CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 1269|Reply: 16

Apa Nak Buat Bila Lelaki Makan Banyak Tapi Minta Bayar Bil Sama Rata?

[Copy link]
Post time 8-12-2021 01:37 PM | Show all posts |Read mode
Seorang wanita tular di TikTok selepas mendedahkan janji temunya bersama seorang lelaki yang ‘teruk’ kerana meminta bil makanan mereka dibahagi dua, lapor akhbar Metro UK.


Wanita bernama Marina itu berkata, lelaki tersebut memesan lebih banyak makanan berbandingnya.




Kredit foto: TikTok




“Dia memesan stik daging lembu, salad, hidangan sampingan, makan pembuka selera, beberapa gelas wain merah dan banyak lagi.


“Saya pula hanya memesan salad kecil dan satu minuman koktel,” katanya.


Sebaik bil diserahkan, Marina menawarkan untuk membayar sedikit, namun lelaki itu kemudiannya meminta agar bil itu dikongsi sama rata.







“Lucu kerana setiap kali saya melihat lelaki yang meminta agar bil yang diterima itu dibahagi dua di restoran saya, saya rasa mahu menampar lelaki itu,” komen seorang netizen.


Seorang individu bagaimanapun menganggap aduan Marina itu bersifat anti feminis.


“Di Eropah, mereka mengamalkan kesaksamaan, ia mungkin sesuatu yang anda perlu fikirkan,” komen seorang netizen.




Sumber: Kosmo

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-12-2021 02:06 PM | Show all posts
What a gentelman
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 02:23 PM | Show all posts
stake???oh mai hengleshhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 02:34 PM | Show all posts
next time just say lets go ducth..dh tahu xknl xpyhla nk ngade2 kata nk contribute..hujung2 ko blk merempan..yihhh
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 05:01 PM | Show all posts
first date melantak banyak gitu??
pelahap wehh...
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 10:05 PM | Show all posts
Agak-agak la komen pasal kesaksamaan tu.
Lelaki tu makan bukan main banyak tapi perempuan salad je. Mana kesaksamaannya?
Bayar sendiri-sendiri bil la baru adil.
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 11:21 PM | Show all posts
kenapa tak mintak pompuan tu belanja je terus

Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2021 05:32 PM From the mobile phone | Show all posts
kalau makan kedai mamak xpe lah..
Ini dgn steak n wine je da brp..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-12-2021 05:33 PM | Show all posts
Bye bye kan jer ler kalau dah macam tu
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2021 12:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Hari tu aku ternampak kat csr sorg abang ni gi seluk handbag gf die kot,amek dompet kaler pink bunga-bunga pastu bayar kat kaunter. Like baik gf ko sendiri bayar
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2021 02:25 AM | Show all posts
Amboi sebenarnya laki tu ambil kesempatan, nak makan bebanyak takda duit, ajak dating so harap ada orang tolong cover bill..
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2021 09:47 AM | Show all posts
Tak gentleman langsung. Mentekedarah duit perempuan.
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2021 08:17 PM | Show all posts
Teringat my colleague cerita. Ada sorang budak laki kat ofis tu, dia dah resigned and few months lepas tu dia msg kawan i ni ajak jumpa. Kawan i ni pun, pegi la. Makan kat Bangsar Village, ada 1 indian restaurant dekat sebelah MPH. Harga situ, almaklumlah je kan. Kawan i ni minum je. Lelaki tu yg order mcm2. Sekali time bil sampai, mamat ni pandang tepi je weh, buat2 x nampak. Bengang gila kawan i. End up kawan i bayarkan je la. Sengal btul mamat tu.
1 lagi citer, ex tunang. Dulu2 pnah sekali dia ajak pegi pasar malam. I igt time tu ada 30 dlm wallet. Pastu I beli la makanan sikit, n nak bayar bawak klua wallet. Dia beria2 suruh i simpan balik wallet dia nak bayarkan. I ckp lax yah sbb nak bayar sndiri. I bukak2 je wallet, kosong. takde duit lgsg. Rupanya yg dia beria nak bayar tu, sbb dia yg ambik 30 dlm wallet tu. Apekebodo. Memang patut putus.
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2021 08:30 PM From the mobile phone | Show all posts
putriTS replied at 12-12-2021 08:17 PM
Teringat my colleague cerita. Ada sorang budak laki kat ofis tu, dia dah resigned and few months lep ...

Kes kawan ko tu kan, kalau kena kt aku, aku buat bodo je..sori la nk bayarkan, dia mkn byk dia la bayar..

Kes  ex tunang ko pulak. Kesian ko, masa bila dia curi duit dlm wallet ko tu?
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2021 09:48 PM | Show all posts
krustykrab replied at 13-12-2021 08:30 PM
Kes kawan ko tu kan, kalau kena kt aku, aku buat bodo je..sori la nk bayarkan, dia mkn byk dia la  ...

Itu lah.....baik sgt gi bayar. Malas nak gado kot. Yang ex tunang tu, ntah masa bila dia ambik duit tu pun x perasan. Tau2 dah kosong je wallet. Tapi hujung2 r/ship tu pun dia mmg dah psycho. Rupanya ambik syabu. Mmg patut diputuskan.
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2021 09:15 AM | Show all posts
emm..sound je depan2 kat lelaki tu, bgtau je, dia tak gentleman langsung dan tak layak ada pasangan dengan sesiapa pun..dh alang2 nak tinggalkan dia kan..serius benda simple pun nak kena ajar ke..aduhaiii perempuan mcm ni lepas tu buat tik tok lepas perasaan, patutnya masa nak byr tu ko tiktok kan je bagi malu terus kat laki tu dh alang-alang semua benda nak ditiktok kan..diviralkan
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-12-2021 09:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Tinggal je kalau laki sengkek camni. Laki pun tinggalkan jgk kalau perempuan kaki like perhatian camni. Not fit for each other
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-9-2022 12:53 AM GMT+8 , Processed in 0.082289 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list