CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: Cintaerina

Miliki 1,788 Kamar Beradu, Istana Terbesar Di Dunia Milik Kerajaan Brunei

[Copy link]
Post time 15-1-2022 08:45 AM | Show all posts
gideoncross replied at 14-1-2022 05:51 PM
Yg lavish krabat Diraja je brotha/sisthur, kitorg yg Marhaen kat sini biasa2 je. Kais pgi, mkn pgi ...

jerudong park masih ada ke?

dulu asyik dengar pasal jerudong park, masuk pree, main pun preee
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 01:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Hidup isleeeee!
Takebeerrrrr!
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 07:15 PM From the mobile phone | Show all posts
gideoncross replied at 15-1-2022 12:25 AM
Kaya sbb dri nenek moyang je, harta2 yg sllu korg dpt tngok kat media cam diamonds, hotels, kreta  ...

kesiannya korang
selalu dgr cerita indah aje, dpt gie haji free dan memcm kemudahan rerupanya hanya gebang aje
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 08:03 PM From the mobile phone | Show all posts
gideoncross replied at 14-1-2022 05:51 PM
Yg lavish krabat Diraja je brotha/sisthur, kitorg yg Marhaen kat sini biasa2 je. Kais pgi, mkn pgi ...

oh .... moga dipermudahkan urusan ya
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 08:18 PM From the mobile phone | Show all posts
gideoncross replied at 15-1-2022 12:22 AM
Tu smuanya palsu belaka hahahaha, klau lh btul2 kitorg yg Marhaen camtu, dh lma dh kitorg ni xyah c ...

Kna tipu la aku dr dulu
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 08:20 PM | Show all posts
kinda pembaziran bagi i olls...takde rase close n intimate dgn ahli keluarga kaum kerabat..wpun sebumbung tp mcm still berjauhan
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 08:20 PM From the mobile phone | Show all posts
SpyLeman replied at 15-1-2022 01:01 AM
Brunei ni yg uniknya harta kerajaan dan harta peribadi raja dan kerabat tak blh dibezakan. Semua sam ...

Kt sini pun apa kurangnya...bukat setakat digiman tp politaik pun...tah dr mana la moyang2 diorg dpt harta kekayaan tu
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 08:23 PM | Show all posts
gambar kat atas sekali tu bukan ke gambar Istana Negara?
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 08:26 PM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 15-1-2022 08:18 PM
Kna tipu la aku dr dulu

Mmg dh kna tipu pun hehehehe.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 08:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Lagubestbest replied at 15-1-2022 08:23 PM
gambar kat atas sekali tu bukan ke gambar Istana Negara?

Tu Pjabat Prdna Mnteri kat Brunei brotha/sisthur.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 08:29 PM From the mobile phone | Show all posts
kuihbakar replied at 15-1-2022 08:03 PM
oh .... moga dipermudahkan urusan ya

Amin2 YRA.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 08:30 PM | Show all posts
gideoncross replied at 15-1-2022 08:26 PM
Tu Pjabat Prdna Mnteri kat Brunei brotha/sisthur.

Istana Negara la. membongak je keje.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 08:35 PM From the mobile phone | Show all posts
takayama replied at 15-1-2022 07:15 PM
kesiannya korang
selalu dgr cerita indah aje, dpt gie haji free dan memcm kemudahan rerupanya hany ...

Apa boleh buat brotha/sisthur, dh tu realiti kat Brunei tpi ofc dorg x tnjukkan kat org luar. Nnti jtuhlah air muka.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 08:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Lagubestbest replied at 15-1-2022 08:30 PM
Istana Negara la. membongak je keje.

Aiol org Brunei & dah lalu sna balik2, so aiol tahu lah hahahaha.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 08:43 PM | Show all posts
gideoncross replied at 15-1-2022 08:36 PM
Aiol org Brunei & dah lalu sna balik2, so aiol tahu lah hahahaha.

Haha ni lagi membongak. Gambar atas sekali tu yg tunjuk bangunan besar bumbung kubah kuning tu. Lol. Betul ke u orang Brunei ni? malu la. Istana brunei kubah emas kot.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 08:52 PM From the mobile phone | Show all posts
ayukpingu replied at 15-1-2022 08:45 AM
jerudong park masih ada ke?

dulu asyik dengar pasal jerudong park, masuk pree, main pun preee

JP msih ada tpi dh jdi worst, everything dh jadi boring & x free lgi hahahaha. Mainan pun dh kurang & boring, zmn 90an je JP ni thriving tpi skrg x lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 09:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by gideoncross at 15-1-2022 09:15 PM
Lagubestbest replied at 15-1-2022 08:43 PM
Haha ni lagi membongak. Gambar atas sekali tu yg tunjuk bangunan besar bumbung kubah kuning tu. Lol ...


Mmg org Brunei pun hahahaha, istana yg brkubah emas tu nmanya Istana Nurul Iman, mmg tmpt tinggal asal Sultan & slain jdi Sultan, bliau pun Prdna Mntri Brunei & office bliau ni lah, Pjabat Perdana Mntri Brunei Darussalam. Kat sblh kiri ada Istana Edinburgh, tmpt ttamu2 VIP singgah & sblah kanan plak ada Masjid As Salihin, org awam pun boleh masuk. Pastu istana2 kat Brunei ni ada brlainan bntuk, yg pling lama skli Istana Darussalam.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 09:07 PM From the mobile phone | Show all posts
gideoncross replied at 15-1-2022 09:06 PM
Mmg org Brunei pun hahahaha, istana yg brkubah emas tu nmanya Istana Nurul Iman, mmg tmpt tinggal  ...

Maksudnya sultan tak tinggal situ ke?
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 09:08 PM From the mobile phone | Show all posts
ayukpingu replied at 15-1-2022 08:42 AM
sebab hasil minyak. Brunei salah satu pengeluar terbesar minyak mentah. walaupun negera kecikk je  ...

Minyak tu msih ada smpai skrg tpi entah lah smpai bila nak brtahan.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 09:09 PM | Show all posts
Edited by Lagubestbest at 15-1-2022 09:13 PM
gideoncross replied at 15-1-2022 09:06 PM
Mmg org Brunei pun hahahaha, istana yg brkubah emas tu nmanya Istana Nurul Iman, mmg tmpt tinggal  ...

Oh I taktau Istana Negara (Malaysia) ada apa. Tapi yang I tau tu Istana Negara Jalan Duta ada gate tembok besar depan pavement bulat betul2 luar Istana tempat wartawan berkumpul tunggu McD dari Agong tiap kali politician buat onar berebut kuasa. Orang Selayang je lalu tepi bukit tu hari2 keluar masuk KL. I bukan dok selayang dah.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2022 05:31 AM GMT+8 , Processed in 0.072687 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list