CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: CARI-MAL

"Suntik Vaksin, Nak Serah Anak Pada Kerosakan Organ Dalaman Ke?" - Iesya Toh

  [Copy link]
Post time 11-1-2022 11:15 PM From the mobile phone | Show all posts
missyL replied at 11-1-2022 10:08 PM
Bby i baru 8 bln
Tula u.


mcm ank Saudara iols.. baby pkp... sepesen xleh tgk org ramai2... nangis.. xnak dekat org sgt... lps tu mak dia xleh jauh dr dia.. jauh dia akan cari.. itulah baby pkp.. naseb mak nga xkeja.. lg la dia jd beg thn mak nya... iols nk ambil pu. dia xnak.. lagi dh setahun lebih umur dia xpernah tgk iols
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 11:16 PM From the mobile phone | Show all posts
lotionmilo replied at 11-1-2022 10:59 PM
Ooooh.cara mcm popular nauuu

dekat rtm tu pengacara selamat pg msia jer.. bkn nya berita TV 1... hahaha.. tp acah2 dia nom 1 komen apa jua isu semasa viral
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 11:26 PM From the mobile phone | Show all posts
enot_sibudak replied at 11-1-2022 11:15 PM
mcm ank Saudara iols.. baby pkp... sepesen xleh tgk org ramai2... nangis.. xnak dekat org sgt... l ...

Yer u.
I pn kesian kt bby i nie. Tp aritu i panggil Kawan2 dtg rmh nk tgok bby elok die.. nangis jap je sbb anak kawan i tu dok pg tenung die dkt sgt haha.

Pastu ok org lain pgg
Tp klo smpi klinik nk check up die dah wat muka tkut. Xthu la kot die tkut kene cocok ke ape

Tu la misi suggest bg die kuar2 tgok org.
Bkn nye i xnk bawak kuar. Klo x kerana covid nie nk je kuar bwk bby.


Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 12:51 AM From the mobile phone | Show all posts
minahsenget replied at 11-1-2022 01:33 PM
tapi iesya toh ni make up teruk sungguh, punya tebal tak payah pakai mask dah

Memang tebal betul make up dia dengan bulu mata palsu yg kejong. Dia lawa tapi over sangat make up jadi rupa horror pulak. Mungkin tak pernah dengar konsep less is more, kot. ????
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 04:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Eisha toh ni acah² wartawan yg terpaling..semua isu dia yg terpaling cepat nak ulas, nak sebar
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 06:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Aikiko replied at 11-1-2022 09:33 PM
Anak chuols berapa bulan??
Iols risaulah ngan my toddler, yela sape tak sayang anak kan??
Tapi pap ...

Ada je parents yg tak kira semua tu. Mcm kawan iols haritu satu family dah kena covid dgn anak baby umo 6 bulan pun kena sekali. Masih gigih bagi org dukung cium anak merata kat kenduri. Sibuk pegi theme park. Face mask laki bini ngn anak besar jah yg pakai....
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 07:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Samerosie replied at 11-1-2022 11:00 AM
Si Malone ni memang sesuatu.  Dia mengaku cipta mRNA vaccine, lepas tu cakap vaccine jenis ni tak  ...

Masalahnya antivacc amik separuh2 je. Si malone ni punya putar alam diorg x amik tahu. Hihihi.

Kemon iesya toh. Chuolskan terpaling. Takkan baca separuh jln saja.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 08:10 AM From the mobile phone | Show all posts
enot_sibudak replied at 11-1-2022 01:25 PM
and jgn minum ais or caffeine.. sbb majoriti iols jmpa yg minum ni demam teruk

Ye ke..aku lepas booster tu pi belasah minum latte kat coffe beans..lepas tu minum lagi hot chocolate..mujur takdak demam apa aihh..cuma susah nak tdo je la jadinya..overdose caffein..hihi
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 08:46 AM | Show all posts
dino replied at 11-1-2022 01:43 PM
klau dgr dr antivak mmg ngeri sis
tp depa bkn pakar pun haha

Tu lah..duk bincang dgn husband juga. Dia pun 50/50. Weolls laki bini alhamdulillah so far takde effect apa2 dari 1st dose sampai booster. Demam pun idok. And anak2 pun alhamdulillah semua vaksin sejak baby tu deme ok je, memang tak demam tak apa. Tapi tu lah..parents dilema lah time vaksin covid ni.
Kalau sejenis garita garusanasini tu meolls haktuihhh kan ja. Tu memang bodoh tak de sempadan

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 08:52 AM | Show all posts

amek dh smlm, follow the flow je la. so far just sakit lengan tmpt cucuk tu dan ada rasa feverish sikit, else all ok
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 08:57 AM | Show all posts
azimodin replied at 11-1-2022 08:54 AM
Kena long covid19 pon boleh menyebabkan kerosakan organ jugak kan???

