CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: lurkingaround

[Tempatan] Ada risiko jangka panjang mRNA Covid-19 vaksin.?

  [Copy link]
Post time 1-12-2021 02:20 AM From the mobile phone | Show all posts
lurkingaround replied at 30-11-2021 12:48 AM
.
Untuk pengetahuan anda, kos PULS Cardiac Test adalah US$350 - yang boleh menunjuk risiko jangka pa ...

Insurance cover
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 02:52 AM | Show all posts
thanks pd yg explain pd mbcdef, rengsa tgk dia meroyann ala2 mcm mempunyaii pengetahuann yg sgtt mendalamm tntg article ni vasin side effect symptoms bagaiiii sampaii forumer kena terangg details segala benda terus diam, rupanya tak tahu mana lol

Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 02:55 AM | Show all posts
mr_cool5885 replied at 30-11-2021 09:43 PM
Nak tanya vaksin² yg diberi sejak kecik sampai ke beso ade ke yg alteration of mRNA mcm pfizer covi ...

hang pikiaq beksin mrna ni alter dna manusia ka?
setahu iols, beksin mrna nih ada cebisan genom dari virus tersebut. pastu, kita bina antibodi utk melawan cebisan protein yg terhasil ni. ni utk org2 yg tak pernah sakit agar badan deme dapat kenal virus ni sblm dijangkiti dan voley hasilkan antibodi utk melawan virus tersebut kalau jumpa pasni.

beksin pfizer ni bknnya alteration of mrna.

hat ni teknologi bertahun2. tapi utk kobid nih jahh yg lepas buat testing kat manusia, berjaya dan kini digunapakai satu dunia.
sblm bg kat manusia, kena melalui testing byk kali dan ramai org kena testing dulu.
ada 2 beksin yg pakai teknologi mrna: pfizer dan moderna.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 03:03 AM | Show all posts
noor2 replied at 30-11-2021 05:32 PM
Halloooo...akak baru cucuk booster Pfizer....x suntik pun takut...suntik pun takut....cane...ishhh

Sabo jah, sini pun gomen dlm proses utk hntr offer utk cocok kali ke 3, aku dah cocok pfizer dua kali, aku mmg taknak dah dpt offer nanti, cukuplah sampai di sini
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 03:17 AM | Show all posts
noor2 replied at 30-11-2021 05:32 PM
Halloooo...akak baru cucuk booster Pfizer....x suntik pun takut...suntik pun takut....cane...ishhh

toksah dgr lurkingaround ni la..
dia tuh nak takut2kan org jahh.. maklumat yg dia bg tuh, kalau klik, takde pun jadi artikel dlm journal. takat expression of concern jahh, maknanya takde bukti, takat sembang kencang jah..

psl beksin, tak kira pfizer ke apa, sumer ada risiko keradangan. sbb beksin akan stimulate antibodi sendiri utk melawan virus atopon protein dlm beksin. so, kalau bdn sendiri overstimulate, mmg la akan ada keradangan. hat ni tak voley jangka sapa yg akan kena, so kalau ada kisah silam alergi yg teyuk sampai masuk spital, tak payah amik pfizer, amik jahh sinobek tuh. hat pfizer nih ada data yg menyatakan memori antibodi ni jangka yg lama, tapi takde data serupa utk sinobek. org2 caina pun, ada yg tak amik sinobek, gigih mai oberc amik pfizer.. giteww..

bg iols, amik tuh kira usaha berdasarkan ilmu yg iols ada. ada org takde ilmu ni, maka lebih suka bergantung kpd madu ka, chia seeds ka, atopon dgn membaca quran jahh.. bergantung kpd diri sendiri. iols pun tak tau apa yg akan ditanya kat akhirat. takat basic2 dlm kubur tuh rasanya sumerang tau.

Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 03:19 AM | Show all posts
Orenn1 replied at 1-12-2021 03:03 AM
Sabo jah, sini pun gomen dlm proses utk hntr offer utk cocok kali ke 3, aku dah cocok pfizer dua k ...

hang berbeza dgn iols. iols jenuh nak dptkan pfizer ka moderna ka.. tak kira laa... asalkan dpt.. tapi masih takde rezeki.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 03:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Orenn1 replied at 1-12-2021 03:03 AM
Sabo jah, sini pun gomen dlm proses utk hntr offer utk cocok kali ke 3, aku dah cocok pfizer dua k ...

Terbangun tido dan solat tahajud...lepas tu terus tengok forum hihi...

Noor cucuk booster sb sebelum ni sinovac dua dose..jadi nj last cucuk lah...risau juga baca varian yg terbaru ni...kalau  news tipu ttg varian tu maka tertipu la ai...hehe..

Nite oren....
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 03:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 1-12-2021 03:17 AM
toksah dgr lurkingaround ni la..
dia tuh nak takut2kan org jahh.. maklumat yg dia bg tuh, kalau kl ...

Akak dah cucuk pun booster..alhamdulillah buat masa ni masih ok badan...x de demam apa ke..
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 05:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Dwdrum replied at 1-12-2021 02:15 AM
Mahu ambil booster?

