CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: potsshine

Minta Pendapat: Komunikasi Lepas Office Hour..

[Copy link]
 Author| Post time 9-12-2021 03:04 PM | Show all posts
gekkou replied at 8-12-2021 07:38 PM
tgh mandatory leave pun kau cari kan
lepas tu siap suruh teammates plak text and call
atas alasan ur ...

okay i take noted advice u...maybe reason i salah..tp xpe..jdkan satu pengajaran..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-12-2021 03:10 PM | Show all posts
kucingitam replied at 9-12-2021 12:32 PM
ni lah keburukan teknologi...cuti pun kadang kena ganggu. kalau org yg tak tau kau cuti, oklah takle ...

dpt jenis memahami Alhamdulillah..lau dapat ego tinggi nasibla...

Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2021 03:16 PM From the mobile phone | Show all posts
potsshine replied at 9-12-2021 05:02 PM
terima kasih advice..in sya Allah sy jdkan panduan...
my role in HR & Accounts tp biasala multitas ...

Sama2 dik

Btw kaka nk tny..

Ni kampeni bumi yang staff less than 5-10 people ke

Masa interview keje dlu dia ada bagi JD x..

Qualification u tally dgn skop keje x?

If gaji ciput n JD u everything under the sun..mmg best option lepas slow talk dgn boss is to resign

Believe me u will never regret it..

But lesson learned is that next time pilih kerja make sure tahu JD dulu

Most important part of work is to choose one that suit you

Then baru u blh perform n jadi good employee..

Else u never be a happy 9-5worker

Kaka doakan awk jmp rezeki baru..start again w right mentality

Nego betul2 apa ok apa xok masa interview..
mmg process dia jadi agk renyah..byk kena research
tp u akan puas hati n rasa fulfill doing ur job...
unless u mmg xkisah diperah then no need to do all the due d..

Good luck dik
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2021 04:37 PM | Show all posts
koserr iols nak respon waktu opis hour.
tambah2 time AL.

sbb iols pakai ipong, so i buat focus mode yg ala2 flight mode tu.
only selected apps or call je yg boleh pop-up notification.

wasap pon i tak jenguk time out of office.
my time is too privilege, to entertain workshit
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2021 04:43 PM | Show all posts
potsshine replied at 9-12-2021 03:10 PM
dpt jenis memahami Alhamdulillah..lau dapat ego tinggi nasibla...

betul..
mcm kwn aku, baru lepas surgeri, dia punya team coordinator bertubi2 msg, call suruh folow up kerja.. bodoh ke idak, padahal dia sendiri boleh buat benda tu. timbangrasa lah sikit kan, kawan tu sakit kot..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-12-2021 04:54 PM | Show all posts
Normabaru replied at 9-12-2021 03:16 PM
Sama2 dik

Btw kaka nk tny..

Tq kaka uwaaaaaaaa...at least lega rse hati ini..

tpt i keje..yes bumi owner...staff include boss 20-25..
dia ada Bg JD...tp mcm tak ikut he JD tu her her her...
i ada degree in accounting..masa iview dia cuma info HR buat payroll n sewaktu dengannya..tpfull spectrum HR rupenya kena buat...haru...
Gaji?...Allah...bukan x bersyukur..bg alasan pandemik..underpaid..
what i gain working here within 6 month...not easy to manage people n manage numbers(accounts) in one time...craziest xperience..staff turnover tinggi gile...have no assistance...citer byk pon tagune...resign oledi...

in sya Allah kaka..ur advice really appreciate it..semoga ada sinar di akhirnya...aminn ya mujib
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-12-2021 04:57 PM | Show all posts
kucingitam replied at 9-12-2021 04:43 PM
betul..
mcm kwn aku, baru lepas surgeri, dia punya team coordinator bertubi2 msg, call suruh folow ...

yo!...ni kejam...xde sifat kemanusiaan ni...tolak ansur pon xde...aiyooooo..boleh tahan lagi ye kwn u tu?...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-12-2021 04:58 PM | Show all posts
bellaa replied at 9-12-2021 04:37 PM
koserr iols nak respon waktu opis hour.
tambah2 time AL.

semoga i kuat hati macam u lps ni...tq bg moral support
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2021 05:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Normabaru at 9-12-2021 07:12 PM
potsshine replied at 9-12-2021 06:54 PM
Tq kaka uwaaaaaaaa...at least lega rse hati ini..

tpt i keje..yes bumi owner...staff include boss ...


Sama2 dik..tipikal boss melayu jahanam Gini la

Kaka once employee now employer..

Totally understand both positions..

Ihsan tu penting

Give and take as well

Kaka bukan suruh u jadi pekerja yang bkira ya..

