CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12
Return to list New
Author: natrahn

Jangan Cepat Terpengaruh - Restoran Viral Bukan Pemegang Sijil Halal

  [Copy link]
Post time 10-12-2021 05:16 PM | Show all posts
jazaa100 replied at 10-12-2021 05:04 PM
Sbb dia (pcik mok cu) tu tak jaga halal haram ke mok cu....tu yg rezeki tak berkat.....

Mok cu sa ...

Pakcik Mokcu tu nak ikutkan dia jaga halal haram...dia hidang pakai pinggan dan mangkuk polistrin tu (pakai buang) tapi still dia kata macam tak berkat. Last2 dia pacak gerai haram tepi jalan je.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-12-2021 11:07 PM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 10-12-2021 11:31 AM
chilis tgi tony romas din tai fung klcc takde sijil halal..
takde pulak nak persoalkan melayu makan. ...

Mamasab pon xdok sijil halal kan? LOLLL
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2021 01:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by swimswim at 11-12-2021 01:16 PM

Korang hati2 sikit minum kopi dkt kopitiam camni. Aku dulu pernah tgk cerita ala2 documentary depa intvw producer roasted coffee bean in ipoh dkt 8tv.Ada manufacturers yg roasted sendiri coffee beans mereka and mereka gunakan butter and lard utk dotkan rasa lemak2. Kalau google pun ada je info ni.

Kalau perasan ada setengah coffee yg berminyak dkt permukaan air tu, im not sure tu drpd butter or lard, but pls be cautious bila minum coffee.. Mmg la dia x letak daging babee dlm tu, tp korang ni beragak la sikit. Makan la tempat yg betul2 muslim yg punya.
Selamba mamba je makan benda2 macam ni.
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2021 04:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Kat sini ramai je melayu jual yong tau foo. Tapi susah nya nak jumpa supplier melayu yg proses bahan yong tau foo. Kat pasar besar bahagian mee n fish ball penah kantoi sekali macik melayu ni menjual. Mee dia tu amek kt kdai cina sebelah bila abes stok. Kita ni beli kt dia igt mee tu melayu buat
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2021 04:02 PM | Show all posts
alah bebudak MRSM kaki buli tu pun hari2 makan halal takde syubhah. menjadi jugak le tu. jadi kaki buli dan gengster
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2021 08:06 PM | Show all posts
Berapa ribu setiap satu jaip jual sijil halal?
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2021 10:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak tanya. Kalau outlet yg franchise ni kan. Slalunya supply dorg dr sumber yg sama ke? Iolss ada pergi satu kedai bakery ni. Byk la outlet dia. Pastu iolss terperasan ada notis. Dia bgtau outlet tu tak ada sijil halal lagi. Tapi dorg punya kilang ke apa ntah ada la sijil halal. Kalau customer was was dorg suggest g kt outlet terdekat yg mmg dah dpt sijil halal
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2021 09:42 AM From the mobile phone | Show all posts
swimswim replied at 11-12-2021 01:14 PM
Korang hati2 sikit minum kopi dkt kopitiam camni. Aku dulu pernah tgk cerita ala2 documentary depa i ...

Ingat tak kopi stesen keretapi? Gini lah gaya depa buat kat kekopi tu. Brengsek. Dah berapa banyak liter kopi masuk tekak saya ni. Sedih bila terkenang. Sejak tu, saya pangkah semua kedai cina, no pok bagai.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-12-2021 09:18 PM | Show all posts
Artemesiaa replied at 9-12-2021 09:30 AM
Dah sampai kedai lihat macam tu pun masih nak cuba tak peduli apa tak tahu nak kata apa

Terang terang kedai tu pemilik dia non-muslim dan di buka utk non-muslim
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2021 08:33 AM | Show all posts
mase i olls belajar dlu ade sorang member ni suke sgt ajak lepak makan dkt resto seafood dkt lrt titiwangsa tu (terang2 resto cina)....tiap kali ajak i olls tak free hihihi...pastu dkt ioi city mall pun i olls was2 sebuah kedai stimboat ni tulis no pork no lard tp berderu2 brduyun hijabista niqabis pergi...i olls tepuk dahi...baik la makan kfc jer
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2021 02:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau tengok environment dkt new hollywood tu, idok la aku nak makan. Macam kotor je. Kembang tekak. Sama la macam roti canai transfer road. Tak boleh la. Kembang tekak even ramai makan dkt situ
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2021 03:18 PM | Show all posts
ishhh sedap sgt ke. aku tgk pn x berselera
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2021 10:05 AM | Show all posts
mana perginya buy muslim first?
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2021 02:53 PM | Show all posts
Nurul8001 replied at 12-12-2021 09:42 AM
Ingat tak kopi stesen keretapi? Gini lah gaya depa buat kat kekopi tu. Brengsek. Dah berapa banyak ...

aku pun terkono ni. pekerja dia semua melayu masalahnya.
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-12-2022 10:31 AM GMT+8 , Processed in 0.101686 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list