CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: CARI-MRO

"Tak Tahu Untuk Apa Atau Pergi Ke Mana,"-Khai Bahar Tak Nak Beli Kereta, Rela Naik LRT

  [Copy link]
Post time 15-1-2022 06:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni in person OK sempoi je bagi aku.Rilek je.mungkin sbb ni dia ramai fans tak de acah nampak cool alim warak bagai.ramah.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 07:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Samalah... Prefer naik bas & lrt. Tapi kalau bas pun dah lembab.......
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 07:09 AM | Show all posts

Tgh bercinta kot...brp umur dia nih..
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 07:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Bagus khai, beli ikut keperluan... simpan duit beli rumah & simpanan di hari tua
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 07:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia ada motor kot...x kan nak g kedai beli sayur he lenggang lenggok atau order online semuanga..
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 08:06 AM From the mobile phone | Show all posts
silampumeja replied at 14-1-2022 10:57 PM
Oklah tu kan.... I tak keseorangan. I memng naik pblic transport dan e hailing je. Tak jenuh fikir s ...

Iols pegi dating pn ajak naik train je…laki yg x sggup naik train i rijekk

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 08:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Dok dekat area public transport memang senang la, tapi klo kena pergi bangi ke semenyih hulu banat sana terpaksa la amik grab.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 09:35 AM | Show all posts
khai ni nampak baik. tkpe takde kereta.. yg penting ada driver nk bawa gi mana.. ko rehat je..
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 11:42 AM From the mobile phone | Show all posts
kaedahnya replied at 15-1-2022 06:06 AM
ye la tu tak beli.
jenis ada kereta tapi letak rumah parents bagi parents pakai kot.

Iols baca komen sepupu dia kat fb pasal artikel ni, dia mmg budak baik dia beli umah dan keta utk mak ayah dia kt kg, jenis tanggung keluarga la. Untuk dia sendiri dia ada beli umah.
Abang2 tiri pun dia bantu walau dh tua bangka, anak2 buah pun.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 12:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 15-1-2022 03:42 AM
Iols baca komen sepupu dia kat fb pasal artikel ni, dia mmg budak baik dia beli umah dan keta utk  ...

Baguihhh budak ni... Untung family, tapi jangan ambik kesempatan pulak , pakat2 membiawak hidup...
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 12:17 PM From the mobile phone | Show all posts
love_warrior replied at 15-1-2022 12:09 PM
Baguihhh budak ni... Untung family, tapi jangan ambik kesempatan pulak , pakat2 membiawak hidup...

Bab amik kesempatan susah la nak kata asal ada sorang ni rezeki lebih skit mmg jadi tempat bertautlaaa itu la realiti yg selalu jd.

Teringat kat sorang artis ni masa mak dia sakit kaki sbb jatuh ke apatah, adik badik dia kata dia ada rezeki lebih so kena laa tolong bayar kos rawatan mak dia tu.
Betul dia ada rezeki lebih tp tak salahpun korang tong2 sorang sikit bantu.
Adakah kalau sorang dlm adik badik tu kaya raya reta melimpah dia kena tanggung semua adik badik dia termasuk yg dh kawen n beranak pinak.
Org luar akan pertikaikan ke kalau anak buah artis tu sekolah biasa2 je?
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 12:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Sudah Khai ni kalau dah kahwin.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 12:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Suka hati dia la nak ada kete ke x .. lagipun tren n e-hailing pn senang dpt
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 01:55 PM From the mobile phone | Show all posts
wirazam replied at 15-1-2022 07:09 AM
Tgh bercinta kot...brp umur dia nih..

Eh 94...satu umur I ....harap berjodoh Ahakz
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 02:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Teringat mawi dulu2
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 03:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 15-1-2022 11:42 AM
Iols baca komen sepupu dia kat fb pasal artikel ni, dia mmg budak baik dia beli umah dan keta utk  ...

Ya dia jenis dahulukan keluarga.. balik kampung pi mana mana pun ada je adik beradik dia standby utk hantar.. hari raya pun relax je dia layan peminat dtg rumah mak ayah dia
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 03:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Tembikaigoreng replied at 15-1-2022 01:55 PM
Eh 94...satu umur I ....harap berjodoh Ahakz

Amboi....gi cepat goda laju laju
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 03:43 PM | Show all posts
Kakak_cun replied at 14-1-2022 02:49 PM
Korea tu negara 4 musim ada time dingin, ada time sejuk..nak jalan kaki pun aman2 je..sini sepanja ...

Tak de makna nya dek..  Temasek aman2 jah tak perlu kereta, janji e hailing or public transport widely available. and rakyat temasek lagi gigeh berjalan kaki berbanding rakyat Malaysia yanbg pemalas obese ala ala tak ada kereta payah nak ke mana mana.. kalau sis duduk di lembah klang, tak perlu ada pun kereta ni. lainlah duduk serambi mekoh yang hauk, tak ada kereta amat susah nak bergerak, e hailing pun tak semua cover
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 03:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 14-1-2022 01:40 PM
Org malaysia je selalu kalut rasa keta tu keperluan penting padahal bersepah je org lain hidup sel ...

Betul ler tu. Cuma faktor cuaca n facilities kena amik kira. Kt korea n jepun mrt, lrt byk line. Walking distance dr station mrt or lrt ke opis or rumah tu underground. So mmg x panas n x lencun bjln waktu siang. Kt sana kalau bukan summer, panas matahari pun still tak merelit sbb udara sejuk. Tp kalau summer mmg betol panas. Cuma facilities (underground) byk mbantu. Meriah kot kedai2 kt bwh tanah tu. X seram pun. Rasa mcm masuk mall
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 03:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 14-1-2022 01:40 PM
Org malaysia je selalu kalut rasa keta tu keperluan penting padahal bersepah je org lain hidup sel ...

orang kita bukan takat malas nak jalan kaki, bawa kereta pun kalau boleh nak parking betul2 tepi meja makan kalau gi restoran, dan kalau gi bank, nak parking kereta betul2 depan kaunter bank tu hah punyalah malas nak jalan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

21-1-2022 07:07 AM GMT+8 , Processed in 0.090380 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list