CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: CARI-MAL

"Suntik Vaksin, Nak Serah Anak Pada Kerosakan Organ Dalaman Ke?" - Iesya Toh

  [Copy link]
Post time 11-1-2022 01:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Meolls pun dalam dilema. Mcm mzz sendiri dah cukup booster semua..tapi bila nak bagi my 5 year old mmg pikir 10 kali
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 01:19 PM | Show all posts
suka2 replied at 11-1-2022 01:07 PM
Parents iols AZ, booster pfizer. Tiga2 kali pun ok je xda sakit xda apa siap boleh gardening pelba ...

sama la iols booster lenguh tangan... tapi sebenarnya bukan lenguh kebas ala2 kena elektrik tu... tapi sebab lebam di dalam isi kita tu... iols tiga2 dos lebam di dalam isi sampai takleh guna tangan sangat... tapi dalam dua hari je baik...
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 01:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Rogue98 replied at 11-1-2022 11:56 AM
Suggest siapa nak gi vaksin tu make sure banyak minum air, cukup kan tidur and rehat...jangan makan  ...

and jgn minum ais or caffeine.. sbb majoriti iols jmpa yg minum ni demam teruk
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 01:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Risau nye.
Anak i bby lg.
I n husband lengkap dah.

Harap2 xde ape..
I ok je nk vaccine anak i if itu yg terbaik.

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 01:31 PM | Show all posts
juruterra replied at 11-1-2022 11:25 AM
nasib anak iols semua dh above 12...skrg iols dilema nk amek booster ke tak walaupun dh confirm ap ...

dah ambik ke blum
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 01:33 PM | Show all posts
tapi iesya toh ni make up teruk sungguh, punya tebal tak payah pakai mask dah
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 01:42 PM | Show all posts
Edited by Rogue98 at 11-1-2022 01:50 PM
enot_sibudak replied at 11-1-2022 01:25 PM
and jgn minum ais or caffeine.. sbb majoriti iols jmpa yg minum ni demam teruk

haah....basically caffein mmg tak elok utk kita....kalau ambik ubat or supplement caffein akan buat ubat tu tak jalan...doc pun akan suggest jangan ambik caffein if we are on medication.
Oh ya ..lagi satu... lepas vaccine tu please jangan terus baring tidur etc...try to move about sikit2...but no heavy work lah.
Dulu I made the mistake lepas vaksin terus baring n tidur sbb konon nak avoid doing heavy work tapi terus demam n peniing... possibility ubat tu tak mengalir lancar.


Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 01:43 PM From the mobile phone | Show all posts
mzzenma replied at 11-1-2022 01:16 PM
Meolls pun dalam dilema. Mcm mzz sendiri dah cukup booster semua..tapi bila nak bagi my 5 year old m ...

klau dgr dr antivak mmg ngeri sis
tp depa bkn pakar pun haha

sama la vaksin baby dulu tu.. dos pun sikit tak sama dgn dewasa. us pun dah lulus… btw tu hak masing2 asalkan bkn thp bodo mcm ritrude mulut tak reti diam

taknak vaksin sudah.. keje provoke. mcm taknak pakai mask tu ikut ko.. yg dpt sakit tu bkn org lain
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 02:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Depa tak sama dose dengan dewasa.. InsyaAllah ok
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 02:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni siapa? Sekadar retis mcm ritrud?

Boleh ketepii
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 08:22 PM From the mobile phone | Show all posts
lotionmilo replied at 11-1-2022 02:14 PM
Dia ni siapa? Sekadar retis mcm ritrud?

Boleh ketepii

dia ni apa2 isu srupa caprice atau mamu tp versi pompuan mcm ritrud.. tp dulu (xpasti keja lagi ke tak kt rtm) keja rtm bkn glemer pun... tp skrg ni acah2 dia nom 1 akan kupas isu kt ig.. ala2 influencer konon nya yg ada pengaruh la
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 08:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Tkkn disebabkan sorg yg claim, pendapat lain xdiguna pakai
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 09:33 PM From the mobile phone | Show all posts
missyL replied at 11-1-2022 01:31 PM
Risau nye.
Anak i bby lg.
I n husband lengkap dah.


Anak chuols berapa bulan??
Iols risaulah ngan my toddler, yela sape tak sayang anak kan??
Tapi papepun tolonglah parents kat luar sana jgan jd selfish sangat....bawak je baby kuar jenjalan merata es.tmpat crowded
Baby takde protection cam kita adults dah vaksin
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 09:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Aikiko replied at 11-1-2022 01:33 PM
Anak chuols berapa bulan??
Iols risaulah ngan my toddler, yela sape tak sayang anak kan??
Tapi pap ...

Setuju. Mak pak elok pakai mask. Anak biar je togel. Mmg la baby tak nk pakai mask. Pakaikan lah face shield. Kalau tak pun at least bawak la stroller yg cover transparent depan tu.  
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 09:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Anak meols 4y. Tahun ni nak masuk 5y lah. Seriau jugak, tapi meols rasa, tiba masanya, me'ols akan kasi dia cucuk kot
Segala mala cucuk masa dia baby, me'ols benarkan. Takkan yg ni, me'ols nak deprive kan, ye tak. Nau'zubillah Min Zalik, meols taknak dia kena Covid dgn keadaan badan dia tak bersedia, dan tak prepared - yelah tak pernah kenal virus Covid 19 langsung kan. Insya-Allah, kita berusaha. Me'ols yakin, seyakin yakin nya, Allah akan jaga org yg berusaha
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 09:54 PM From the mobile phone | Show all posts
missyL replied at 11-1-2022 01:31 PM
Risau nye.
Anak i bby lg.
I n husband lengkap dah.

Baby tak boleh lagi.Anak I umur 3 tahun pun belum boleh buat vaccination.5 tahun ke atas baru boleh
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 10:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Straya replied at 11-1-2022 09:54 PM
Baby tak boleh lagi.Anak I umur 3 tahun pun belum boleh buat vaccination.5 tahun ke atas baru bole ...

Thu u.
Tp nti mesti ade for bby jgk.
Kot

Yela dieorg paling lemah huuu.hopefully semua selamat.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 10:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Aikiko replied at 11-1-2022 09:33 PM
Anak chuols berapa bulan??
Iols risaulah ngan my toddler, yela sape tak sayang anak kan??
Tapi pap ...

Bby i baru 8 bln
Tula u.

Tp i pn terpaksa jgk bawak bby l kuar tgok org.
Die x pnh g mane2 except for check up.
So jadi agak penakut. So nurse ckp bawak la jalan2 sket.


Aritu baru i bawak pg mall tp mall x ramai org.
I pakai kan stroller die plastik hujan tu
Tkut jgk tp nk bg die familiar sket tgok org.
Nsb bek die x nangis n we stay clear of crowd.
Maybe lps ni bawak pg Park kt rmh je la.
Mlm tu tros i pk Mcm2 anxiety plk huu.

So Kesian my pkp bby

Hopefully vksin selamxmat for everyone
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 10:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Ko inject segala mak nenek vaksin ms baby x kecoh pulak ? Duhh
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 10:59 PM From the mobile phone | Show all posts
enot_sibudak replied at 11-1-2022 08:22 PM
dia ni apa2 isu srupa caprice atau mamu tp versi pompuan mcm ritrud.. tp dulu (xpasti keja lagi ke ...

Ooooh.cara mcm popular nauuu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

20-1-2022 01:05 AM GMT+8 , Processed in 0.067878 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list