CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 18234|Reply: 336

"Haters Gonna Hate, Mulut-mulut Ni Jugalah Sebab Ramai Masuk Neraka" - PU Riz

  [Copy link]
Post time 13-1-2022 05:18 PM | Show all posts |Read mode
"Mulut-mulut ini jugalah yang menyebabkan ramai manusia masuk neraka."



PU Riz atau nama sebenarnya Ustaz Muhammad Haris Mohd Ismail menerusi perkongsian di Instagram beberapa hari lalu, berpesan kepada orang ramai supaya mengendahkan kritikan orang lain.




Kredit foto: IG



"Tuan-tuan, orang ni selalu akan nak kita jatuh, nak kita nampak buruk kerana itu adalah sebahagian besar kesukaan manusia.

"Jadi, kepada anda yang sedang atau masih mengikut apa yang diperkatakan orang atau kawan yang negatif, maka berhentilah kerana anda tidak tahu kejayaan apa ada di hadapanMu.

"Haters gonna hate," tulisnya.




Kredit foto: IG




Bak kata pendakwah bebas itu, rezeki datang dari Allah tak boleh dihalang. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2022 05:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Ya Allah.
Bahasa kau tetap tak berubah walau dah jadi cikgu.
Persis bangla jua.

Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2022 05:33 PM From the mobile phone | Show all posts
bangsat nya kau punya karangan.. gagal total jenis budak kelas hujung
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2022 05:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Wow...dah naik pangkat ambik alih keja malaikat & Tuhan ke nak tentukan org masuk neraka?
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2022 05:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Ayat tipikal penunggang agama
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2022 05:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Haters gonna hate.
Hahahahaha
Jahlop gonna jahlopppp
Bangla gonna bangla
Disinisssskan oleh fonen ex FA juaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2022 05:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Hahahahaha..sikit2 nk petik nuraka. Lemahhhh
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2022 05:45 PM | Show all posts
Manusia mana lah beli produk menunggang tu
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2022 05:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by makcun14 at 13-1-2022 06:09 PM

Heheh suka ati jach me 'neraka'  kan orang.
Angkuh sungguh, patut la berjodohan ngan jah terpaling
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2022 05:54 PM | Show all posts
nak tanye, anugerah beli ke anugerah merit. Anugerah dekan je aku caya zaman skrg.
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2022 06:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Deols jual produk baru bantal moon pillow tu, ada kolaborasi dgn Supian Suhaimi ke? Sbb produk tu mcm lebih kurang je dgn bantal yg baby pian tu.ke amik idea je sbb i mcm teringat team lofa ada buat meeting dgn Pian.
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2022 06:08 PM | Show all posts
biasanya org cetek akal bila dh xde point mmg dia main syurga neraka jelah yg mampu
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2022 06:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Haris, patutnya you takpayah kot up karangan macam ini. Mengundang kecaman lagi adalah. Better to say thank you etc je. Jangan letak negative dkt caption lagi ramai org nak kecam kot.
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2022 06:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Helok dah laki bini ni berjodohan berdua. Perangai dua2 hauk yach. Sorang terpaling kaya sorang terpaling syurga menerakakan orang
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2022 06:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebagai seorang guru atau bakal graduan TESL, sekurang-kurangnya perbetulkanlah frasa pasar tersebut. Kalau tak ada usaha sebegitu, tampak seperti tidak menghormati bidang sendiri pula.

Haters are going to hate.
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2022 06:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Geli hati baca komen semua...
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2022 06:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Ucapan die x positif n x membina langsung..appoo..
So negatif..da dpt award tu say thanks and kate la sebagai pembakar  semangat utk kerja lebih gigih utk keluarga..gituuu..ini apo neraka syurga plakk..fail lah PR Si piyuu
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2022 06:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku cukup menyampah orang suker play victim
Ngko yang buat jahat dulu, biler orang lain react atas kejahatan ngko, tetiber ngko acah2 mangsa.....orang lain laks yang nampak jahat
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2022 06:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesian jah dapat laki camni. Jah, laki kami ada kelas tau, update socmed pun jarang2 sekali..idok ler nak buh caption panjang2 cam puris ni, apatah lagi nak menyindir2 orang.. kesiannya berlakikan lelaki sentap kalah pompuan. X macho langsung
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2022 06:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Mencik laki bini penunggang tersohor nihhh
Yiihh komen acah dia terpaling suci
Puihhhhhh ajet ko confirm masuk syurga ke??
Berangan much
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-5-2022 04:58 PM GMT+8 , Processed in 0.100909 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list