CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: JoyahMengayah

[Jenayah] Djokovic Akhirnya Pasrah Tinggalkan Australia. K bye!

  [Copy link]
Post time 15-1-2022 12:14 PM From the mobile phone | Show all posts
stingerkitkat replied at 15-1-2022 11:59 AM
The risk of him being infected shud be more worrying for him kheunz? But because he is very discip ...

I rasa it's more mematuhi undang-undang negara sebelum masuk negara tu rasanya kot. I mean, negara kita pun ada rakyat yang tak vaksin tapi last-last dikaunseling sajer. But for those yang nak masuk Malaysia, kena vaccinated. Vaccinated pun ada imported cases kan, apatah lagi yang tak vaccinated. Macam kes yg kecoh pasal umrah dan few people coming from other countries katanya unvacc. Kes Djokovic ni, I personally rasa dia tak patut menegangkan benang yang basah. Dahla kantoi menipu, lepas tu still nak talk about his rights and gunakan kedudukan to get exemptions.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 12:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Samerosie at 15-1-2022 01:40 PM
BartholomewKuma replied at 15-1-2022 11:57 AM
Awat kalu dah vaksin memang sohih tak jadi pembawa ka apa ? Hang jngn dok hencap aku na. Aku tanya ...


Hang memang patut di hencap tapi tak pe lah sebab hang di minta jgn dihencap aku tak hencap hang.

Persoalan nya sekarang bukan sebab dia tak vaksin ke vaksin ke tak berjangkitkan orang.

Masa bulan disember tu dia kena covid dan dalam isolation by law.  Tapi dia keluar sengap2 pi interview dgn reporter.  Bila kena kes australia tak kasi masuk ni, keluar semua cerita dia mengaku buat. Tapi ada rumours kata dia buat bukan sekali masa dalam quarantine tu dia pergi lagi 2 events.

Kalau hang jadi reporter yg interview dia atau orang2 yg, kata lah dia pi lak singgah makan kat mcd kat starbucks ka, hang tak tau dia ada covid hang pi interview dia, pi serve dia, hang tak rasa marah ka tiba2 hang terjangkit dr dia? Nak pulak hang punya jaga sop sebab hang ada comorbity etc?   Kalau hang tak de symptoms hang balik rumah ada baby ada orang tua pula kena jangkit dr hang… depa Kena covid masuk icu ka mampoih ka, hang dok pikiaq mana la depa/aku dapat covid ni.

Tapi tak pa lah maybe hang tak kisah kalau berjangkit pun so up to you lah.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 12:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Samerosie replied at 15-1-2022 12:16 PM
Hang memang patut di hencap tapi tak pe lah sebab hang di minta jgn dihencap aku tak hencap hang.
...

He must be the lucky one yg masih hidup setelah dijangkiti cobid sedangkheun ramai yg kena baksin mampos  setelah baksin hanya kerna ada pre existing medical conditions....darnnnnnn

Baksin cuma facilitate yg dah ada medical conditions cepat menemui 'jalan pulang'?

Kahkahkahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 04:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Samerosie replied at 15-1-2022 12:16 PM
Hang memang patut di hencap tapi tak pe lah sebab hang di minta jgn dihencap aku tak hencap hang.
...

Ooooo baru aku paham. Aku tak baca hat cita dia bulan hat dulu tu. Hahaha. Mana nak tau. Aku dok ingatkan hang kata dia tak vaksin lepaihtu dok pi merata bawak virus. Tu hat aku tanya, hat aku paham, vaksin ka dak ka sama ja dok jadi tukang bawak kobid. Hahaha. Sorii la na. Tu pasai aku tanya. Ruoanya ada cita hat aku tak tau
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 04:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Sape yg jadi #1 tennis player lepas ni?

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 05:00 PM From the mobile phone | Show all posts
BartholomewKuma replied at 15-1-2022 04:39 PM
Ooooo baru aku paham. Aku tak baca hat cita dia bulan hat dulu tu. Hahaha. Mana nak tau. Aku dok i ...

Tak pa no aku paham.  Itupun dia kantoi masa nak masuk aussie tu depa check satu2 tu yg semua terlondeh.  Rasa kalau dia tak tipu mungkin lepas kut na?
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 05:17 PM From the mobile phone | Show all posts
I mmg menyampah djokovic ni, die ingat die tennis top player, die kebal dr undang2 negara org…dasar selfish & full of himself…
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 05:19 PM From the mobile phone | Show all posts
stingerkitkat replied at 15-1-2022 12:22 PM
He must be the lucky one yg masih hidup setelah dijangkiti cobid sedangkheun ramai yg kena baksin  ...

