CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: jahcomel

[Tempatan] “Saya telah ambil suntikan vaksin” – KJ

  [Copy link]
Post time 7-1-2022 04:22 PM From the mobile phone | Show all posts
keane.somewhere replied at 7-1-2022 02:45 PM
Melayu Islam tongeng Ugama lagi teruk....Kafir tak tongeng agama kafir

Really?

Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2022 04:44 PM | Show all posts
dekat twitter ada yg up depa pun batch dos 1 & 2 sama...


and ada yg korek twitter kj...ada tweet bulan 3 2021 pic dia tunjuk cert 1st dose dia utk compare dengan interface singapore punya..side by side dgn minister mana entah
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2022 04:51 PM | Show all posts
keane.somewhere replied at 7-1-2022 02:45 PM
Melayu Islam tongeng Ugama lagi teruk....Kafir tak tongeng agama kafir

kapir je percaya blh dapat tol percuma kene tipu dengan kapir

kapir dapat e-wallet 30 ringgek dah rasah mendonoyah nok..
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2022 04:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Gingerly replied at 6-1-2022 06:32 PM
Batch number mana boleh sama. I dah cek dengan kenalan2 rapat yang ada vax certs.

Kene tangkap n ...

Kalau ambik dos dedua dari oversea dan update kt mysj mmg batch akan sama je dia tulis untuk dedua dos... Kwn2 dari SG ramai je tunjuk digital certificate diorang mmg jadi camtu
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2022 05:20 PM From the mobile phone | Show all posts
miszclassique replied at 7-1-2022 04:55 PM
Kalau ambik dos dedua dari oversea dan update kt mysj mmg batch akan sama je dia tulis untuk dedua ...

Oh ok. Maksudnya nombor batch sinovac sahaja yg boleh sama utk kedua2 dos pertama dan kedua. Tapi kenapa kkm nk ubah nombor batch. Ada sebab tertentu ke atau mcm mana.
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2022 05:43 PM From the mobile phone | Show all posts
meteorspeed replied at 6-1-2022 05:45 PM
Tue la pasa. Meme kantoi la

No lah.. article kluar 29 hb october. tulis kj dah terima booster
He received earlier lagi.. not on 29th october.
I believe he took the jab.. tapi biasalah people spin it
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2022 06:13 PM | Show all posts
Normabaru replied at 7-1-2022 03:47 PM
Kat benang tracker rosak tu ada org bekap ckp factory defect..la ni defect system lagi ka

Klu  ...

ha ha..

lepaih ni sespa yg purcaya muntri penipu mmg manusia bodo
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2022 06:39 PM From the mobile phone | Show all posts
addamnor replied at 7-1-2022 02:30 PM
Yes boleh.
My sejahtera je kot, key in shj lah data then upload dlm system. Cucuk hari ini update  ...


Mmg x tally sgt pun. meol cucuk hari lain, kuar hari lain dekat mysej tu. Tempat pun sama.
Tp mujur x jadi mcm kj ni kuar "dalam proses"
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2022 06:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Minami2013 replied at 7-1-2022 12:03 PM
Ada sesi live kan masa dia cucuk 1st dos. Booster dos pun ada gambar cucuk. Bulan september booster  ...

mana boleh cucuk angin, bahaya. kalau ada air bubble dlm syringe tu pon kena jentik2 sampai naik ke atas dan tolak keluar. kalau menipu pon paling2 saline atau vitamin dia cucuk. sebenarnya tak make sense pon dia nak menipu tapi tak manipulate data. aku rasa glitch sbb aku penah check aku punya dgn bapak aku punya dlm website tu, aku lupa siapa tapi salah sorang hanya tunjuk update 1 dos jah padahal kat mysj dah update fully vaxxed. adik aku pulak dah lepas 14 hari dos ke 2 masih stuck as partially vaxxed. aku godak2 mysj dia cuba refresh dan update birthdate kat profile dia baru keluar fully vaxxed. aku dapat beksin kat klinik jd mmg depan mata aku nampak Dr tu key in maklumat secara manual. maksudnya kalau nak menipu, data dlm website tu lah yg paling senang nak tipu. kalau ada klinik yg tak amanah mmg senang sangat nak jual sijil vaksin yg legit tapi tak cucuk. cuma yg aku sangsi kenapa kj perlu gelabah cakap ss palsu la bagai even yg mysj pon ada kan marhaen yg sijil vaksin tak naik la, data hilang/lepas vaksin tak update etc
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2022 07:49 PM From the mobile phone | Show all posts
pasa replied at 7-1-2022 04:51 PM
kapir je percaya blh dapat tol percuma kene tipu dengan kapir

kapir dapat e-wallet 30 ringge ...

Lah....orang undi bukan sebab tol
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2022 07:53 PM From the mobile phone | Show all posts
snazzydaisy replied at 7-1-2022 05:37 AM
Bruh, Dexter will visit you soon.
Reason? Crimes against humanity.

Omg! Dexter dah tua.
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2022 07:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Wlu iols x suka kj, iols percaya dia dh cucuk. Ummah jah kuat spin.
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2022 09:15 PM From the mobile phone | Show all posts
bakingsoda replied at 7-1-2022 10:55 AM
mana boleh cucuk angin, bahaya. kalau ada air bubble dlm syringe tu pon kena jentik2 sampai naik k ...

