CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: lurkingaround

[Tempatan] Ada risiko jangka panjang mRNA Covid-19 vaksin.?

  [Copy link]
Post time 2-12-2021 10:34 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 2-12-2021 10:28 PM
Lain mcm juga efek booster Pfizer kat kak noor hari ke2 Kim.....x mcm sinovac dulu...takut rasanya ...

Aiol dah kata. Faizer ni jahak. Kelig ai yang fit, slim and lean, obses exercise hari2 pun dapat ja Pfizer terus sakit satu badan sampai tak boleh duduk, tak boleh bengkokkan jari within first 30 minutes lepas jab. Dan sekarang sheol masih rasa sakit bila bengkokkan jari walaupun dah lepas 1 bulan jab dos 2. Kesan dia terlalu kuat. Kalau vaksin seblom vaksin kobid ni, bagi kesan sampingan camni, sah2 dah kena tarik dari pasaran. Tapi karna darurat, terpaksa pejam mata ja dengan segala side effects.
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2021 10:46 PM From the mobile phone | Show all posts
chazey replied at 2-12-2021 10:34 PM
Aiol dah kata. Faizer ni jahak. Kelig ai yang fit, slim and lean, obses exercise hari2 pun dapat j ...

Akak pula...hari pertama jab tu ok je....tapi sakit tempat cucuk tu mmg kuat dari dua2 sinovac dulu...

Hari kedua tu chazey...akak rasa x tentu hala...badan panas..minum 10 gelas air pun air kencing keluar ciput je...mcm panas badan tu serap air yg diminum...dan perut rasa sakit sangat dan keras..siksa rasa...badan mmg rasa x semiak orang perak ckp...rasa rungsing...kepala rasa, badan rasa mcm x tau nk ckp...dan satu badan sakit..lemah..bukan mcm demam biasa tau..

Apa akak buat..akak minum ayor nyor muda sebijik...minum madu lebah asli dua sudu...dan minum minyak habatussauda ...esok pagi iaitu hari ke3..hari ni la...terus badan normal dan sihat...alhamdulillah...adui risau gila mati tgh tidur smlm..huhu
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2021 11:03 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 2-12-2021 10:28 PM
Lain mcm juga efek booster Pfizer kat kak noor hari ke2 Kim.....x mcm sinovac dulu...takut rasanya ...

Stronger shot agaknya kaknoor
Dua shots sebelum ni asimilate baik dalam darah akak
Saya pun tak baca lg signal molekular vaksin
Taktau vaksin tindak macamana
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2021 11:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by KIM.K at 2-12-2021 11:18 PM

https://www.google.com/amp/s/theconversation.com/amp/what-is-the-ace2-receptor-how-is-it-connected-to-coronavirus-and-why-might-it-be-key-to-treating-covid-19-the-experts-explain-136928

Dia beritahu ACE2 lagi banyak kat pesakit diabetes, sakit jantung dan hipertension.
ACE2 memang dah banyak kat jantung, kidney, peparu bagi orang normal
Kalau comorbid kena covid bahaya

Seperkara lagi dia kata, ACE2 ni banyak kat sel halus peparu, alveoli. So bila ACE2 kena blok dengan virus C19, berlaku inflammation blok sekali oxygen ke dalam peparu. Oksigen % jatuh. Terjadilah covid

Inflammation kat jantung - myocarditis
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2021 11:12 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 2-12-2021 10:46 PM
Akak pula...hari pertama jab tu ok je....tapi sakit tempat cucuk tu mmg kuat dari dua2 sinovac dul ...

Kaknoor baru sembuh ke.
Panas 3rd shot ni
Mungkin dia buh sekali vaksin utk delta semua
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2021 12:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by KIM.K at 3-12-2021 12:11 AM

So kalau kau nak selidik potensi abstract ni betul ke tak, aku kata potensi betul tu ada

1) Upregulated key inflammatory marker IL-6
ANG II dah overexpressed dan menyebabkan inflammation

2) Upregulated sFas ni banyak direkodkan dalam mortality list
Apoptosis means programmed cell death
Org sebut Fas je automatik pasal apoptosis
Fas biomarker ni upstream cytokine, downstream dia caspase-8, caspase-3 ni semua my labwork.

3) Upregulated HGF maknanya kena masuk ICU
Higher likelihood of death
HGF ni growth factor yg terlalu savage buat tisu
Biomarker untuk cek migration white blood cell ke jantung caused by inflammation

So these people got the money and mindset about their biomarkers game. Ini dia taknak membazir geran so study pivotal cytokines only. Pasni dia bolehla buat more screening dgn downstream biomarkers nak tau pathway apa, three replicates, statistic
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2021 12:10 AM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 2-12-2021 10:46 PM
Akak pula...hari pertama jab tu ok je....tapi sakit tempat cucuk tu mmg kuat dari dua2 sinovac dul ...

Yer akak. Akak dalam group wasapp saya hari ni balik opis ambik mc sebab tak tahan badan macam panas berapi. Baru juga cocok booster 2,3 hari lepas. Dia dah makan Panadol semua. Tapi tak jalan. Demam2, sakit2 sendi semua. Tadi pun dia kata nak cari air kelapa nak bagi tawar sikit vaksinnya.  Tak tahu lah menjadi ke idok.
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2021 05:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by KIM.K at 3-12-2021 05:39 AM

So sapa antara korang yang terpaling immunologist
Bongkak gila aku tak pernah tengok researcher memandai2 kata org lain ajar ajaran sesat pasal PPE?
Kalau tak kenal signaling tak payahlah berlagak terpaling. Gene expression ni penolong pegawai perubatan pun buat

Orang tak caye ko bidang immuno, virologi, cancer study kalau tak boleh compute molecular signaling. Tiap2 minggu bincang different paper. Berapa digit IQ kau. Shady betul. Jauh lagi ability ko nak bincang secara ilmiah.

