CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 1474|Reply: 6

Mak Buyung Cantik Cuit Hati Netizen, Sempat Bersolek Dulu Sambil Layan Contraction

[Copy link]
Post time 5-1-2022 10:14 AM | Show all posts |Read mode
Selalunya bila seorang wanita dah panik dalam situasi nak beranak, memang takkan sempat untuk fikir pasal benda lain termasuklah bagaimana rupanya waktu itu. Lagi-lagi dengan keadaan contraction yang cukup kuat sebelum melahirkan.



Tapi zaman sekarang ramai di antara mereka yang masih nak kekal cantik dan berseri dengan mengenakan solekan sebelum bersalin.









Menerusi satu rakaman di TikTok Nurin Afiqah, seorang wanita yang sarat hamil dilihat sedang berusaha melayan contraction dialami ketika itu.


Walau bagaimanapun, keadaan tersebut langsung tidak mematahkan semangatnya untuk terus meneruskan sesi solekan.




“Ini adalah preparation untuk bersalin…Priorities gais, this is so funny”

Walaupun terpaksa berhenti beberapa kali apabila contraction tersebut datang, ‘mak buyung’ tersebut masih kekal tersenyum. Selepas itu, dengan selamba sahaja dia menyambung kembali aktiviti mengepit bulu mata seperti tiada apa yang berlaku.

“Makeup tu sejenis therapy tu untuk perempuan…Bukan kita cantik-cantik untuk lelaki”







Sumber: Tiktok Nurin Afiqah



Menjengah ke ruangan komen, kebanyakkan netizen memuji usaha wanita berkenaan yang masih ingin kelihatan cantik ketika bersalin.


Dalam pada itu, ramai juga sempat berkongsi pengalaman hampir sama sewaktu sedang melayan contraction.


Sehingga ke hari ini, rakaman tersebut telah meraih lebih setengah juta jumlah tontonan. -CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-1-2022 11:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Mengadanya..demi content.. sapa nak glamour viral leh buat content tik tok.. glamour ler jap.. yuckkkss
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2022 11:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Org dulu pon sama sempat g kemas rumah dulu....suap makan anak2 pastu gerak g spital...cuma takde rakam je..
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2022 01:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu iols follow sorang youtuber Nama Tina Yong, tapi lama2 iols Rasa sheol macam terdesak buat content termasuklah planning sheol punya proposal,kawen n pregnancy.
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2022 04:12 PM | Show all posts
kotakominami replied at 5-1-2022 11:36 AM
Org dulu pon sama sempat g kemas rumah dulu....suap makan anak2 pastu gerak g spital...cuma takde ra ...

Betul tu ada yang dah siap gi noreh dulu gi sawah tapi tak viral sebab tak ada media social zaman tu
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2022 05:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Batak viral
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 6-1-2022 09:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Cantik ke?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

3-12-2023 04:02 PM GMT+8 , Processed in 0.040353 second(s), 36 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list