CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 781|Reply: 15

Suami Gali Kubur Isteri Sebab Tak Tahan Rindu

[Copy link]
Post time 30-11-2021 10:13 AM | Show all posts |Read mode
Jakarta – Gara-gara tidak tahan menanggung rindu, seorang lelaki dari Ponorogo, Jawa Timur bertindak menggali kubur isterinya yang baru sebulan meninggal dunia, lapor laman berita Suara.com.


Berdasarkan klip video yang dikongsikan di TikTok, lelaki tersebut dilihat sedang menggali kubur isterinya menggunakan cangkul.


Dia dikatakan masih tidak dapat mempercayai bahawa isteri yang amat dicintainya telah ‘meninggalkannya’.




Foto: Suara.com




“Rindu terhadap isteri yang sudah meninggal dunia sehingga nekad menggali kubur,” demikian tulis keterangan dalam video tersebut.


Tindakan lelaki itu bagaimanapun dapat dihalang oleh penduduk setempat dan pihak polis yang pergi ke kawasan kubur tersebut bagi menghentikan perbuatannya.


Sementara itu, menurut laporan laman berita Tribun News, tindakan lelaki itu bukanlah kali pertama  kerana dia turut melakukan perkara yang sama pada hari ketujuh kematian isterinya.


Lelaki berkenaan juga  dilaporkan mengalami gangguan mental sejak kecil dan dia mengakui menerima bisikan ghaib menyuruhnya melakukan perkara demikian.


Ketika polis tiba, dia dilaporkan telah menggali sedalam 80 sentimeter.


Video lelaki tersebut menjadi tular dengan netizen memberikan pelbagai komen mengenai tindakannya.


“Gara-gara menonton video ini, saya menjadi bertambah sayang kepada isteri. Susah dan senang selalu bersama. Semoga kami dapat sehidup semati,” komen seorang netizen. –CARI


Sumber: Kosmo
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 10:15 AM | Show all posts
di dunia ini semuanya milik tuhan, tiada satu pun milik manusia
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 02:00 AM | Show all posts
ifanonline replied at 30-11-2021 10:15 AM
di dunia ini semuanya milik tuhan, tiada satu pun milik manusia

betul. terutamanya orang tersayang.
memang susah nak menerimanya, tapi itulah hakikat

atok nenek, mak ayah, adik-beradik, anak-anak
semuanya satu hari akan pergi. sama ada cepat atau lambat

kena redha. dalam dunia ni, semua pinjaman, tiada yang kekal
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 08:37 AM | Show all posts
yg hidup akan mati, yg lama akan diganti dgn yg baru...dunia akan kekal, makhluk akan hilang silih berganti...itu kenyataannya
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 08:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Simunggu replied at 1-12-2021 08:37 AM
yg hidup akan mati, yg lama akan diganti dgn yg baru...dunia akan kekal, makhluk akan hilang silih b ...

Dunia pun tak kekal jugak
Suatu ketika nanti dia akan musnah
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 08:43 AM | Show all posts
Menanggung kerinduan itu amat perit, tetapi redha lah dengan apa jua yang berlaku
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 08:46 AM | Show all posts
ummah jawa ni sanggup buat apa jah utk content tiktok ..percaya la sgt korg
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 08:55 AM | Show all posts
batu kikir replied at 1-12-2021 08:43 AM
Dunia pun tak kekal jugak
Suatu ketika nanti dia akan musnah

sayang kau dan aku tak nampak bila dunia hancur
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 09:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Lelaki berkenaan juga  dilaporkan mengalami gangguan mental sejak kecil dan dia mengakui menerima bisikan ghaib menyuruhnya melakukan perkara demikian.

Perlu ka nak komen?
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 09:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Simunggu replied at 1-12-2021 08:55 AM
sayang kau dan aku tak nampak bila dunia hancur

Sabah ada gempa bumi kan?
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 09:19 AM | Show all posts

masih juga kau dan aku tak akan nampak dunia hancur...kau yg hancur duluan
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 11:09 AM | Show all posts
teringat yang dulu tu anak gali kubur mak sebab rindu... kat belah sana jugak
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 12:47 PM | Show all posts
Decaffeinated replied at 1-12-2021 09:14 AM
Lelaki berkenaan juga  dilaporkan mengalami gangguan mental sejak kecil dan dia mengakui menerima bi ...

Iol pun fokus bab part ni bila bca artikel ni.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 12:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Klu dh mental dari kecil... manalah sah akad nikah..indon2
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 12:58 PM | Show all posts
Mental rupanya patutlah
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 04:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Mental.rupanya. apa nak dikata, gila tak wajib solat
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-1-2022 02:28 PM GMT+8 , Processed in 0.096829 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list