Ontahhhh.. belum mikir lg.. kalo boleh tak mo.. tp kalo kena jugak aku akan tanye tanye laaa kek sini sape yg dah cocok.. terus trang ckp aku mmg penakut
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 06:08 AM | Show all posts
noor2 replied at 1-12-2021 03:36 AM
Akak dah cucuk pun booster..alhamdulillah buat masa ni masih ok badan...x de demam apa ke..

alhamdulillah..
iols buat appointment utk pfizer. harap2 dpt la. dan harap2 takde kesan teyuk. aminn..
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 06:09 AM | Show all posts
Buritan replied at 1-12-2021 05:26 AM
Ontahhhh.. belum mikir lg.. kalo boleh tak mo.. tp kalo kena jugak aku akan tanye tanye laaa kek s ...

noor tuh dah booster katanya.. iols pun bakalan amik gakks.. nnt kalau iols kiok, iols habaq kat hang. kalau takde berita tuh, maknanya sihat ler tuh..
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 07:04 AM | Show all posts
Tinot7 replied at 1-12-2021 03:19 AM
hang berbeza dgn iols. iols jenuh nak dptkan pfizer ka moderna ka.. tak kira laa... asalkan dpt..  ...

Oh ya ke..aku ambik vaksin sbb percaya vaksin n sini takleh pilih apa gomen offer itulah kita dpt, gomen hntr surat tawaran beserta dgn jenis vaksin take it or leave it gittew adapun moderna n prizer jah. No kali ketiga aku dah malas nak malas nak ambikk aku pun pikir sgt apa apasan alasan cukuplah dua. Hrp ada rezeki ko dpt pfizer or moderna soon
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 07:15 AM | Show all posts
noor2 replied at 1-12-2021 03:35 AM
Terbangun tido dan solat tahajud...lepas tu terus tengok forum hihi...

Noor cucuk booster sb sebe ...

Aku pun sampai tertido td tgh nak reply tinot.  Ye lah mcm2 varian muncul satu2, kena baga diri betul2, take care noor. nite2
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 07:17 AM | Show all posts
Orenn1 replied at 1-12-2021 07:04 AM
Oh ya ke..aku ambik vaksin sbb percaya vaksin n sini takleh pilih apa gomen offer itulah kita dpt, ...

insyaAllah ada rezeki

iols gigih nak amik sbb dos terakhir iols dah lebih 8 bulan. hat ni ada omicron, baik ada kaver drp takde langsung.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 07:23 AM | Show all posts
Tinot7 replied at 1-12-2021 07:17 AM
insyaAllah ada rezeki

iols gigih nak amik sbb dos terakhir iols dah lebih 8 bulan. hat ni ada omi ...

Ooo ye lah vaksin ni tak tahan lama. Tak boleh call ke tanya mana2 pusat vaksin possible tak nak dtg ambik pfizer
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 07:24 AM | Show all posts
noor2 replied at 30-11-2021 09:27 PM
Kesan pfizer ke kak tips.....

Iyooo.......
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 07:27 AM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 29-11-2021 10:47 PM
so - what is it ? memang ade dalam CDC pun tentang risiko  pericarditis bagi vaksin tertentu, sebelu ...

What they actually saying is healthy endothelial cell apoptosis
Maksudnya sel normal interior penbuluh darah diprogramkan bunuh diri. Sepatutnya bunuh foreign object macam virus C19
Ini dia memecahkan pembuluh darah

Fas, interleukin semua tu regulatory proteins yg boleh bunuh diri sendiri/apoptosis. Berguna dalam cancer studies to kill malignant tumor cells

Patutnya vaksin bunuh virus bukan sel hidup manusia
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 07:40 AM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 29-11-2021 10:54 PM
mana adil macam ni

u suruh kita selidik dan cari - i know u nak kaitkan dengan thmrobosis semua tu ...

Pericarditis inflammation di tisu jantung
This study pasal inflammation pembuluh darah
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 07:50 AM From the mobile phone | Show all posts
lurkingaround replied at 29-11-2021 11:24 PM
.
Myocarditis dan pericarditis adalah risiko jangka pendek yang rendah dari vaksin Covid jenis mRNA ...

Myocarditis pun longterm death rate 50% after 5 years
Acute myocarditis/pericarditis can cause death
Both also acute coronary diseases

Actually kalau tak pass clinical study/drug discovery for 5 years tak boleh release ubat. So vaksin c19 banyak langgar sop dan undang2 pharma. Thats why drug combination study takes up to 25 years

Tapi vaksin ni kebal undang2 so persetan clinical study



Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 07:51 AM | Show all posts
Orenn1 replied at 1-12-2021 07:23 AM
Ooo ye lah vaksin ni tak tahan lama. Tak boleh call ke tanya mana2 pusat vaksin possible tak nak  ...

tak tau la.. takde pilihan mcm tuh
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

20-5-2022 02:14 AM GMT+8 , Processed in 0.096532 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list