CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: mattzzx

[Pulau Pinang] 'Rumah Sembang Pasemboq Utara V132'

 Close [Copy link]
Post time 11-1-2022 10:11 PM | Show all posts
NaylaArisha replied at 11-1-2022 11:33 AM
betul kaka
semua tu boleh tengok
ada benda yang tak sepatutnya berlaku

kaka tau tu nay
mmg byk kes dah anak vvip dpt lepas bila ada campur tangan org tertentu

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 10:13 PM | Show all posts
NaylaArisha replied at 11-1-2022 11:34 AM
yer kaka mmg nay tgh saving jugak ni
kalau tak masa akan datang tak tahu lah macam mana kan

bagus mcm tu nay
itu semua utk nay juga akan datang.

nay ada asb dan tabung haji?
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 10:14 PM | Show all posts
NaylaArisha replied at 11-1-2022 11:35 AM
kenapa dengan lobak putih
nay makan lobak merah je

lobak putih berbau sikit
utk kaka ok sb dah biasa makan.
lobak merah bagus utk mata.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 10:20 PM | Show all posts
mattzzx replied at 11-1-2022 11:35 AM
harap2 lepas covid reda dan jumlah kes berkurangan baru lah di buat pru..
entah lah, mungkin itu l ...

harap2 mcm tu juga tp mcm lambat lagi nk reda covid.
menteri kata tak perlu buat lockdown
cuma perlu kawalan ketat di pintu sempadan.


Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 10:22 PM | Show all posts
NaylaArisha replied at 11-1-2022 11:36 AM
yup selalunya tak adalah lambat macam tu
paling lewat pon nay sampai
dalam 9 jer

takpelah nay benda dah lepas
opis nay dekat ke jauh dgn stesen mrt
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 10:24 PM | Show all posts
NaylaArisha replied at 11-1-2022 11:37 AM
kalau guna insulin ni
sebab makan ubat
pon gula dah tak boleh control kan

betul la tu sb gula dah tak terkawal.
tp selalunya mak kaka makan tak byk.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 10:27 PM | Show all posts
NaylaArisha replied at 11-1-2022 11:38 AM
betul sebab tu nak cakap lebih2 pon tak boleh
nanti terkena batang hidung seniri kan

itu yg ada pepatah kata lebih baik diam dr berkata yg bukan2
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 10:32 PM | Show all posts
NaylaArisha replied at 11-1-2022 11:40 AM
nay pon dapat sebab supplier asben nay bagi
kan selalu dapat kalender kalau
beli barang sekolah

kaka pun tak beli juga baju sekolah yg baru
lgpun sekolah gilir2 dan boleh pakai t-shirt sekolah.

ekonomi negara tak brapa elok
sb tu dah tak boleh buat pkp lg
skrg pun ramai rakyat yg tengah susah
ditambah lg dgn kes banjir
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 10:33 PM | Show all posts
mattzzx replied at 11-1-2022 11:49 AM
ooo lama juga hujan tu
oklah basah lah skit bumi tu

hujan smlm sampai ke maghrib
lega la juga sb tak panas sangat bila mlm
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 10:37 PM | Show all posts
NaylaArisha replied at 11-1-2022 12:12 PM
kat tempat nay mmg susah nak jumpa kaka
nak cari kena ke depan MCD
sebab depan apartment rumah na ...

sb tmpt nay kira dah urban.
tmpt kaka ni mmg byk yg b40
keluar dr simpang apartment pun dah ada org meniaga
mpsj pun ada sediakan kiosk meniaga kt beberapa tmpt.

ya nay, org yg sama jer kt situ
kaka ok jer.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 10:42 PM | Show all posts
NaylaArisha replied at 11-1-2022 12:13 PM
nay tu nasib ada nov
kalau tak ada
hampeh ah nak dapat partner yang rajin

itulah nasib2 juga jd mod ni
mcm kes nay kena rajin cari kedit kt bod lain.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 10:45 PM | Show all posts
NaylaArisha replied at 11-1-2022 12:15 PM
tapi nay nak cakap jugak dengan dia sebelum buat gaji
nay nak kenaikan sbb nak beli rumah
ikut bas ...

nay nk beli rumah area mana?
skrg ni harga rumah mmg mahal
masa awal pkp thn lps ada juga turun sikit
turun pun tetap juga ratus riban.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 10:47 PM | Show all posts
NaylaArisha replied at 11-1-2022 12:15 PM
betul tu lagi menyusahkan hidup
kalau bertambah2 hutan ni nanti

bertambah hutang klu boleh byr setiap bln takpe juga
klu ada masalah keje cemana nk byr nti

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 10:51 PM | Show all posts
NaylaArisha replied at 11-1-2022 12:20 PM
takiyuddin cakap
tarif elektrik naik takkan menyusahkan rakyat
semua benda nak naik

kaka tak paham dgn gov skrg
rakyat kan ramai tengah susah
nape nk naikkan juga tarif elektrik
dah la harga ikan, sayur, ayam naik
ye nay harga telur nak naik lg
ada setengah tmpt dah susah nk cari telur dah skrg
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 10:52 PM | Show all posts

semoga nay jaga makan.
jgn skip. kaka takpe sb duduk kt rumah.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 10:53 PM | Show all posts
NaylaArisha replied at 11-1-2022 12:29 PM
entah apa ah yang dia nak lagi kan
geram pon ada kesian pon ada

selagi anak dia tak dpt jawatan penting selagi tu la
dia sibukkan diri dlm politik.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 10:56 PM | Show all posts
NaylaArisha replied at 11-1-2022 12:30 PM
harap2 yang terbaik je kaka

dulu suka tengok dr masyitah

dulu2 kaka pun suka tengok dia
tp lps dia masuk politik terus kaka pangkah
skrg kaka layan ceramah ustaz wadi dan ustazah asma je.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 10:57 PM | Show all posts
NaylaArisha replied at 11-1-2022 12:31 PM
tak pasti pulak pasal harga turun tu kaka
tengok semua sama jer harga
mungkin sebab area yang nay  ...

ada yg turun tp tak semua tmpt.
tmpt2 utama yg ada mrt, lrt mgkn tak turun kot.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 11:00 PM | Show all posts
NaylaArisha replied at 11-1-2022 12:32 PM
dari cerita dia nak beli barang
online.. tulah nay cakap
kalau link tu bukan shopee atau lazada j ...

2 hari lps kaka terima WA dr org tak kenal
dia iklankan keje partime
kaka kata tak berminat tetap dia WA lg
terus kaka block. baru lega sikit.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 11:04 PM | Show all posts
NaylaArisha replied at 11-1-2022 12:39 PM
nay kalau barang2 macam phone semua tu
mmg tgok jugak kat shoppee
baca review dulu

review yg baik2 pun boleh terkena juga nay
mcm adik kaka.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2022 07:46 AM GMT+8 , Processed in 0.069922 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list