Orang buat master phd merendah diri. Signaling easy peasy
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2021 05:48 AM From the mobile phone | Show all posts
naina replied at 3-12-2021 12:10 AM
Yer akak. Akak dalam group wasapp saya hari ni balik opis ambik mc sebab tak tahan badan macam pan ...

Sakit2 semua sendi tu mmg akak rasa hari ke 2 lepas cucuk tu lah


Tapi minum air kelapa x hilang ke semua vaksin dlm badan akak ni.....
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2021 07:27 AM From the mobile phone | Show all posts
I pun cucuk pfizer ...dua2 kali cucuk x demam apa..alhamdulillah...cuma pas dos ke2..lepas pkl 9 mlm je trus rasa ngantuk...tdo sampai kul 5 br blh bgn...kesannya..masa buat keje dah jd singkat...huhuhu...so i x nak ambil booster...susahlah bila asyik nak tdo je...sampai skrg x hilang2 lg..b4 injection..i ckp je tdo 4 5 jam 1 hari..ni 8 jam tdo pun rasa x puas..huhu.tapi i x tahu klu i x demam sbb mkn panadol or minum air kelapa
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2021 07:28 AM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 2-12-2021 01:08 PM
So sapa antara korang yang terpaling immunologist
Bongkak gila aku tak pernah tengok researcher mem ...

Signaling tidak contain virus... Hanya encode instruction untuk mimic immune system untuk produce antibody... Di panggil molecular mimicry... Even cant cause cancer sebab tidak contain cancer cell yang di edit (this technic quite different dari mrna vaccine... Sebab contain inactivated tumour cell... Which di ambil dari darah)... Genetic engineered...
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2021 07:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Lg satu i nak tanya pdgn yg arif pasal vaksin ni...xpe ke booster lain dgn dos suntikan b4 that...bkn ada effect ke klu dpt vaksin yg berlainan ke ikut antibodi masing2 ya
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2021 08:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Dwdrum replied at 3-12-2021 07:28 AM
Signaling tidak contain virus... Hanya encode instruction untuk mimic immune system untuk produce  ...

You mixed up signaling with modification

Signaling is another term for cellular pathway, which virus or other molecules originally gain entry to the cell. Studying about SARS-Cov-2 virus route in human cell explains everything about the virus mechanistic action and where to block inflammation

Molecular mimicry istilah lain, few homologuos or foreign molecules with structural similarity to host's. E.g  mimic the original antigen and work as inhibitor to block inflammation.

Cancer study investigate signaling transduction first, belum masuk engineered the cell just yet.
Basically what biochemist researcher work on and provide exposition to medical doctors
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2021 08:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Dwdrum replied at 3-12-2021 07:28 AM
Signaling tidak contain virus... Hanya encode instruction untuk mimic immune system untuk produce  ...

I think you are refering to molecular mimicry more common in T-cell study. Pasal immunology

Biomarkers ni pasal signaling pathway
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2021 08:32 AM | Show all posts
noor2 replied at 30-11-2021 09:27 PM
Kesan pfizer ke kak tips.....

mcm kesan long covid juga ni...
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2021 08:37 AM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 2-12-2021 04:08 PM
You mixed up signaling with modification

Signaling is another term for cellular pathway, which vi ...

Signaling instruction itu this is what mRNA is... Method sudah di terang kan untuk sequencing... Issue simple... If u faham.. Malaysia sudah mrna vaccine
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2021 08:44 AM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 2-12-2021 04:25 PM
I think you are refering to molecular mimicry more common in T-cell study. Pasal immunology

Bioma ...

Mimicry.... Sekarang 1 treatment sudah di lulus kan untuk rawat disease... Yes but depa guna person bad cells alter and  instruct untuk attacks bad cells... Way different untuk such claimed vaccine can cause a cancer... Better attack ingredient...
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2021 08:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by KIM.K at 3-12-2021 09:37 AM
Dwdrum replied at 3-12-2021 08:37 AM
Signaling instruction itu this is what mRNA is... Method sudah di terang kan untuk sequencing... I ...


Of course, what is mrna study without even being conversant in signaling

To said signaling pathway is molecular mimicry langsung tak masuk dengan definition for other studies except immunology je la. Lumpsum definition
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2021 09:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Dwdrum at 2-12-2021 05:11 PM
KIM.K replied at 2-12-2021 04:58 PM
Of course, what is mrna study without even being conversant in signaling

To said signaling pathwa ...


Ada experts depa study mrna.. Mrna medicine lebih decade....kim better u study lagi.. pakar di malaysia pun pening....faham betul betul issue no virus... Depa guna lipid yang di sequencing virus dna untuk intorduce immune system depa genome virus... Issue simple tetapi this that thus that..
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2021 09:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Dwdrum replied at 3-12-2021 09:01 AM
Ada experts depa study mrna.. Mrna medicine lebih decade....kim better u study lagi.. pakar di mal ...

Gini la sis
Dia macam u kata saya expert buat sandwich
Expertise u sandwich, bukan buat roti

Biasa kita nak sembang sandwich, buat roti mesti dah tau. Mrna gene expression all universities buat
Mau bisnes juta2 mana boleh cincai
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-5-2022 03:59 PM GMT+8 , Processed in 0.246605 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list