CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 112|Reply: 0

[Sarawak] VEE pertama dilancarkan Mac depan

[Copy link]
Post time 12-1-2022 11:08 PM | Show all posts |Read mode
Edited by Vellfire at 12-1-2022 03:09 PMSTANLEY Liew mengadakan sidang media di sebuah hotel terkemuka di Kuching, semalam.

KUCHING: Vistage Emerging Entrepreneur (VEE) untuk kumpulan pertama akan dilancarkan pada 26 Mac depan di Kuching.

Pengerusi Vistage, Stanley Liew berkata, seramai 16 komuniti perniagaan seperti Ketua Pegawai Eksekutif (CEO), Pengurus Besar (GM) dan Pemilik Perniagaan disasarkan untuk menyertai pertemuan pertama ini.

“VEE adalah platform terbaik untuk ahli perniagaan berkongsi dan bertukar pendapat mereka dengan mengadakan mesyuarat setiap bulan.

“Mereka akan bertemu dari mata ke mata bagi membincangkan isu perniagaan, berkongsi kepakaran dan memberikan bantuan sulit antara satu sama lain untuk mencapai matlamat mereka.

Segala perbincangan antara mereka akan dirahsiahkan,” katanya pada sidang media di sebuah hotel terkemuka di Kuching, semalam.

Stanley memberitahu, beliau juga tidak sabar untuk bekerjasama dengan pelbagai kumpulan CEO, GM dan Pemilik Perniagaan yang luar biasa di Sarawak untuk mencapai pertumbuhan yang pesat dalam syarikat mereka dan dalam diri mereka sebagai pemimpin.

“Penyertaan dan komitmen mereka tidak akan meningkat hanya kehidupan mereka, tetapi juga keluarga mereka, pekerja dan orang lain yang mereka sentuh dalam komuniti mereka,” ujarnya.

Sementara itu, Vistage Malaysia & Singapore (VMS), yang diasaskan oleh Richard CM Wong pada 1994 adalah sebahagian daripada komuniti sedunia yang mempunyai lebih 25,000 ahli di 25 negara.

Sehingga November 2021, VMS mempunyai lebih 980 ahli dengan gabungan hasil tahunan melebihi USD 17 Bilion (RM 70 Bilion), menyediakan pekerjaan kepada lebih 120,000 individu.  

Mengulas mengenai Stanley, beliau turut mempunyai kepintaran yang teguh dalam pengurusan, jualan, pemasaran dan pengedaran dalam industri komersial selama 40 tahun.

Dalam pada itu, beliau mengumpul pengalaman luas selama 22 tahun dalam persekitaran ‘Fast Moving Consumer Goods’ dengan dua rumah perdagangan yang terkenal.

Mengawasi 23 agensi utama di Bahagian Pengguna, beliau bertanggungjawab ke atas Nestle, Guinness dan Unilever, bersama jenama global lain di bawah tanggungjawabnya.

Berbekalkan MBA (dengan Cemerlang) dari Durham University Business School (UK), Stanley telah dicari oleh ASTRO Malaysia untuk menjadi sebahagian daripada pasukan perintis permulaannya pada tahun 1996.

Beliau memainkan peranan penting dalam penubuhan dan pelancaran akhirnya ASTRO Sarawak dan berkhidmat sebagai Pengurus Wilayah selama lima tahun.

Selepas itu, Stanley dinaikkan pangkat untuk mengetuai Jualan dan Pengedarannya di Ibu Pejabat Astro di Pusat Penyiaran Asia di Bukit Jalil, Kuala Lumpur.

Apabila Astro mengembangkan perkhidmatannya ke Indonesia pada tahun 2004, Stanley telah dilantik sebagai Naib Presiden Eksekutif, PT Direct Vision, Indonesia untuk mengetuai Jabatan Jualan & Pemasaran Jakarta.

Pada 2019 Stanley dilantik sebagai Ketua Pengarah Lembaga Lada Malaysia (MPB) oleh Kementerian Industri Utama & Komoditi Malaysia.

Kepada mereka yang berminat untuk menyertai VEE boleh hantarkan e-mel kepada Stanley (stanleyliew52@gmail.com) atau hubunginya di talian 012-3118866.


January 12, 2022
Utusan Sarawak
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-5-2022 07:04 PM GMT+8 , Processed in 0.071978 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list