CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 1333|Reply: 18

[Tempatan] Bekas komando ditemukan meninggal dunia di rumah

  [Copy link]
Post time 8-12-2021 02:34 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode

ANGGOTA polis dan pasukan paramedik lengkap berpakaian peralatan perlindungan diri (PPE) mengangkat mayat mangsa yang ditemui mati di rumahnya di Kampung Chuai Ulu, Rembau pagi tadi.-UTUSAN/NOR AINNA HAMZAH


REMBAU: Seorang bekas komando ditemukan meninggal dunia di rumahnya di Kampung Chuai Ulu, di sini, pagi tadi.

Kamarudin Sharif, 68, ditemukan sudah tidak bernyawa oleh sepupunya, Abdul Manap Dahalan, 61, selepas dimaklumkan oleh jiran yang terhidu bau busuk dari dalam rumah berkenaan.


Menurut Abdul Manap, sepupunya itu tidak berkahwin dan menetap seorang diri di rumah berkenaan sejak bersara dari perkhidmatan tentera.

“Sudah lebih seminggu saya tidak nampak arwah. Namun dua tiga hari lalu, saya sudah mula berasa tidak sedap hati.

“Sebaik sahaja menerima panggilan dari jiran arwah sekitar pukul 11.30 pagi saya terus bergegas ke rumahnya dan apabila masuk, saya nampak jasad arwah sudah mereput di ruang tamu,” katanya ketika ditemui di lokasi kejadian hari ini.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Rembau, Deputi Superintenden, Hazri Mohamad berkata, hasil pemeriksaan lanjut tidak menemui sebarang unsur jenayah. – UTUSAN ONLINE

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 02:40 PM | Show all posts
kesian nya... sorg2 je pergi...
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 02:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Innalillahiwainnailaihirojiun. Semoga ada ahli keluarga lain yang boleh uruskan rumah arwah.
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 04:47 PM | Show all posts
takziah...dan terima kasih atas jasa anda...moga Allah membalasnya
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 04:50 PM | Show all posts
harap2 ni bukan awangbok bekas mod CI
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 04:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Innalillah, takziah... Sedihnya dengar berita ni nak2 dua2 dah berusia, hidup sebatang kara sebab tak kahwin ikut kata artikel tu kurang2 ada anak ke apa boleh la jenguk2 jugak.
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 04:58 PM | Show all posts
adui sedih pulak baca.. me and husband alsi belum ada zuriat...adakah begini jugak pengakhiran hidup me olss
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 05:09 PM | Show all posts
Salam takziah kepada keluarga waris
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 05:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Jangan ditanye sudah dicucukin velom..  Nyorox..
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 05:12 PM | Show all posts
So, apa kena mengena dgn beliau bekas komando?

Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 07:32 PM | Show all posts
Decaffeinated replied at 8-12-2021 05:12 PM
So, apa kena mengena dgn beliau bekas komando?

Takde nampaknya..tapi news kat Malaysia suka buat gitu..a few years ago aku ingat lagi ada berita tajuk lebih kurang gini, 'Duda cedera bermain mercun bola'..tapi content berita xde cerita pape pun yg berkaitan dengan status perkahwinan mangsa..patut tulis je la tajuk lelaki cedera bermain mercun bola
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 07:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 8-12-2021 05:12 PM
So, apa kena mengena dgn beliau bekas komando?

Bekas komando berani duduk rumah besar sesorang.....kau tak nmpak rmh dia besar giler....

Aku suka tgok rmh org nismilan.....kebanyakan beepagar, nk elak lombu masuk.....
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 07:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Takziah..bersandar kt tiang ruang tamu..if dok sorang elok bercampur org keliling or gi masjid yg dekat..apa2 hal ada org perasan
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 07:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Rumah style Gini mlm2 mmg sejuk wo..

Tiber
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 08:25 PM | Show all posts
dudaberhias replied at 8-12-2021 08:53 AM
Innalillah, takziah... Sedihnya dengar berita ni nak2 dua2 dah berusia, hidup sebatang kara sebab ta ...

dok traning komando sana sini kena tembak tak mati boleh tahan lapar
last last hujung hujung in the end meninggal sengsorang.

Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 08:31 PM From the mobile phone | Show all posts
shop_girl replied at 8-12-2021 07:32 PM
Takde nampaknya..tapi news kat Malaysia suka buat gitu..a few years ago aku ingat lagi ada berita  ...

Duda tu maksudnye si dude @dudaberhias lettewww
Dia bukan main mercun sebenaqnya dia tgh musnahkan stok2 tak laku belakang rumah dia



Done pitenah dude utk hari ini
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 10:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Innalillahiwainailahirojiun.. Moga ditempatkan dikalangan yg beriman.

Kesiannya la hai meninggal sensorang
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-12-2021 10:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Kodokushi (孤独死) or lonely death refers to a Japanese phenomenon of people dying alone and remaining undiscovered for a long period of time
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 11:11 PM | Show all posts
Innalillah...

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2022 12:29 PM GMT+8 , Processed in 3.050150 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list