CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: mattzzx

[Pulau Pinang] 'Rumah Sembang Pasemboq Utara V132'

 Close [Copy link]
Post time 11-1-2022 12:31 PM | Show all posts
ya nay.
ada 2-3 org sini nk tunggu loan approve pun sampai 9-10 bulan.
alhamdulillah dulu kaka beli rumah dlm seminggu dah approved.
kaka beli thn 2000 hujung thn 2003 dah dpt kunci. thn 2004 pindah sini.
dengarnya harga rumah dah turun sikit sejak pkp.
tak pasti pulak pasal harga turun tu kaka
tengok semua sama jer harga
mungkin sebab area yang nay tengok
ada MRT kot
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 12:32 PM | Show all posts
Allahu, byk juga tu walaupun 6900
itu yg ada org bgtau kaka benda scam ni tau tektik nk tipu org
klu yg jenis dpt panggilan pastu terus percaya je org ugut kt phone
mmg senanglah kena.
elok download truecaller
sb semua call masuk ada tertera nama pemanggil.
td kaka try call no kt ppv pun ada tertera nama petugas situ.
dari cerita dia nak beli barang
online.. tulah nay cakap
kalau link tu bukan shopee atau lazada jgn lah percaya
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 12:39 PM | Show all posts
eloklah mcm tu nay
amik langkah berhati2 org kata.
klu benda yg mahal2 elok pegi kedai.
adik kaka penah kena tipu beli hp kt shoppe
nay kalau barang2 macam phone semua tu
mmg tgok jugak kat shoppee
baca review dulu
kalau okay baru beli
tak okay mmg tak beli lah
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 12:40 PM | Show all posts
kaka pun tak tau.klu takde offer utk tetap tunggu je la kontrak baru pulak.
tiap tahun kena renew contract ke atau 3 tahun sekali
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 12:40 PM | Show all posts
buatlah nay
klu lama2 tinggal nti hilang skill yg nay ada.
nay nk buat kek apa
ritu macam MIL minta Marble Jelita kaka
dengan Kek Batik
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 12:41 PM | Show all posts
bukan kotot. kotot tu kaka tak brapa kenal.
id org tu knox ke apa.
kaka kenal dia kt rumah borak pelbagai.
skrg dah merged dah bod pelbagai dgn bod borak.
oh.. ramai sebenarnya yang
suka berborak kan
dulu2 ada Gua Anak Melaka
kaka pernah dengar tak nama dia
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 12:42 PM | Show all posts
biasa budak mcm tu la nay
makin dia besar parut pun ilang
tp klu parut yg besar tak ilang
tapi anak nay yang sulung tu kaka
banyak betul bekas luka
sbb kena gigit nyamuk
dia garu sampai luka
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 12:43 PM | Show all posts
tari ada prob dgn banjir eh.
aritu carly ada prob keta dia terlibat dgn banjir kt sri muda.
kesian jgklah sb ribu riban nk repair keta.
tak ada lah pulak nay dengar
masa tu saja sembang pasal insurance
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 12:44 PM | Show all posts
botol kosong kaka byk dah bg kt adik
yg tinggal pun beberapa botol je lg
adik kaka kan rajin buat cookies
jd klu ada lebih dia masukkan dlm botol dan bg kaka.
oh kaka bagi kat adik kaka
nay mmg kena simpan bekas kosong kat rumah
senang nak isi kalau beli jajan
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 12:44 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 12:45 PM | Show all posts
tinggi gula jgk eh dlm megi goreng?
itu baru megi belum makanan lain.
ada org bgtau kaka masukkan gula dlm masakan
utk bg balance rasa dlm lauk
tp kaka takdenya nk ikut.
bukan tinggi gula kaka
karbo... kencing manis ni
bukan sebab gula saja
karbo tinggi pon boleh dapat kencing manis
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 12:46 PM | Show all posts
nay rajin2lah tepek pic kt sanun.
tepek je dah dpt 10 pastu dpt kedit lg.
hari ni dah tepek
nanti tepek lagi
kalau dah ada yang masuk
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 12:48 PM | Show all posts
habis kait kat sini
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-1-2022 01:26 PM | Show all posts
Tashu replied at 11-1-2022 12:10 PM
oda dh tp yg sha nk tu xde, so sha beli tomyam.

beli tomyam kat kedai tu juga atau kedai lain?

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-1-2022 01:26 PM | Show all posts

lepas abis kait, nay nak buat paa?

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-1-2022 01:28 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 01:34 PM | Show all posts
nanti2 sy rate dan reply. sekejap lg nk keluar.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 01:52 PM | Show all posts
mattzzx replied at 11-1-2022 11:58 AM
yolah tu sha

sha dah oder mee tarik?

sudah, siap mkn dh.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-1-2022 01:55 PM | Show all posts

sha makan apa?
tomyam dan nasi atau?


Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 01:56 PM | Show all posts
mattzzx replied at 11-1-2022 01:55 PM
sha makan apa?
tomyam dan nasi atau?

x jd...mkn mi kicap saje
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2022 07:45 AM GMT+8 , Processed in 0.083794 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list