It is not lucky. It is called immune system. Acah antivaks konon ko pun gundu. Bukan acik2 forem tak kenal ko kan?

Kah kah kah
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 05:29 PM From the mobile phone | Show all posts
stingerkaypoh replied at 15-1-2022 05:19 PM
It is not lucky. It is called immune system. Acah antivaks konon ko pun gundu. Bukan acik2 forem t ...

Wow seriously? .....so, bukan lucky la?

Kahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkwhkwhkah
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 10:09 PM From the mobile phone | Show all posts
stingerkitkat replied at 15-1-2022 05:29 PM
Wow seriously? .....so, bukan lucky la?

Kahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkwhkwhkah

Stinger borak sama stinger?

Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2022 06:59 AM From the mobile phone | Show all posts
tupai replied at 15-1-2022 05:17 PM
I mmg menyampah djokovic ni, die ingat die tennis top player, die kebal dr undang2 negara org…dasar ...

Ada tsunami semalam melanda area Tonga taktau negara mana nih maybe berjiran ngn Aussie kot, iols baca komen kata balasan aussie sbb tahan si Novac ni
Adoi boleh tahan gak netizen Aussie yaa sama je mcm ummah sini punya pemikiran huhu.
Kat sini banjir pun dikaitkan juga dgn isu vaksin.
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2022 11:15 AM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 15-1-2022 10:09 PM
Stinger borak sama stinger?

FACE/OFF......
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2022 04:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 16-1-2022 06:59 AM
Ada tsunami semalam melanda area Tonga taktau negara mana nih maybe berjiran ngn Aussie kot, iols  ...

Nama pun manusia x kisah bangsa apa or negara apa tetap ada je puak2 yg camtu sama je…kalau benda tu x kena dgn tekak dorang, mula la brncana yg dtg sbb salah org yg against to their belief. Djoko tu poyo much…like die above everything even law negara org…dasar mentaliti low class…lantak kau la anti vak ke apa tp hormat la undang2 negara org, x payah la acah2 victim…memyampah dgn golongan yg sendiri create issue pastu die melalak psl right die ke hulu hilir…
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2022 08:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Ye ah. Dah la rakyat oz tgh xpuas hati mcm2 nih. Every weekend buat demo. Kalau si novak ni lepas mmg lagi mengaum la rakyat. Habisla PRU pasnih. Well iols look forward nak tgk border force yg ada Novak nanti
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-1-2022 08:12 AM | Show all posts
K bye!



Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 08:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Samerosie replied at 15-1-2022 05:00 PM
Tak pa no aku paham.  Itupun dia kantoi masa nak masuk aussie tu depa check satu2 tu yg semua terl ...

Kalu hang tak cita xplain mai kat aku lagu ni aku pun dak kata dia ni kena naya. Kesian kot dia la pa bala bagai.
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 10:27 AM From the mobile phone | Show all posts
tupai replied at 15-1-2022 01:17 AM
I mmg menyampah djokovic ni, die ingat die tennis top player, die kebal dr undang2 negara org…dasar ...

Dia memang top player pun sis... His ranking points dia ambil masa untuk player #2 rampas  dan ramai die hard fan... Dia sudah memang 3 major grand slam non calendar cuma lagi 1 tidak cukup... Issue nya perangai hauk...
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 10:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Hebat OZ nugara kapeer, Vip macam Jokovic pun depa sumbat kat tahanan imigresen. Kalau kat Melaya ni kat Machap Umboo tempat sakai tu lar kan
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 10:49 AM | Show all posts
Dwdrum replied at 17-1-2022 10:27 AM
Dia memang top player pun sis... His ranking points dia ambil masa untuk player #2 rampas  dan ram ...

Perangai hauk macam John McEnroe ke?  Ni zaman2 i, lepas2 zaman Andre Aggassi memang dah tak ikut dah.
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 10:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Samerosie replied at 16-1-2022 06:49 PM
Perangai hauk macam John McEnroe ke?  Ni zaman2 i, lepas2 zaman Andre Aggassi memang dah tak ikut  ...

Zaman mcenroe i masih berhinggus lagi sis .. Novak ini baru nampak true color... Die hard fans dia in denials issue australia... Dia ini jenis cold bagi i... Memang unexpected
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

20-1-2022 01:27 AM GMT+8 , Processed in 0.075707 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list