Kadang2 as employer mmg ada benda kita perlu minta staff kita tlg even after office hours..but both kena reasonable laaa

And as employee mmg kena niat the first 10years tu as learning curve..jgn nk bkira sgt dgn majikan

But of course within limits

Priority and balance is the key

Xpela

Take it as a lesson for brighter future insya Allah..take care
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2021 05:09 PM | Show all posts
Edited by jijilaaa at 9-12-2021 05:11 PM

errrr i jenis tak kisah org cri i lepas office hour....i sentiasa bersedia untuk membantu. mmc comp i dalam bidang solid waste. so masyarakat ni buat aduan tak kira masa. kadang tgh malam..weekend. tp i ready je untuk respond bila2 masa. hence i happy bila satu2 masaalah tu settle. tp tak de lah smpai nak kena bukak laptop semua tu. just settle thru phone je lah. kalau tak boleh settle sngat i ckp, by monday morning i akan respond asap.
buat masa skang...i berdua je dgn husband..so i ada banyak masa kot..plus i mmg sukaaaa kerja...tp kalau dpt rezeki anak nti ntah la mcm mana pulak workstyle i kan...
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2021 05:13 PM | Show all posts
Normabaru replied at 9-12-2021 05:09 PM
Sama2 dik..tipikal boss melayu jahanam Gini la

Kaka once employee now employer..

nak keje dgn kaka boleh ker..       
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2021 05:16 PM | Show all posts
potsshine replied at 9-12-2021 04:58 PM
semoga i kuat hati macam u lps ni...tq bg moral support

i've been there. mmg naif la waktu mula2 masok alam pekerjaan.
sentiasa bersedia konon nyer.

sesama chuols. kipipap dongibab
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2021 05:16 PM From the mobile phone | Show all posts
jijilaaa replied at 9-12-2021 07:09 PM
errrr i jenis tak kisah org cri i lepas office hour....i sentiasa bersedia untuk membantu. mmc comp  ...

U r an example of employee yang work your expectations wisely..sebab tu u xpressure becoz u know what u dealt with and what u signed up for

Bila kerja dgn syarikat kecil..mind set dia lain
Syarikat besar juga lain mind set dia
Committed employee yang sedia bkhidmat ni sgt la asset to a company no matter how big the business is..

And you work within ur own 'nature'
Yakni u mmg people person hehe

Kaka doakan awk dpt bb and happy selalu

Semoga dimurahkan rezeki dik
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2021 05:19 PM From the mobile phone | Show all posts
bellaa replied at 9-12-2021 07:13 PM
nak keje dgn kaka boleh ker..

Keje kaka nowadays taim covid2 nih kupas bawang je dikkkk...

Meh laaaa racik bawang sesama..

kohkohkoh
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-12-2021 05:28 PM | Show all posts
Normabaru replied at 9-12-2021 05:09 PM
Sama2 dik..tipikal boss melayu jahanam Gini la

Kaka once employee now employer..

ye kaka...sy bukan pekerja berkira..t/jwb yg diterima sedaya upaya dijalankan sebaik mungkin...tu la...Allah hadirkan org2 mcm ni utk kt lebih kuat lg menghadapi ujian2 akn dtg...
if kaka ada nmpk peluang di mana2 utk sy try apply bgtau la sy ye...take care too kaka..
semoga Allah jua dpt membalas segala nasihat kaka.
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2021 05:32 PM From the mobile phone | Show all posts
potsshine replied at 9-12-2021 07:28 PM
ye kaka...sy bukan pekerja berkira..t/jwb yg diterima sedaya upaya dijalankan sebaik mungkin...tu  ...

Amin ya mujib..terima kasih atas doanya

Semoga Allah permudahkn segala urusan kita semuaamin3x
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2021 08:41 PM | Show all posts
jangan putus asa ye TT
dugaan alam pekerjaan
untuk menguatkan dan mematangkan kita juga
esok2 pengalaman u ada skang amat berguna utk masa depan
semoga Allah melapangkang segala urusan dan kesulitan TT

Allah nk bagi yang lebih baik
sbb tu dia beri susah sekarang
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2021 10:14 AM | Show all posts
Pernah juga suara kan pada boss. Weekend and after office hour pun still tanya pasal kerja. Tapi our situation is a bit different kot, understaffed and workload sangat2. Kejar dateline semua. Mco dulu lagi worst. WFH but kena update tak kira masa. Alih2 gaji dapat 50% je. Nak sedapkan hati, fikir kerja kerana Allah je. Segala2 nya pun kerana Dia.
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2021 10:28 AM | Show all posts
potsshine replied at 9-12-2021 04:57 PM
yo!...ni kejam...xde sifat kemanusiaan ni...tolak ansur pon xde...aiyooooo..boleh tahan lagi ye kw ...

haa..kan..mmg komunis lah.. member aku tu call aku curhat pasal ni.. sudahnya aku suruh dia pergi tido, jangan layan kalau drg call.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-12-2021 11:54 AM | Show all posts
Mary_jane replied at 10-12-2021 10:14 AM
Pernah juga suara kan pada boss. Weekend and after office hour pun still tanya pasal kerja. Tapi our ...

yup..maybe depends on situation...kdg2 terfikir..apa yg dia minta tu bkn urgent pon..tetap kena buat di waktu opis..melainkan mmg dh disediakan laptop..minta urgent data..n semua yg diminta butir pekerjaan di pejabat..WFH..mmg x boleh buat apa dah...faham keadaanya..kita accept the situation..sbb ada kekangan time mgmt n workplan tertentu...station tak tetap...tp bila dh normal balik...udahla buat kerja WFH lagi...opis2...kat rumah pon opis lagi..aiyooooo...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Lawak & Santai



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-5-2022 07:18 PM GMT+8 , Processed in 0.086688 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list