CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: CARI-MAL

"Suntik Vaksin, Nak Serah Anak Pada Kerosakan Organ Dalaman Ke?" - Iesya Toh

  [Copy link]
Post time 14-1-2022 08:53 AM From the mobile phone | Show all posts
ashcroft86 replied at 11-1-2022 12:24 PM
Nsib baik weols kne covid after lengkap jab AZ, simptom xde deria je, ngn penat2 sikit. Tapi ad long ...

Simptom kita sama. Mmg sakit kepala efek long covid. Penat melayan sakit kepala ni Iols belum dpt booster lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 08:54 AM From the mobile phone | Show all posts
enot_sibudak replied at 11-1-2022 08:22 PM
dia ni apa2 isu srupa caprice atau mamu tp versi pompuan mcm ritrud.. tp dulu (xpasti keja lagi ke ...

Over kan dia. Orang mcm lg percaya iesya ni plk. Lolzz
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 09:22 AM From the mobile phone | Show all posts
orkid_amani replied at 13-1-2022 09:25 PM
Influenza jab tu ank aii ambik masa dia umur 5y doc suggest sbb dia alahan dgn sejuk. Pagi² 2/pun ...

mmg nmpk kesan baik chuolls utk influ nya vaks.. iols ambik utk ank2 yg skolah.. nk ambil yg kecil 2 thn tp masa tu ada stok 2 jer.. jd dahulukan yg skolah dulu.. masa yg kecil ni dulu iols ambik pneumococal.. alhamdulillah... asbab
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 11:15 AM From the mobile phone | Show all posts
enot_sibudak replied at 14-1-2022 09:22 AM
mmg nmpk kesan baik chuolls utk influ nya vaks.. iols ambik utk ank2 yg skolah.. nk ambil yg kecil ...

Yaaa masa baby ambik pneumococcal..tapi nak ambik influenza jab ni doc suggest yg dah p sekolah ja..kalau xp sekolah doc cakap xperlu pun. Sbb ank aii high risk so mmg berbaloi la ambik..tapi tu last year tak inject sbb stock xdak katanya..ni nk inject sebelum bukak sekolah doc ckp takut gov wajibkan vaksin covid plak..suruh hold dulu plak. Tapi influenza vaksin ni mmg terbukti boleh prevent ank kita dari sesema batuk penat
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 11:40 AM From the mobile phone | Show all posts
orkid_amani replied at 14-1-2022 11:15 AM
Yaaa masa baby ambik pneumococcal..tapi nak ambik influenza jab ni doc suggest yg dah p sekolah ja ...

iols nk ambil sbb fasa pneumococal dh lepas.. duduk nursery seram... ramai jugak... flu nk sekejap baik sekejap elok... lps tu skrg tengah musim hfmd...tu la skrg mmg dh xda stock.. dr awal bln 12 lg xda.. klinik pun xpasti yg nk masuk stok vaks influ tu
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 03:43 PM From the mobile phone | Show all posts
dino replied at 11-1-2022 09:46 AM
retis ni tahu ke dr tu mmg antivak.. yg claim menemui tech mrna tp org tak iktiraf. dr pakar vaksin  ...

serius la yg pasal orang tak iktiraf dia regarding mrna tu? dekat twitter ramai kot pertahankan dia based on apa yg i tengok dekat sana
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 05:01 PM From the mobile phone | Show all posts
heythere123 replied at 14-1-2022 03:43 PM
serius la yg pasal orang tak iktiraf dia regarding mrna tu? dekat twitter ramai kot pertahankan di ...

tak… ramai lg saintis terlibat. die cuma cuba ambik kredit. ni mcm org agama.. ade stok songsang jual agama etc. kajian mana2 pun ade peer review, klau syok sendiri mana boleh. die femes la haluan kiri lawan arus. pojaan antivak since die mmg doc haha
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 05:06 PM From the mobile phone | Show all posts
dino replied at 14-1-2022 05:01 PM
tak… ramai lg saintis terlibat. die cuma cuba ambik kredit. ni mcm org agama.. ade stok songsang  ...

macam tu pon ada ya. Nanti nak kena baca lagi pasal kajian dia tu
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 05:20 PM From the mobile phone | Show all posts
heythere123 replied at 14-1-2022 05:06 PM
macam tu pon ada ya. Nanti nak kena baca lagi pasal kajian dia tu

ada 113 doc yg anto surat psl vaksin.. ade bkn doc perubatan pun.. yg jual produk haha
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 07:12 PM | Show all posts
klu yg ke 4 tak payah dah skrg idup pun rasa dah mcm zombie kn kluar msuk hospital...ambik pun bkn sbb takut covid sbb keje...sng nak ke sana ke sini..vaccine ni masih baru bkn mcm vaccine campak...influenza..menteri2 pun tak smua yg ambik
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 09:25 AM From the mobile phone | Show all posts
dino replied at 14-1-2022 05:20 PM
ada 113 doc yg anto surat psl vaksin.. ade bkn doc perubatan pun.. yg jual produk haha

Ada yg 5 tahun tak renew lesen..ada yg dah 20 tahun tak rawat pesakit. Ada dr anaes yg bertahun tak practice..ada yg lesen kena tarik.