Hahaha.. i hentam cucuk angin je

Agree. Kj tak perlu nk menggelabah pun kan psl cucuk ke tak. Kecuali lah dia menggelabah sbb mysejahtera tu sistem yg dia bangunkan berjuta juta tapi byk problem. Dulu kat ci pun ada yg buka thread psl problem dgn mysejahtera.

Baca komen2 kat tik tok atau fb, mmg ramai betul tak suka kj. Kalau adakan election masa terdekat, kalah i rase tanpa tgn ghaib. Bagi i nmpak lah dia ke depan, berbanding menteri sblm ni menyorok blkg dg norhisham.
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2022 09:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Sejak semalam, telah tular tangkap layar (screenshot) palsu mengenai butiran peribadi dan status vaksinasi COVID-19 saya yang disemak melalui laman sesawang https://www.vaksincovid.gov.my/semak-status/.

Dalam tangkap layar itu, status janji temu saya dinyatakan sebagai ‘SEDANG DIPROSES’ sementara butiran lain seperti lokasi pusat vaksin, tarikh dan masa janji temu tidak dinyatakan.

Untuk makluman, laman sesawang tersebut diwujudkan pada peringkat awal pelaksanaan Program Imunisasi COVID-19 Kebangsaan (PICK) bagi memudahkan urusan semakan kepada orang awam. Walau bagaimanapun, selepas kadar vaksinasi populasi dewasa mencapai 90 peratus pada bulan Oktober 2021, laman sesawang tersebut tidak lagi aktif atau dikemas kini.
Untuk rekod, saya telahpun mendapat suntikan dos pertama vaksin CoronaVac pada 18 Mac 2021 dan merupakan individu pertama di Malaysia yang menerima vaksin keluaran Sinovac tersebut.

Malah, pengambilan dos pertama tersebut turut disiarkan secara langsung di saluran televisyen dan saya juga telah menunjukkan paparan MySejahtera saya selepas saya menerima vaksin tersebut. Sesiapa belum menonton siaran langsung tersebut, boleh tonton di pautan ini: https://youtu.be/EtyaZ-BaPb8

Manakala suntikan dos kedua telah saya terima pada 8 April 2021. Saya juga sudah menerima suntikan dos penggalak vaksin Comirnaty keluaran Pfizer pada September lalu sebelum berlepas ke Himeji, Jepun bagi Mesyuarat Jawatankuasa Rantau Pasifik Barat Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WPRCM) Ke-72.

Saya ingin mengambil kesempatan ini untuk menafikan sekali lagi maklumat yang dipaparkan di dalam tangkap layar yang tular tersebut. Saya minta orang ramai untuk tidak terpengaruh dengan tindakan pihak tidak bertanggungjawab untuk menidakkan usaha vaksinasi negara.

-Menteri Kesihatan-
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2022 09:47 PM From the mobile phone | Show all posts

https://m.facebook.com/story.php ... ;id=100005700576568









Batch bernombor sama dengan beliyau diberikan di mana tuan2 puan2?  Tengok ni:



Jauhnye...

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2022 10:12 PM From the mobile phone | Show all posts
tumpanglalu74 replied at 7-1-2022 09:47 PM
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1860239574176044&id=100005700576568



Aha! Caught red handed.
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2022 10:12 PM From the mobile phone | Show all posts
hyie replied at 6-1-2022 02:17 PM
alah kenapa daddy tak shirtless?

Aww... Tgk bahu pun jadilah
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2022 10:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Minami2013 replied at 7-1-2022 12:03 PM
Ada sesi live kan masa dia cucuk 1st dos. Booster dos pun ada gambar cucuk. Bulan september booster  ...

Ye time kj cucuk live tu aku ada tgk, pastu gambar baju kaler cream nampak bahu tu time dia cucuk booster ade dihaplod kat fb kot sebelum dia pegi  jepun, aku caya je kj ni cucuk vaksin cuma yelah, ramai orang bengang dengan kj ni kan, of coz ade je yg akan cuba kondem dan jatuhkn dia, so zaman sekarang macam2 boleh manupulate... Terpulang,, aku dah booster ptg tadi, dose1 dan 2 dapat sinovac, so far aku ok lagi lepas 7 jam dapat booster... Alhamdulillah...
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2022 10:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku sebenarnya tak sabar nak tengok muka2 yg dah vaks ni bila dapat tahu kesannya akan datang. Masa tu tak boleh nak ubah dah. Its in your bloody blood bloody mrna. Face it.
Lantang sangat bertuhankan vaks kan.
Bergantunglah hanya pada Dia bukan pada dia.
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2022 10:33 PM From the mobile phone | Show all posts
screenshot sijil vaksin kj tu dari dia sendiri atau oarang lain..? aku tingin nak tgk sijil dia tunjuk kat reporter masa presscon tu. takda ka wakil media nak upload sbb tgk mcm ramai je yang ambil gambar n video masa tu..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-5-2022 12:32 AM GMT+8 , Processed in 0.201412 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list