CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: CARI-MAL

"Suntik Vaksin, Nak Serah Anak Pada Kerosakan Organ Dalaman Ke?" - Iesya Toh

  [Copy link]
Post time 15-1-2022 11:47 AM From the mobile phone | Show all posts
dino replied at 15-1-2022 11:11 AM
yea btul prosedur ketat nak lulus utk bbdk tu
even yg extend expiry date tu pakar google buat lawa ...

But antivax take this seriously kan.
Mcm dlm press conference KJ ckp
Im not vaccinated and DG Hisyam is father of freemason... pun ada yg edited and buat contents  kat tik tok
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 12:31 PM From the mobile phone | Show all posts
abadi84 replied at 15-1-2022 11:47 AM
But antivax take this seriously kan.
Mcm dlm press conference KJ ckp
Im not vaccinated and DG Hisy ...

dah stok2 bangang sis
mcm bill gates ckp dlm ted talk psl innovating to zero. tu misleading edit yg disebar puak antivac. dlm grup diorg ni la bahan trulung bill gates nak bunuh manusia melalui vaksin.

naratif sbnr gates bgtau dgn improve public health, and vaksinasi dpt mengurangkan pertumbuhan manusia yg tak terkawal. beranak tak terkawal jd isu kurg mknan.. kurg access pendidikan… mcm negara miskin blah africa nun. nanti bgtau vaksin jd mandul pula haha

org bkn islam ni dok pkir mcm mana nak atasi mslh kebuluran, mslh climate change… mai melayu sibuk konspirasi

yes ofcoz la depa bisnes… mesti nak return dr investment tu. as long community dpt benefit jgk

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 03:07 PM | Show all posts
abadi84 replied at 15-1-2022 09:33 AM
Ramai tu siapa you???
Ada hospital tutup ke sbb doktor dan nurse byk mati??
Sbb ai rasa apa2 effec ...

Tak pernah tgk data kat covidnow ke?
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 07:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Afie13 replied at 13-1-2022 11:27 AM
I dpt temujanji booster pfizer hari ni tapi i tolak dulu. Diaorg akan bagi tarikh baru dlm masa 30 ...

Iols pun dapat dah temujanji padahal baru je lagi dos kedua.
So iols plan nak abaikan je lagipun nak amik sinovac gak takmo la campor2.
Tp sinovac takde kat booster yg free.
Lantaklaa antivak aman2 je kehulu ke hilir takkan yg dh 2 dos pun kena sekatan plak.

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 07:39 PM From the mobile phone | Show all posts
AshkieLa replied at 13-1-2022 11:43 AM
my parents umur 70++ dua2 dah 1st, 2nd & booster pfizer.
Alhamdulillah dua2 takde ape. life mcm bias ...

Yg dapat booster sama ni oklaaa tp penerima sinovac la teruk nak kena hadap sbb kena campur vaksin.
So iols tangguhkan dulu laa tak berani amik risiko sblm ni iols sengaja  pilih sinovac pun sbb nak yg kurang side effect so iols tangguhkan je.
Suami iols je nak gak g ambil so nak wat cemana lgpun dia bekerja takde pilihan nnt susah nak ke sana sini.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 10:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 15-1-2022 07:39 PM
Yg dapat booster sama ni oklaaa tp penerima sinovac la teruk nak kena hadap sbb kena campur vaksin ...

Adik i n kak ipar i penerima sinovac n diaorg mmg dah ambik booster. Katanya yg sinovac antara paling cepat dipanggil. Tapi diaorg cerita kesan lepas cucuk booster mmg teruk. Tempat cucuk tu jadi sakit lebih drp smnggu x hilang n diaorg ckp jadi demam n sakit badan

Kwn i baru cucuk dose kedua pfizer 2 bulan lepas n skrg diaorg dah panggil utk cucuk booster. Mmg kawan i tolak lah sbb lepas je cucuk dose kedua tu dia terus sakit contraction n bersalin anak dia masa kandungan 5 bulan

Perkembangan anak dlm kandungan ok je berat normal ikut usia kandungan, uri cantik tapi xtau lah mungkin vaksin tu kebetulan je atau mmg penyebab
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 10:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Suchi at 15-1-2022 10:45 PM
Afie13 replied at 15-1-2022 10:17 PM
Adik i n kak ipar i penerima sinovac n diaorg mmg dah ambik booster. Katanya yg sinovac antara pal ...


Ye sinovac  kena campur ngn pfizer atau AZ.

Tp ada je yg request sinovac juga tp kena bayar kat klinik swasta dlm seratus lebih .maybe ada klinik yg bg free kot kena carila.

Kalu dah smapai demam 3-4 hari abisla keje tertangguh. Iols amik gambar kot, kamera bukan ringan.
Masalahnya kalau amik sinovac nnt kang kena cucuk lagi selagi tak amik pfizer.

Rasanya yg sinovac ni rasa sakit sbb sblm ni tak rasa semua tu so bila pestime amik pfizer rasa sakit laa
Yg mana penah amik pfizer 2 dos sblm ni mmg ramai je sakit teruk tgn demam bagai.


Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2022 01:48 AM | Show all posts
Afie13 replied at 15-1-2022 09:17 AM
Adik i n kak ipar i penerima sinovac n diaorg mmg dah ambik booster. Katanya yg sinovac antara pal ...

Camana dengan baby tu..
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2022 07:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Radzor replied at 15-1-2022 03:07 PM
Tak pernah tgk data kat covidnow ke?

Meols tak faham apa yg chuols takutkan psl data tu??

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2022 08:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Afie13 at 16-1-2022 11:16 PM
faraway1 replied at 16-1-2022 01:48 AM
Camana dengan baby tu..


Meninggal lepas lahir sbb baby kecik lagi baru 5 bulan n berat pun 300g++
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2022 10:59 PM | Show all posts
Edited by Radzor at 16-1-2022 11:02 PM
abadi84 replied at 16-1-2022 07:53 PM
Meols tak faham apa yg chuols takutkan psl data tu??

sape yg takut. statistik utk dilihat data nye. takde kena mengena dgn takut. how come you buat andaian perasaan org lain?
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2022 11:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Radzor replied at 16-1-2022 10:59 PM
sape yg takut. statistik utk dilihat data nye. takde kena mengena dgn takut. how come you buat anda ...

Maksud ai... apa yg u risauan actually??
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2022 11:06 PM | Show all posts
abadi84 replied at 16-1-2022 11:04 PM
Maksud ai... apa yg u risauan actually??

takde risau apa2
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2022 11:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by tumpanglalu74 at 16-1-2022 11:11 PM

Yang ni yang asli.  Sebelom COVIDNOW tukor jadi graf garisan tu.



This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 09:27 AM | Show all posts
Ailebiu replied at 12-1-2022 04:04 AM
Eisha toh ni acah² wartawan yg terpaling..semua isu dia yg terpaling cepat nak ulas, nak sebar

dia sejenis nak mencapab dah terpaling feeling bnyk cable.........
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2022 11:58 PM From the mobile phone | Show all posts
toynme replied at 17-1-2022 09:27 AM
dia sejenis nak mencapab dah terpaling feeling bnyk cable.........

mula2 dulu suka jugak baca info2 dari ig dia, lama2 jd meluat sbb dia skrg sgt bias ok... org yg dia x suka dia hentam.. yg dia suka dia diam je...  ketara kot skrg... elok pun 1st ig dia suspended feeling terpaling especially product dia yg terbaikkkk katanya
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-5-2022 07:28 PM GMT+8 , Processed in 0.204222 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list