CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 3206|Reply: 39

[Jenayah] Putera Andrew akhirnya "dinyahkan" Istana Buckingham!

  [Copy link]
Post time 14-1-2022 08:13 AM | Show all posts |Read mode
Edited by JoyahMengayah at 14-1-2022 12:34 PM

Ratu Elizabeth telah membuang Putera Andrew daripada Keluarga Diraja, melucutkan semua gelaran tentera dan naungannya. Dalam kenyataan dua baris yang kejam, Istana Buckingham juga memaksanya untuk menggugurkan gelaran HRH dan memusnahkan harapannya untuk menyambung semula tugas awam.  


Dikabarkan orang kesembilan dalam barisan takhta ini akan membela diri di dalam kes penderaan seksnya di Amerika Syarikat 'sebagai warganegara persendirian'.

Sumber-sumber istana berkata keputusan 'kejam dan pantas' itu telah 'dibincangkan secara terprinci' dalam Keluarga Diraja berikutan usaha Andrew yang gagal untuk memujuk hakim untuk menolak tuntutan sivil di mana dia dituduh melakukan hubungan seks dengan mangsa pemerdagangan gadis bawah umur.

Putera Charles dan anaknya William difahamkan telah menjadi 'instrumental' dalam usaha untuk memaksanya keluar. Andrew telah dipanggil untuk pertemuan selama 90 minit dengan ibunya di Istana Windsor dan ditemani oleh peguam peribadinya, Gary Bloxsome, yang memandu bersamanya dari rumahnya yang berdekatan, Royal Lodge.

Bloxsome, yang mewakili putera raja untuk mengatur pembelaaan menentang dakwaan rogol dan serangan seksual Virginia Roberts bagaimanapun tidak dapat memasuki kediaman diraja dan dibiarkan duduk di dalam kereta, kat sumber istana.

https://www.dailymail.co.uk/news/buckingham-palace/index.html







Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 12:07 PM | Show all posts
queen bagus, sultan2 melayu beragama islam mcm mana pula?
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 12:09 PM From the mobile phone | Show all posts

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 12:11 PM From the mobile phone | Show all posts
ifanonline replied at 14-1-2022 12:07 PM
queen bagus, sultan2 melayu beragama islam mcm mana pula?

Huh?
Kat sini, sendiri yg buat
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 12:20 PM | Show all posts
ifanonline replied at 14-1-2022 12:07 PM
queen bagus, sultan2 melayu beragama islam mcm mana pula?

jangan cakap, kang ke dalam nanti
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 03:41 PM From the mobile phone | Show all posts

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 03:43 PM | Show all posts
oh kena bela diri ye...disabitkan kesalahan ye...? sebab kenyataan dari palace begitu Wow, tegas...

nak tergelak juga tang bab
"ENDS'...
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 04:51 PM | Show all posts
Jadi benarlah bak dikabarkan tu, jika benar tak hairan kenapa tindakan sebegitu dikenakan
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 05:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Itu yg masyarakat tahu.. yg lain2?
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 05:07 PM From the mobile phone | Show all posts
meghan markle tersenyum sinis
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 05:10 PM From the mobile phone | Show all posts
"Kesian" anak mak.



Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 05:10 PM From the mobile phone | Show all posts
ni civil lawsuit. bukan si giuffre ni pun tak mau bagi kerjasama kes ghislaine kan? sundal pempuan ni nak duit jerk.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 05:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Omid ni pun feeling2 jd jurucakap istana

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 05:12 PM | Show all posts
kerabat2 di UK boleh di saman...kerabat2 di Malaysia bagaimana?
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 05:42 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 06:51 PM | Show all posts
maksudnya lepas ni heshe jadi rakyat marhaen je ke?
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 09:29 PM | Show all posts
...will continue not to undertake any public duties...

sebab musabab aku suka British English

instead of saying will stop eating, they say will continue not to eat any more

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 09:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Lantak ke dia la geng matsaleh kepam
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 10:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Woww tegas nyeh  si tua kutuk queen ni. i loikey...Cash la prince kertu.!! Hidup la ko sbgai netizen biasa jahh
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 11:21 PM | Show all posts
Decaffeinated replied at 14-1-2022 09:29 PM
...will continue not to undertake any public duties...

sebab musabab aku suka British English  ...

masih kan preserving the written discourse....cantik frasa tu bagi i ...walaupun maksud sama ja, biasalah british kalau tak..takkan wujud british colonies...hahahah
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-1-2022 04:47 AM GMT+8 , Processed in 0.087632 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list