CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 5465|Reply: 269

[Tempatan] Pencarian Moderator Isu Semasa

   Close [Copy link]
Post time 8-12-2021 11:36 PM | Show all posts |Read mode
Sesiapa sahaja boleh memohon dengan PM kat FC atau @admin6  atau @AceHand



Kriteria yang di cari :


[01] Have sufficient time to moderate your board as frequently as possible
[01] Mempunyai masa untuk mengendalikan bahagian anda sekerap mungkin


[02] Welcome, create and maintain the friendly atmosphere in your board
[02] Mengalu, mewujud dan mengekalkan suasana harmoni dalam bahagian anda


[03] Guide members in term of board rules and ways to interact in proper language
[03] Bimbing ahli mengikut terma syarat bahagian dan cara berinteraksi dalam bahasa yang sesuai


[04] Do not scold and abuse your power on any members only because you are the Moderator
[04] Jangan marah dan menyalahgunakan kuasa ke atas memana ahli hanya sebab anda seorang Moderator


[05] Advice politely and request member to give cooperation before taking further action if necessary
[05] Nasihat sebaiknya dan minta ahli untuk berikan kerjasama sebelum mengambil tindakang selanjutnya jika perlu


[06] Matured, neutral, honest, open minded, accept any ideas and comments especially in your board
[06] Matang, berkecuali, jujur, berfikiran terbuka, menerima sebarang idea dan komen terutama sekali di bahagian anda


[07] Committed in making the board you are moderating as popular and interesting as possible
[07] Komited dalam menjayakan bahagian kendalian anda sepopular dan semenarik yang boleh


[08] Show interest, have good knowledge and experience on the board you are moderating
[08] Tunjukkan minat, mempunyai pengetahuan dan pengalaman yang bagus di bahagian kendalian anda


[09] Alert to every posting especially which in term of problems that might encountered for help
[09] Peka dengan setiap tulisan terutama sekali melibatkan masalah yang mungkin memerlukan bantuan


Jika anda yakin anda komited dan boleh memikul TUGAS DAN TANGGUNGJAWAB di atas, Kami mengalu-alukan anda untuk menjadi moderator.


Status moderator anda tertakluk pada kelulusan oleh CARI.

Sila rujuk disini :

https://b.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=138568







Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 11:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Moderator mana yang nak letak jawatan ittewww?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-12-2021 11:46 PM | Show all posts
kakikuDibibirmu replied at 8-12-2021 11:43 PM
Moderator mana yang nak letak jawatan ittewww?
mencari pelapis baru jer ...
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 11:47 PM From the mobile phone | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 8-12-2021 11:46 PM
mencari pelapis baru jer ...

Dah macam terlampau ramai jah, my 5 dirham
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 11:48 PM From the mobile phone | Show all posts
kakikuDibibirmu replied at 8-12-2021 11:47 PM
Dah macam terlampau ramai jah, my 5 dirham

Apply je la sis, jgn byk tanyaa. Nak ckp nak

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-12-2021 11:49 PM | Show all posts
kakikuDibibirmu replied at 8-12-2021 11:47 PM
Dah macam terlampau ramai jah, my 5 dirham
meh la ...~

hakak lulus bahagian ni ...

[08] Show interest, have good knowledge and experience on the board you are moderating
[08] Tunjukkan minat, mempunyai pengetahuan dan pengalaman yang bagus di bahagian kendalian anda

Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 11:50 PM From the mobile phone | Show all posts
MissYouSayang replied at 8-12-2021 11:48 PM
Apply je la sis, jgn byk tanyaa. Nak ckp nak

Gaji pun takde

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-12-2021 11:51 PM | Show all posts
MissYouSayang replied at 8-12-2021 11:48 PM
Apply je la sis, jgn byk tanyaa. Nak ckp nak
kan...

Jom la~

Ada beberapa Board lain Moderator perlu "teman" ...


Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 11:51 PM From the mobile phone | Show all posts
MissYouSayang replied at 8-12-2021 11:48 PM
Apply je la sis, jgn byk tanyaa. Nak ckp nak

Malu tapi mahu agittewww
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-12-2021 11:51 PM | Show all posts
Jom la~

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-12-2021 11:53 PM | Show all posts
Jom la ... nak tak...?

Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 11:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 8-12-2021 11:50 PM
Gaji pun takde

Amboi duit  berkepok2 lam ey es bi pon hadap gaji ciput jgk ke acik oi  
Gitu je meol marah acik
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 11:56 PM | Show all posts
semoga lebih ramai pelapis2 MOD terutama CI
CI sekarang perlukan ramai MOD spt mana Board lain
thread baru laju dibuka
nak bagi kacang la
nak layan komen la
nak layan lock thread la
etc
sekarang baru 4 MOD
perlukan 6-7 MOD kot
memandai ja aku ni...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 11:57 PM From the mobile phone | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 8-12-2021 11:51 PM
kan...

Jom la~

Teman tp mesra ke fc
Ghisau meol
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 11:57 PM From the mobile phone | Show all posts
MissYouSayang replied at 8-12-2021 11:55 PM
Amboi duit  berkepok2 lam ey es bi pon hadap gaji ciput jgk ke acik oi  
Gitu je meol marah ...

Haah kannnn lupe plak duit kepok2
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 11:58 PM From the mobile phone | Show all posts
R2D2 replied at 8-12-2021 11:56 PM
semoga lebih ramai pelapis2 MOD terutama CI
CI sekarang perlukan ramai MOD spt mana Board lain
threa ...

Dah tu tak reti-reti bahasa nak apply? Agittewww
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-12-2021 11:59 PM | Show all posts
MissYouSayang replied at 8-12-2021 11:57 PM
Teman tp mesra ke fc
Ghisau meol
mana la tau hingga ke jinjang pelamin gtu ...




Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-12-2021 11:59 PM | Show all posts
kakikuDibibirmu replied at 8-12-2021 11:58 PM
Dah tu tak reti-reti bahasa nak apply? Agittewww
dia memang takmo dari aritu ...

kot hakak memujuk ... dia nak



Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2021 12:01 AM | Show all posts
just nak share
kalau masa mula2 login kita click Remember me
dan kalau kita tutup browser tanpa logout CARI
org akan nmpk seolah2 kita ni memanjang online dlm CARI
walaupun sebenarnya bukan


alasan utk tak nak jadi MOD
CI perlukan MOD yg kerap online
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2021 12:04 AM From the mobile phone | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 8-12-2021 11:59 PM
dia memang takmo dari aritu ...

kot hakak memujuk ... dia nak

Akak takut nanti akak terkena sumpahan Tinot7, lepas jadi moderator, terus sudah tidak aktif menulis komen agittewww
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-1-2022 04:56 AM GMT+8 , Processed in 0.089378 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list