CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: CARI-MRO

"Tak Tahu Untuk Apa Atau Pergi Ke Mana,"-Khai Bahar Tak Nak Beli Kereta, Rela Naik LRT

  [Copy link]
Post time 14-1-2022 02:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Sukati dia la pilihan dia
Takde susahkan org lain pun
Big star mcm keanu reeves tu pun suka naik subway je
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 02:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 14-1-2022 01:40 PM
Org malaysia je selalu kalut rasa keta tu keperluan penting padahal bersepah je org lain hidup sel ...


Korea tu negara 4 musim ada time dingin, ada time sejuk..nak jalan kaki pun aman2 je..sini sepanjang tahun panas denting..bpeloh tiak ngadap panas

Sorg ok la bpublic transport..kalau heshe straight nak bkeluarga kete tu keperluan..taknak drive amik je driver
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 02:58 PM | Show all posts
ok je takde kete skrg ni.. sbb dia pon ada PA.. apa2 hal PA dtg pickup.. or e hailing bersepah sekarang. Duduk ibu kota kan.. apadehal public transport bersepah. Balik kampung kt perlis pon naik tren. Bagus budak ni.. takde acah2 kaya.. Betul la dia kata... naik flight pi perlis.. tunggu nk boarding je sejam.. sampai airport nnti gitu jugak.. ujung2 berjam2 jugak dia kena spend utk perjalanan balik Perlis dengan kos penerbangan yang tak baloi.

Dah ada family nanti.. mungkin juga dia akan teruskan style camni.. kalau dah biasa.. dorang bole adjust time n plan elok2 perjalanan dorang.. hatta nk hantar anak gi taska pon bole sblm gi keje
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 03:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Haiyoo ini pun boleh buat tered kaa?
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 03:24 PM | Show all posts
dudaberhias replied at 14-1-2022 01:11 PM
Ok lah tu, selalu pompuan atau peponen bottom memang takut bawak kete. Iols pun kadang2 takut nak ba ...

tapi sapiee syinta rilek je bawak keta. cuma sheol xreti isi minyak or isi angin tayar.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 03:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Berkenan lak i nk jd kan dia menantu
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 03:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagus r pemikiram mcm ni.. Bagi dia, kereta bukan keperluan lagi.. Nanti dh berkeluarga pandai2 lh dia cari kereta
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 03:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok je.ofismet iols pun ada yg tk beli kete wpun keje officer.pi mana2 suka naik train.dia dh biasa naik train sbb dulu belajar kt oversea
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 03:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 14-1-2022 01:40 PM
Org malaysia je selalu kalut rasa keta tu keperluan penting padahal bersepah je org lain hidup sel ...

Tp tgk jugalh..cuaca kat korea dgn sini mcm mana pula..sini klu berjln time tghari mau kau basah satu badan.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 04:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Kakak_cun replied at 14-1-2022 02:49 PM
Korea tu negara 4 musim ada time dingin, ada time sejuk..nak jalan kaki pun aman2 je..sini sepanja ...

Tu pun betui gak cuaca sana mmg tak sama, ade duit tak perlu pun dah bawak keta suh je driver bawak.
Mcm chef wan tu mana ada lesen keta dan tak boleh memandu pun kalau tak silap.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 04:14 PM From the mobile phone | Show all posts
talapia replied at 14-1-2022 02:58 PM
ok je takde kete skrg ni.. sbb dia pon ada PA.. apa2 hal PA dtg pickup.. or e hailing bersepah sekar ...

I setuju semua yg uols tulis ni.

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 04:14 PM From the mobile phone | Show all posts
okedbiru replied at 14-1-2022 01:45 PM
apa punya pemikiran lah  . kete ni keperluan tau...sakit pening parent, even dgn kau2 skli sang ...

Mungkin utk diri dia rasa x perlu belu

Utk parents dia mngkin dh belikan kete n ntah2 umah sebijik utk diorg.. bnyk duit kut dia
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 04:22 PM | Show all posts
duduk malaysia ni susah noks takde kereta...
memanglah ada grab, lrt bagai tapi waste time juga menunggu ehailing tu sampai...
tapi iols respect la preference heols... kalau tak public transport ramai bangla jahhh
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 04:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok jek.. Bagus khaiya baharina tak acah2 poyo takut kene kerumun dalam tren ok..
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 04:41 PM From the mobile phone | Show all posts
sleepandream replied at 14-1-2022 04:22 PM
duduk malaysia ni susah noks takde kereta...
memanglah ada grab, lrt bagai tapi waste time juga menu ...

Biasanya grab ni time pick hour je lmbt kan
Time biasa2 cepat je
Maybe dia bole book awalla klau nak naik time pick tu

Sapa cakap nak g klinik susah takda kereta?
Rasanya naik grab lg sng

Khai kata takda keperluan beli kereta Baharu
Bukan dia kata dia takda kereta lgsg kot
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 04:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 14-1-2022 01:40 PM
Org malaysia je selalu kalut rasa keta tu keperluan penting padahal bersepah je org lain hidup sel ...

Korea tu kan sis, negara dia sejuk nyaman, kalau duk kat luar berbungkus tebal2 berjam2 pun masih ok lagi...ni malaysia panas litlit...nk jalan kaki seminit pun dh peluh 1 badan, mampu ke org2 krliling tahan dgn bau badan tu
Iols sendiri pun tak mampu nk berdiri lama2 kt bus stop, blh jadi angrybird
Tak boleh la nk compare negara cuaca panas terik dgn negara sejuk ni.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 05:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau xnk bli kete tp xnyushkn or pergunakn org..okla.jgn xnk bli kete tp jd parasit dok nk numpg org rs bos asik orang dok kne amik.

N klu xde tnggungjwb pon ok xde kete.klu jg parent or jd somi or bapak xkn masih nk hrp public or ehailing je...
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 06:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa dia Makin hensem nie
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 07:06 PM From the mobile phone | Show all posts
bagus budaknya....aku puji
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 07:27 PM From the mobile phone | Show all posts
sama ngan aku. rumah dah beli. malas nk ada kereta. pi kerja pon naik grab, indriver
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

20-1-2022 01:49 AM GMT+8 , Processed in 0.075337 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list