CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 684|Reply: 17

[Dunia] Baby Shark catat 10 bilion tontonan

  [Copy link]
Post time 14-1-2022 02:36 PM | Show all posts |Read mode
Baby Shark catat 10 bilion tontonan

https://www.kosmo.com.my/2022/01 ... 10-bilion-tontonan/

Oleh KOSMO!
14 Januari 2022, 2:21 pm


KLIP video ‘Baby Shark’ menjadi video pertama di YouTube yang mencecah 10 bilion tontonan. – PinkFong/YouTube

SEOUL – Klip video lagu kegemaran kanak-kanak, Baby Shark menjadi video pertama di laman YouTube yang mencecah sebanyak 10 bilion tontonan, lapor stesen penyiaran CNN kelmarin.
Perkara tersebut dimaklumkan oleh pihak YouTube kepada stesen penyiaran CNN.

Lagu kanak-kanak itu diterbitkan oleh sebuah syarikat pendidikan dari Korea Selatan bernama Pinkfong dan dinyanyikan oleh penyanyi berdarah Korea-Amerika Syharikat , Hope Segoine.

Sejak ditayangkan, lagu tersebut tular di Benua Asia pada 2016 sebelum mula mendapat tumpuan rakyat Amerika Syarikat (AS) pada 2019.

Bukan itu sahaja, Ia turut dijadikan sebuah rancangan oleh saluran televisyen ‘Nickelodeon’ dan menjadi lagu tema kelab besbol AS, Washington Nationals ketika memenangi perlawanan siri dunianya.

Lagu itu turut memasuki senarai 40 lagu terbaik Billboard dan memberi inspirasi nyanyian pada rancangan drama komedi Ted Lasso oleh Jamie Tartt yang ditayangkan menerusi Apple TV+.

Pada 2019, Ketua Pegawai Eksekutif Pinkfong, Bin Jeong memberitahu CNN bahawa pihaknya tidak menyangka video tersebut mendapat sambutan sebaik itu.

Syarikat itu telah menjemput kanak-kanak seluruh dunia untuk berkongsi tarian Baby Shark mereka bagi meraikan pencapaian istimewa tersebut. – Agensi

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 02:43 PM | Show all posts
phenomenal betul lagu ni dlu....tua muda semua tahu heheh
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 03:03 PM From the mobile phone | Show all posts

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 09:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Blackpink dan bts takde pun video yang lepas 2 billion
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 09:42 PM | Show all posts
Ada baby ni baru aku bukak balik vid baby shark do do do ni…
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 03:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Cmne tk jadi 10 billion..dah mak pak baby malas nk save download..tekan play YouTube beratus kali..ikutkan 100juta aja..tapi sorg baby play beratus kali.jadilah 10 billion..
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 05:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Baby shark du du du du du du
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 06:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Anak aku tak suka lagu ni masa dia kecik.. dia macam allergic pulak
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 07:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 07:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Malaysia hebat juga. Rancangan kartun kanak-kanak upin-ipin pun ada watak transgender. Dari kecil dah dididik elemen lgbt.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 07:54 AM From the mobile phone | Show all posts
ultra78 replied at 15-1-2022 07:37 AM
Malaysia hebat juga. Rancangan kartun kanak-kanak upin-ipin pun ada watak transgender. Dari kecil da ...

Melentur buluh biarlah dari rebungnya
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 08:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Amenda ni........
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 08:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku selalu nyanyi lagu ni kat anak buah aku....
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 10:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Shopee pun pernah ber shark pi pi pi pi

https://youtu.be/yFucRrlNP-w
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 12:48 PM From the mobile phone | Show all posts
sape ada anak2 kecik tahu la kot, video2 simple kt youtube kids tu berjuta2 tontonan..stakat compile2 short video org lain jee.. kalah video yotubers yg penat2 nk pikirkn content..
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 01:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Zack8hunter replied at 15-1-2022 12:48 PM
sape ada anak2 kecik tahu la kot, video2 simple kt youtube kids tu berjuta2 tontonan..stakat compile ...

Betul. Content bodo2 main masak2 ja pun berjuta views. Yang ada anak kecik tu boleh try buat content pasal toys. Mana tau rezeki terpijak boleh pemes jana duit.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 01:33 PM From the mobile phone | Show all posts
tumpanglalu74 replied at 14-1-2022 03:03 PM

Ni antara video feveret ai sepanjang zaman.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
ultra78 replied at 15-1-2022 07:37 AM
Malaysia hebat juga. Rancangan kartun kanak-kanak upin-ipin pun ada watak transgender. Dari kecil da ...


Pehtu banyak guna bahasa kasar. Katun2 Disney channel pun tak gitu.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

23-1-2022 12:19 PM GMT+8 , Processed in 0.091151 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list