CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: seribulan

[Lain-lain] ...Chit Chat Humanitary...

[Copy link]
 Author| Post time 11-1-2022 12:50 PM | Show all posts
farhana008 replied at 11-1-2022 11:42 AM
Update banjir di Johor oleh ADUN Bukit Kepong, Parlimen Pagoh. 8/1/2022




Banyak tol yg rasa kepala berat...semlm kolig ambil 4 jam...ni saya & kakak...cuaca panas sejuk kot...huhu...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-1-2022 12:52 PM | Show all posts
Tahniah @johan-adx comod di sini
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 12:54 PM | Show all posts
seribulan replied at 11-1-2022 12:52 PM
Tahniah @johan-adx comod di sini

hahaha..promote nampak...
mana coconut shake..lanje dlu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-1-2022 12:56 PM | Show all posts
johan-adx replied at 11-1-2022 11:54 AM
hahaha..promote nampak...
mana coconut shake..lanje dlu

kopi je yg ada...
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 01:03 PM | Show all posts
seribulan replied at 11-1-2022 07:28 AM
Masih banjir lagi ye...kalau tahu link bantuan memana share ye...sharing is caring

Tadi nak share link fb tapi tak appear pulak
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 01:04 PM | Show all posts
seribulan replied at 11-1-2022 07:28 AM
Masih banjir lagi ye...kalau tahu link bantuan memana share ye...sharing is caring

Tak perasan pula tentang link bantuan tu..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-1-2022 01:05 PM | Show all posts
farhana008 replied at 11-1-2022 12:03 PM
Tadi nak share link fb tapi tak appear pulak

Patut le x nampak...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-1-2022 01:05 PM | Show all posts
Edited by seribulan at 11-1-2022 12:16 PM
farhana008 replied at 11-1-2022 12:04 PM
Tak perasan pula tentang link bantuan tu..

No prob...dengarnya banyak PPS dah mula tutup kan...
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 01:14 PM | Show all posts
seribulan replied at 11-1-2022 01:05 PM
No prob...dengarnya banyak PSS dah mula tutup kan...

aah. pps dah beransur tutup.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 01:15 PM | Show all posts
Mangsa banjir Johor terus berkurangan kepada 2,298 orang
JOHOR BAHRU: Jumlah mangsa banjir di negeri ini terus berkurangan apabila seramai 2,298 mangsa masih ditempatkan di 35 pusat pemindahan sementara (PPS) setakat pukul 8 pagi, hari ini.
Jumlah tersebut merupakan penurunan sebanyak 637 orang berbanding seramai 2,935 mangsa sehingga petang semalam.
Pengerusi Jawatankuasa Kesihatan dan Alam Sekitar negeri, R. Vidyananthan berkata, mangsa yang masih ditempatkan di kesemua PPS terbabit terdiri 660 keluarga.
“Untuk pagi ini, Muar telah menjadi daerah paling terjejas dengan seramai 873 mangsa ditempatkan di 10 buah PPS yang dibuka, diikuti Segamat dengan 734 mangsa di 15 buah PPS.
“Ini diikuti daerah Tangkak dengan seramai 610 mangsa di sembilan PPS serta Batu Pahat dengan seramai 81 mangsa di satu PPS yang dibuka,” katanya di sini hari ini.
Sementara itu, Vidyananthan memberitahu, ramalan kaji cuaca Jabatan Meteorologi Malaysia menunjukkan cuaca cerah di seluruh negeri sehingga tengah hari ini.

Bagaimanapun, Sungai Muar di Bukit Kepong masih mencatat paras bahaya, malah terdapat enam laluan yang masih terputus hubungan melibatkan empat daerah iaitu Muar, Segamat, Kluang dan Kota Tinggi. – UTUSAN


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-1-2022 01:18 PM | Show all posts
farhana008 replied at 11-1-2022 12:14 PM
aah. pps dah beransur tutup.

Alhamdulillah lega dengo, kome...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-1-2022 01:18 PM | Show all posts
farhana008 replied at 11-1-2022 12:15 PM
Mangsa banjir Johor terus berkurangan kepada 2,298 orang
JOHOR BAHRU: Jumlah mangsa banjir di negeri ...

good sharing...rajin2 le share, kome...
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 01:32 PM | Show all posts
seribulan replied at 11-1-2022 07:29 AM
moh berdoa dijauhi bencana ini semua...

ameen, i takut pulekkk nak ambik booster
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-1-2022 02:37 PM | Show all posts
minahsenget replied at 11-1-2022 12:32 PM
ameen, i takut pulekkk nak ambik booster

Okay je awak...standby panadol lepas ambil
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-1-2022 03:58 PM | Show all posts



Keadaan bandar Seoul yang diselubungi habuk berbahaya sejak awal pagi kelmarin. - Yonhap

Seoul dilanda jerebu tebal berbahaya

SEOUL – Ibu kota Korea Selatan, Seoul diselubungi jerebu tebal berbahaya yang memaksa kerajaan mengeluarkan arahan kecemasan berwaspada buat pertama kali bagi tahun ini, lapor akhbar The Korean Herald kelmarin.

Menurut Pejabat Pengurusan Kualiti Udara Metropolitan (MAMO), tahap ketumpatan habuk ultra halus di Seoul, Wilayah Gyeonggi dan Wilayah Chuncheong Selatan diunjurkan sangat teruk dengan sukatan 76 mikrogram setiap meter padu.

MAMO mengeluarkan arahan kecemasan pada pukul 6 pagi kelmarin untuk mengurangkan operasi di tapak- tapak pembinaan dan jumlah kenderaan di kawasan yang terlibat.

Langkah-langkah berjaga-jaga tersebut berkuat kuasa sehingga 9 malam hari sama.

Pusat ramalan cuaca tempatan mengunjurkan kepadatan habuk ultra halus dalam empat peringkat dengan dua lagi adalah baik (15 ke bawah) dan sederhana buruk (16~35).

Pihak berkuasa negara itu  turut menasihatkan orang ramai supaya tidak keluar rumah jika tidak mempunyai urusan penting dan memakai pelitup muka penapisan tinggi seperti jenis KF 94 jika berada di tempat terbuka. – Agensi

Sumber:https://www.kosmo.com.my/2022/01 ... bu-tebal-berbahaya/



Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 04:43 PM From the mobile phone | Show all posts
seribulan replied at 11-1-2022 07:27 AM

Selamat petang..bz sgt hari ni keluar dgn bos..

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-1-2022 05:14 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 11-1-2022 03:43 PM
Selamat petang..bz sgt hari ni keluar dgn bos..

Take care...stay safe...panas bahang sekrg ni...
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 07:09 PM | Show all posts
Edited by farhana008 at 11-1-2022 07:11 PM
seribulan replied at 11-1-2022 01:18 PM
Alhamdulillah  lega dengo, kome...

Yang ni banjir di Muar , Johor 4 hari lepas 7/1/2022. yang terjejas kawasan rendah seperti Penchu dan Bukit Kepong. Tapi teman tak puas hati wartawan ni tak cakap spesifik daerah mana






Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-1-2022 07:27 PM | Show all posts
farhana008 replied at 11-1-2022 06:09 PM
Yang ni banjir di Muar , Johor 4 hari lepas 7/1/2022. yang terjejas kawasan rendah seperti Penchu d ...

Nape x bg tahu?
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 08:43 PM | Show all posts

itulah kome...wartawan dan pembaca berita pun tak beritahu daerah mana. kalau orang muar yang tengok berita tu , boleh lah tahu daerah mana.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2022 05:58 AM GMT+8 , Processed in 0.094916 second(s), 28 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list