CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 754|Reply: 11

Suami Monyok Balik Kerja Isteri Tak Sambut, Rupanya Nak Bagi 'Surprise'

[Copy link]
Post time 14-1-2022 11:00 AM | Show all posts |Read mode
Edited by Cintaerina at 14-1-2022 12:48 PM


Sumber: Tiktok najwaroslan



Suami merupakan orang diletakkan sebagai ‘orang harapan’ bagi melengkapkan semua benda. Yang akan mengeluarkan duit pun tanggungjawab si suami. Oleh sebab itu, sebelum kahwin pun, ada wanita selesa berterus-terang mereka mahu cari jalan singkat iaitu berpindah tinggal ke dalam rumah baru yang sudah serba-serbi cukup tanpa mengeluarkan wang poket sendiri. Tapi tidak menjadi satu masalah pun sekiranya semua perkakas dibeli satu persatu selepas berkahwin selari dengan kemampuan kan?

"Merajuk sebab tak sambut balik kerja"






Baru-baru ini, viral satu video dikongsikan oleh Puan Najwa Roslan di TikToknya semalam, di mana di dalam video itu kita dapat lihat suaminya yang baru sahaja pulang dari kerja muncul dengan wajah monyok tanpa menyedari ada kejutan sedang menanti. Setelah menyambut suaminya, Puan Najwa ini lantas memeluk sebelum memberikan petunjuk ke arah penjuru rumah mereka. Rupanya, Puan Najwa telah membelikan sebuah mesin basuh baru sekali gus melengkapkan perkakas keperluan di rumah mereka.



Sumber: Tiktok najwaroslan



"Tinggal mesin basuh 1 ni…Biarlah bini pula tolong beli"


Meskipun niat baik ingin meringankan beban suaminya dipersoal oleh sesetengah netizen, wanita ini memberikan jawapan yang begitu matang. Difahamkan, suaminya telah membeli barang-barang keperluan lain. Tidak menjadi masalah sekiranya si isteri mahu bantu melengkapi mana-mana bahagian yang masih tidak cukup. Hidup akan jadi lebih bahagia sekiranya ada tolak-ansur dan saling memahami antara pasangan.


"Perempuan zaman sekarang patut contohi Akak ni…Ringakan beban, bukan sengaja tambah beban"


Rata-rata netizen yang menyaksikan video berasa merasa sangat seronok dan memuji sikap baik Puan Najwa kerana sama-sama bantu ringankan beban dalam rumah tangga. Justeru, mereka berharap agar ramai wanita zaman sekarang yang kadangkala 'demand' mengambil pengajaran daripada kisah positif tersebut. Rumahtangga akan jadi lebih bahagia sekiranya kita sentiasa bantu-membantu pasangan kita. Kita semua mahu hidup bahagia bersama, bukan? -CARI









Sumber: Tiktok najwaroslan
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 12:01 PM From the mobile phone | Show all posts
mana video mesin basuhnya haha
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 02:24 PM | Show all posts
tertanya2 kenapa perlu tunjuk seantero dunia ???
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 02:36 PM | Show all posts
UMMI_MAI: tertanya2 kenapa perlu tunjuk seantero dunia ???


hahahahahaaa..... mengharapkan pujian laaaa sebab dia belikan mesin basuh tu....

nanti keluarlah update... baju aku basuh sendiri, mesin basuh pun aku beli sendiri...
tak mengharapkan lelaki... hahahhahaha.....
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 03:47 PM | Show all posts
Omg ini pon nak buat video.. masa meolls kawen dulu hidup seadanyan mcm citer Azura lps jamal kawen ogy duduk rumah kecik..kiki
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 03:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku tak kira. Mesti laki kena belikan. Tak kisah la mirah ke apa. Janji pakai duit dia. Wakaka
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 04:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Suwey la tgh memerut baca cerita hanjenggg mcm ni
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 05:12 PM | Show all posts
Time mak2 dia dulu pun ada je yang macam tu tapi sebab belum ada social media ramai tak tahu
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 01:15 AM | Show all posts
Ni pun nak crita? Hampas, ckp je lah happy sbb dpt khwin awl. Stupid af.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 06:58 AM | Show all posts
Tak payah pergi laundrymart
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2022 08:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Tgk nanti dah ada anak berderet..tak kuasa dah nk sambut menyambut red carpet depan pintu rumah
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 09:47 AM | Show all posts
margo20: Aku tak kira. Mesti laki kena belikan. Tak kisah la mirah ke apa. Janji pakai duit dia. Wakaka


aku setuju!!! hahaha.. aku dh setahun pindah umah.. taw2 dtg org nk pasang aircond.. suprised dari laki aku.. tu mmg buat aku tersenyum..  bersyukur..  

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

19-5-2022 05:47 PM GMT+8 , Processed in 5.019166 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list