CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: princessmiang

Bekas retis & bini bekas retis kepam laki bini anggap musibah banjir balasan kepada penghina keluarga mereka?

  [Copy link]
Post time 20-12-2021 03:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Kemiskinan membawa kekufuran...
Kesian kat ank2 diaorg je. Harap jgn jadi mcm parent diaorg.
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2021 04:53 PM | Show all posts
asfaz replied at 20-12-2021 02:59 PM
Laki dia kutuk ulama tuduh org lain syirik tu takpe pulak kan.
Sejenis laki bini perasan hati suci ...

kesilapan terbesar ina bila dia bersetuju utk kawin dgn kau, sohai!
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2021 05:58 PM | Show all posts
dah knp buat status gitu...ala2 ko very maksum ke mcm mana..?

tiap2 tahun banjir dik....
bencana alam...

banjir ni kan tiap2 tahun melanda malaysia ni...klu sampai musim tenkujuh...ni kejadian ni sejak dari aku kecik lagi...
ni dah masuk 4 series dah...


Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2021 06:01 PM | Show all posts
asfaz replied at 20-12-2021 02:59 PM
Laki dia kutuk ulama tuduh org lain syirik tu takpe pulak kan.
Sejenis laki bini perasan hati suci ...

ya ampun laki pun....

ko nak tunjuk kat org yang bini ko sejenis lurus bendul ke mcm mana..?


Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2021 06:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Lagi si sial ni merepek merapu.
Dengki busuk hati sangat dengan harta benda org lain
.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2021 06:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa salah makcik ni dengan dia??

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2021 06:05 PM From the mobile phone | Show all posts
ohhh ina oiii
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2021 06:06 PM | Show all posts
Helllooo ina naim..memanglah ko takde rumah kete peti ais sofa anak tak sekolah...sebab korang PEMALAS!!!
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2021 06:12 PM | Show all posts
sesak dada aku msuk benang ni
sohai n binik dia ni.. miskin pun sombong dan bongkak
agaknya klu dia kaya berharta.. mcmnlah peel dia ye.. mungkin lg teruk.. mcm firaun barangkali
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2021 06:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Reti pulak dia sakit hati org maki dia laki bini pasal status bini .

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2021 06:28 PM | Show all posts
asfaz replied at 20-12-2021 06:04 PM
Apa salah makcik ni dengan dia??

sorry soalan noob. mcm mana banjir boleh sebabkan rumah roboh tinggal tangga je?
sebab dulu rumah iols pon kerap banjir jugak tapi paling teruk sampai pinggang iols je & xde sampai tenggelam rumah.  

btw, kesian giler tgk banyak rumah roboh hilang mcmtu je. mcm mana nak mulakan hidup baru, kos bina rumah bukan mmurah, beli perabot & barangan elektrik lagi   Ya Allah SWT, permudahkan la urusan mereka2 yang terlibat

Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2021 06:33 PM From the mobile phone | Show all posts
asfaz replied at 20-12-2021 06:22 PM
Reti pulak dia sakit hati org maki dia laki bini pasal status bini .


Eh eh abis tu yg bini dia duk cakap pasal mangsa bamjir tu bini dia kenal ke? Tahu betul ke derang ke yg kecam dia laki bini.  Si sohai ni patut dikahakkan je bila jumpa despite apa dia kata.
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2021 06:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Meiizu replied at 20-12-2021 06:06 PM
Helllooo ina naim..memanglah ko takde rumah kete peti ais sofa anak tak sekolah...sebab korang PEMAL ...

Statement win.  Itupun tak sedar diri.  Mangsa banjir hilang barang kereta bagai tu semua hasil titik peluh derang kerja bukan duk tipu org sana sini.  Keta ferari merah tu pun bukan kau beli kau dapat free.  Kalau tak mau bergaduh maki hamun lagi adik beradik.
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2021 06:38 PM From the mobile phone | Show all posts
missyL replied at 19-12-2021 03:23 PM
Bodoh nye la hai
Mmg antara yg paling bodoh di antara yg bodoh.


‘Bodoh nak mampos’ orang kampung iolls cakap
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2021 06:40 PM From the mobile phone | Show all posts
asfaz replied at 20-12-2021 06:22 PM
Reti pulak dia sakit hati org maki dia laki bini pasal status bini .

Ko lagi zalim ler sohai
Kehidupan ko lagi teruk menyusahkan orang ramai sebab peel pemalas ko
Ko bukan sajer tak bagi aper2 manfaat pun pada negara, tapi ko jadi beban orang lain kena tanggung
Sesia ajer ko hidup
Lemah gilerr
Useless to the max
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2021 06:41 PM From the mobile phone | Show all posts
luvly_snow8608 replied at 20-12-2021 06:28 PM
sorry soalan noob. mcm mana banjir boleh sebabkan rumah roboh tinggal tangga je?
sebab dulu rumah  ...

Water pressure. Maksudnya air tu banyak & deras. Dia bawa semua yang ada di laluan dia.
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2021 06:44 PM | Show all posts
orkidorkido replied at 20-12-2021 06:41 PM
Water pressure. Maksudnya air tu banyak & deras. Dia bawa semua yang ada di laluan dia.

ooo thanks bg pencerahan uols.
xterbayang iols perasaan mangsa yang terlibat.

iols pernah merasa banjir & iols paham mcm mana penatnya nak mengemas rumah selepas banjir dengan barang2 rosak lagi.

nie kan pulak rumah abes roboh
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2021 06:58 PM | Show all posts
musibat dua ekor ni tak de org nak buat report ke?

asyik duk bg statement batuapi je ni..

cuba lah tangkap laki bini ni mereput dlm lokap sehari dua tgk ada otak ke tidak

masuk bwh akta hasutan..

byk betul hasutan laki bini ni...

gila laaaa
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2021 07:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Sekali Allah tenggelamkan rumah kao baru tahu sohai...kau tak kerja tak bina rumah macam orang lain memang la tak tau value titik peluh orang cari rezeki nak buat keluarga senang...kau jenis yg tadah tangan aje memang tak tahu apa2.. beruk.
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2021 07:36 PM From the mobile phone | Show all posts
makton replied at 20-12-2021 04:53 PM
kesilapan terbesar ina bila dia bersetuju utk kawin dgn kau, sohai!

Bukan kesilapan sebaliknyaa sohai adalah pasangan yg sepadan dgn dia swlamanya..org hati busuk match dgn haati busuk
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

24-5-2022 08:53 PM GMT+8 , Processed in 0.182676 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list