CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
123
Return to list New
Author: potsshine

Minta Pendapat: Komunikasi Lepas Office Hour..

[Copy link]
 Author| Post time 10-12-2021 11:55 AM | Show all posts
kucingitam replied at 10-12-2021 10:28 AM
haa..kan..mmg komunis lah.. member aku tu call aku curhat pasal ni.. sudahnya aku suruh dia pergi  ...

hahahhahha..bagus..bg moral support kat member tu..kdg2 ada org mcm u penting dlm sst organization..lau idok semua resah gelisah huhuhuhuhu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-12-2021 11:58 AM | Show all posts
gekkou replied at 9-12-2021 08:41 PM
jangan putus asa ye TT
dugaan alam pekerjaan
untuk menguatkan dan mematangkan kita juga

Alhamdulillah..sy tahu ada yg lebih baik diluar sana..Allah Maha Baik..dia akn bg sst di waktu yg tepat...kena byk sabar n bersyukur...ramai bg support..thank you
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2021 12:21 PM | Show all posts
potsshine replied at 10-12-2021 11:55 AM
hahahhahha..bagus..bg moral support kat member tu..kdg2 ada org mcm u penting dlm sst organization ...

tapi yang aku bengang time aku cuti dia msg aku tak henti2 tny itu ini psl kerja...sama komunis juga...hahha..
but aku ignore je...lantak kau la..tak reti2 aku cuti?
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2021 03:03 PM | Show all posts
i pernah burnt out sebab byk buat kerja lepas office hour. even dekat rumah.
memang byk doa masa tu. supaya cepat2 tukar bos.
Alhamdulillah, doa termakbul.

burnt out sebab our responsibility tu entertain all the messages. bila tak jawab tu, even tgh drive, memang akan terpikir & risau pasal kerja sebab call/tak terjawab. masa tu kerja semua nak urgent. nak time tu jugak. on the dot.

penah sekali, hari sabtu, drove my family to the wedding.
terpaksa berhenti tepi jalan. and agak lama. sebab nak setelkan kerja.
nak menangis, tapi ku tahan juga. sebab tak nak ayah tgk kita menangis.
that's supposed my quality time with family. tapi jadi mcm tu pula.

once bila dpt bos yang pentingkan work life balance. ya Allah. syukur sgt.
my weekend memang takde sape kacau.
even my bos msg pun dia text sebab tak nak nnt dia lupa nak ckp dgn kita apa perlu buat next week.
so i dont really bother.
kalau urgent yes, i'll entertain.
selain dari tu. kalau ade officer lain yang text/call lepas office hour or weekend. tak urgent.
memang buat donno. sebab dah rasa burnt out nye macam mana.
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2021 11:49 AM | Show all posts
Normabaru replied at 8-12-2021 06:06 PM
sekadar nak bg idea...utk future job

firstly dont be to attached or committed after ofc hour

terima kasih, such a good advice kaka
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2021 11:55 AM | Show all posts
potsshine replied at 9-12-2021 02:54 PM
dia xde counter la...i hr n accounts..dia minta i buka jawatan baru lagi ada...sekali ckp ok..samp ...

banyak betul job desrip++ you ya. i harap everything went well for you. tengok forumer yang lain bagi very good advice juga, boleh la kita sama sama ambil pedoman.

Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2021 12:11 PM | Show all posts
i pun selalu jugak kene after office hour. But tengok jugak kalau urgent blh dipertimbangkan..kalau x urgent biasanya i akan reply 'ok pg sok masuk keje i setelkn'.. camtu lah lbh kurang but terpulang jugak dpt jenis boss yg mcm mana..
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2021 12:32 PM From the mobile phone | Show all posts
zaq1 replied at 13-12-2021 01:49 PM
terima kasih, such a good advice kaka

Welcome pleasure is mine
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Lawak & Santai



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

19-5-2022 07:27 PM GMT+8 , Processed in 2.083357 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list