Itu la. Anak sedara 1 tahun ada kene covid dlu dan sembuh. Lepas tu ada complication sikit dkt paru2 pastu dkt seminggu jgk kene tahan wad. Doc ckp mungkin side effect dari long covid.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 11:28 AM From the mobile phone | Show all posts
mrsamz replied at 12-1-2022 08:10 AM
Ye ke..aku lepas booster tu pi belasah minum latte kat coffe beans..lepas tu minum lagi hot chocol ...

sblm weh... lps xpa dh.. yg dengar banyak yg hentam sebelum... iols sminggu xminum ais sblm dan selepas dose 1 dan 2..punya penakut
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 11:29 AM From the mobile phone | Show all posts
minahsenget replied at 11-1-2022 01:33 PM
tapi iesya toh ni make up teruk sungguh, punya tebal tak payah pakai mask dah

dia nya make up mau kna lempang tu berterabur bedak seluruh key ell????????????
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 11:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Carcosa replied at 11-1-2022 09:48 PM
Anak meols 4y. Tahun ni nak masuk 5y lah. Seriau jugak, tapi meols rasa, tiba masanya, me'ols akan k ...

iolss dh cucuk ank2 ngan vaksin influenza.. ni tahun ke dua cucuk dolls...ank2 umur 9 dan 7 thn... mmg nmpk kesan nya.. yg adik nk cucuk tp xda stok hr tu.. hnya ada 2 ja.. cucuk sbb mereka dh nk skolah.. mmg nmpk kesan dr 1st iols cucuk... asbab..
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 06:52 PM From the mobile phone | Show all posts
suka2 replied at 12-1-2022 06:34 AM
Ada je parents yg tak kira semua tu. Mcm kawan iols haritu satu family dah kena covid dgn anak bab ...

Kan...tak pahamla, seriously tak paham
Yang jenis suka suki cium anak org pun satu, dulu2 bolehla kan tapi masa skang mmg tak elok takut naya ke budak kita taktau kuman apa yg kita ada as an adult
Iols bukan setakat cium pegi dekat pun diharamkan
Harap Maklum semua kenalan dan sedara mara
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 06:57 PM From the mobile phone | Show all posts
missyL replied at 11-1-2022 10:08 PM
Bby i baru 8 bln
Tula u.


Hope baby u sihat n semakin sihat
Luv n hugs
Rindunyer bau baby, even ngan kenalan rapat pun iols pastikan diri ni bersih sebersih2nya baru pegang n cium (wt permissions)
Ye faham....klau setakat jenjalan pegi taman itu aje best option for parents tapi tidak ke mall ya
Ada kwn iols baru je 2 bulan bersalin dah keriau bawak baby jenjalan pegi mini zoo
Tak bleh brain n rasanya sheols mmg tak habis pantang lagi masa tu
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 06:58 PM From the mobile phone | Show all posts
aku cuma nk komen psl mekap dia
apsal ada org rasa mekap mcm tu is lawa?
akak rs hodoh sgt.dgn contact lense kaler2, dgn fake eyelashes, dgn shading hidung mcm batang mop
mmg ni definis lawa ke apa?
dh mcm pengantin indon jah
kalo clear dgn mekap removal mmg lg scary tgk bare face
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 07:02 PM From the mobile phone | Show all posts
missyL replied at 11-1-2022 10:08 PM
Bby i baru 8 bln
Tula u.


Bagusnya usaha missyL.
Yanh sering kita nampak di pusat membeli-belah, ibu bapa memakai pelitup muka.
Tetapi bayi didukung di tangan tanpa sebarang perlindungan pun.

Tak terfikir agaknya tangan mereka sendiri berkemungkinan terdedah kepada kuman setelah  tersentuh permukaan dan objek lain.
Selepas itu, pegang pula bayi.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 10:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Aikiko replied at 12-1-2022 06:57 PM
Hope baby u sihat n semakin sihat
Luv n hugs
Rindunyer bau baby, even ngan kenalan rap ...

Amin amin amin thank u you

Bau bby best kan..
Yer u.Nsb bek mall x ramai org.
Nex time outing kt park je la udara segar n terbuka..

I pn aritu jupe kt eco shop.
I think bby die sebulan je kot. Mcm kecik.
Msok dlm eco yg mmg ramai org..
I mmg bawak bby ke mane je sbb kami dok jauh dr family. My bby dok dlm kete ngn husband. I cite la kt husband i kecik lg msok eco my husband ckp beraninye.



Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 10:41 PM From the mobile phone | Show all posts
awanearisu replied at 12-1-2022 07:02 PM
Bagusnya usaha missyL.
Yanh sering kita nampak di pusat membeli-belah, ibu bapa memakai pelitup mu ...

Tula.
Ade rmai jgk bby ari i pg tu kuar outing xpakai mask la kan sbb kecik lg.
But toddler mmg pakai..

Ramai jgk pandang stroller kami
I je msok kedai. My husband bawak bby dok jauh dr org n mmg x kuar dr stroller smpi la kt kete.
I pn lepas kuar kedai sanitize tgn byk2 sblom pgg bby
I klo bole xnk pn bawak bby kuar. But die dah aware org sekeliling so die jadi Takut sgt klo org lain. So nk bese kn die ngn org2 lain.

Next time outing Park je la terbuka n luas.

Tkut dgn covid nie sbb die jenis virus bijak.sentiase mutasi diri die against vaccine.
Tula Mcm2 versi ade. Stronger also each time haih



Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

20-1-2022 12:05 AM GMT+8 , Processed in 0.084390 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list