113 doc vs 70k.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 09:31 AM From the mobile phone | Show all posts
faraway1 replied at 13-1-2022 06:17 PM
Mesti ramai tulis camtu.
Hello sila ambil, me akan berterima kasih untuk anda kerana lagi ramai am ...

Yes. Can understand why org takut sbb baru.
I fine with it if ppl being anxious about the side effect one. But then, klu org kaitkan yahudi, dajjal whatsoever tu yg super meluat.

Btw i ok nak vaksinkan anak2 ai if the gov announced  it now safe for kids below 12... coz i tahu nak luluskan vaksin ni bkn mcm buat produk timbang kilo chuolls
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 09:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Radzor replied at 13-1-2022 09:43 PM
Booster ke. Cucuk bdk2 ke. Berapa lama boleh tahan, 6 bulan?
Nape dlm covidnow tu ramai je vax kene  ...

Ramai tu siapa you???
Ada hospital tutup ke sbb doktor dan nurse byk mati??
Sbb ai rasa apa2 effect pun...FL yg akan tumbang dlu.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 09:36 AM From the mobile phone | Show all posts
missyL replied at 12-1-2022 10:41 PM
Tula.
Ade rmai jgk bby ari i pg tu kuar outing xpakai mask la kan sbb kecik lg.
But toddler mmg pa ...

Yes...mcm omicron ni dia lebih cpt trjangkit..tp kdr keterukan dia lebih rendah dr Delta. Tu yg ai faham..
Jd jgn risau sgt...mcm H1N1... dlu masa mula2 smp mcm takut sgtkan. Skrg dah smp H1N5 pun...tp tak teruk sbb dah ada vaccine..jd trkawal...
I believe  lama2 Covid ni akan jd mcm influenza virus juga... trust the process...
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 10:04 AM | Show all posts
abadi84 replied at 14-1-2022 08:31 PM
Yes. Can understand why org takut sbb baru.
I fine with it if ppl being anxious about the side ef ...

Me ucap mekasih untuk you sebab vaccinekan anak..

Pilihan memasing kan...
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 10:18 AM From the mobile phone | Show all posts
abadi84 replied at 15-1-2022 09:36 AM
Yes...mcm omicron ni dia lebih cpt trjangkit..tp kdr keterukan dia lebih rendah dr Delta. Tu yg ai ...

Tula. Pk cmtu lah u tok tenangkn hati hehe.
Hopefully kite dah hidup bersama dgn covid dgn selamat.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 11:06 AM From the mobile phone | Show all posts
abadi84 replied at 15-1-2022 09:25 AM
Ada yg 5 tahun tak renew lesen..ada yg dah 20 tahun tak rawat pesakit. Ada dr anaes yg bertahun ta ...

tp antivak mmg guna menda ni la..
lat fb sy bg analogi.. mcm kereta selamat.. tp ttp ade accident. dah puak2 tu meroyan.

takde pun org klaim vaksin 100% berkesan, dan kesan tu kecik bebanding puluhan juta dah vaksin

org cina takde mslh dgn vaksin.. bani melayu je gelabah.. cemburu dgn kejayaan ummah.. berjaya tang mana ntah
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 11:08 AM From the mobile phone | Show all posts
faraway1 replied at 15-1-2022 10:04 AM
Me ucap mekasih untuk you sebab vaccinekan anak..

Pilihan memasing kan...

yea pilihan masing2, kite hormat pilihan org lain
yg jd isu antivak kaki provoke siap kutuk org bwk mak ayah p vaksin.. taknak vaksin diam. semua org stress takleh bebas mcm dulu
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 11:11 AM From the mobile phone | Show all posts
abadi84 replied at 15-1-2022 09:31 AM
Yes. Can understand why org takut sbb baru.
I fine with it if ppl being anxious about the side ef ...

yea btul prosedur ketat nak lulus utk bbdk tu
even yg extend expiry date tu pakar google buat lawak kata taknak bazir so extend la expiry date tu.

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 11:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Pujangga22 replied at 14-1-2022 07:12 PM
klu yg ke 4 tak payah dah skrg idup pun rasa dah mcm zombie kn kluar msuk hospital...ambik pun bkn s ...

kajian vaksin ni dah lama sis… dr h1n1 or lebih awal. framework dah ade… yg vaksin ni insyaallah selamat. yg kurg tu bab effectiveness, not enough data. satu lg slps 6 bln mmg akan decline.. si bergantung pd natural immunity plak.. sbb tu booster perlu utk lawan variant baru

klau dgr ckp antivak pakar google segala menda konspirasi. kayakan big pharma tp melayu jual produk timbang kilo ok je haha
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

19-5-2022 04:30 PM GMT+8 , Processed in 1.029630 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list