CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: lurkingaround

[Tempatan] Ada risiko jangka panjang mRNA Covid-19 vaksin.?

  [Copy link]
Post time 1-12-2021 01:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Dwdrum replied at 1-12-2021 09:54 AM
Aku pun saja tanya.... Sebab sinovax yang ambil dulu kan... Pfizer dan AZ depa kena tunggu dahulu. ...

Hang nak amikke..
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 02:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 30-11-2021 09:50 PM
Hang nak amikke..

Sayang kerja... sayang insurance aku.. Sayang badan aku... Aku tadah tangan saja..... Baru few months saja aku complete dose... Sini semua keliling aku complete booster tinggal aku goyang kaki jan baru ambil...
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 03:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Dwdrum replied at 1-12-2021 01:32 PM
Due gene expression untuk mrna vaccines better sis semua stick dengan new update journals.... Issue  ...

Org tak kaji c19 ni dalam lab kecuali fasiliti biohazard level 5. Sebabtu baca journal

Genome study bukan rocket science.
Master je istilah dan nouns boleh faham technojargons
Bukan level2 kitalah nak suggest approved antibodi
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 03:12 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 30-11-2021 11:00 PM
Org tak kaji c19 ni dalam lab kecuali fasiliti biohazard level 5. Sebabtu baca journal

Genome stu ...

Benda boleh perdict guna computer modelling...... Selepas genome project complete it helps alot dalam science provide data soon tunggu cell atlas complete kerjs akan lebih mudah... Selepas depa mark the cell ... Somehow i guna same tools and method but different subfield...
Kim prolly not US but u...
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 03:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Dwdrum replied at 1-12-2021 03:12 PM
Benda boleh perdict guna computer modelling...... Selepas genome project complete it helps alot da ...

Study coronavirus ni dah curate lama kat ncbi
Ncbi pusing ipta satu mesia suh tengok genome library dia
So mapping for different variants released cepat

I think semua study pasal c19 datang dari luar
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-12-2021 04:06 PM | Show all posts
ketipongtipah replied at 1-12-2021 10:41 AM
Sapo kata alter2 niehhh..jom membaca  

. ...

Can COVID-19 vaccines alter my DNA?
No, COVID-19 vaccines do not alter your DNA. The Pfizer/BioNTech COVID-19 vaccine uses a fragment of messenger RNA (mRNA) to instruct your body to make an immune response against COVID-19.

There is a crucial difference between mRNA and DNA.
DNA, which makes up our genetic code, is larger, double stranded and very long. The mRNA is a single stranded copy of a small part of the DNA, which is often released to send instructions to other parts of the cell. DNA is stored in the protected centre of our cells – the nucleus. The mRNA is broken down quickly by the body. It never enters the nucleus, and cannot affect or combine with our DNA in any way to change our genetic code. Instead, COVID-19 mRNA vaccines teach the cell how to make a protein that triggers an immune response specific to COVID-19. The vaccines work with the body’s natural defences to develop immunity to disease.

With new COVID-19 vaccine developments every day, it’s normal to have questions or concerns, and possibly feel hesitant about getting a vaccine. That's why we're providing accurate, evidence-based answers to questions about COVID-19 vaccines.

.


https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/coronavirus/in-depth/different-types-of-covid-19-vaccines/art-20506465
Messenger RNA (mRNA) vaccine. This type of vaccine uses genetically engineered mRNA to give your cells instructions for how to make the S protein found on the surface of the COVID-19 virus. After vaccination, your immune cells begin making the S protein pieces and displaying them on cell surfaces. This causes your body to create antibodies. If you later become infected with the COVID-19 virus, these antibodies will fight the virus.
    After delivering instructions, the mRNA is immediately broken down. It never enters the nucleus of your cells, where your DNA is kept. Both the Pfizer-BioNTech and the Moderna COVID-19 vaccines use mRNA.
.
https://www.mayoclinic.org/disea ... causes/syc-20370588
Causes
Cancer is caused by changes (mutations) to the DNA within cells. The DNA inside a cell is packaged into a large number of individual genes, each of which contains a set of instructions telling the cell what functions to perform, as well as how to grow and divide. Errors in the instructions can cause the cell to stop its normal function and may allow a cell to become cancerous.

.

Macam ada persamaan, iaitu "instructions"/suruhan sel, antara vaksin mRNA dan kanser, kalau vaksin mRNA ada masaalah atau kecuaian.
.




Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 04:42 PM From the mobile phone | Show all posts
lurkingaround replied at 1-12-2021 04:06 PM
. ...



Vaksin mrna 'error' dia boleh buat protein berbahaya jah
Single strand tak boleh command/mutate dna

Kalau dna error, dia buat both mrna dan protein berbahaya

So vaksin masih takleh mutate dna
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 04:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Tapi ada stimuli yg boleh mutate dna jadi cancer
Some protein yg buat regulator penyakit macam IL-16 ni UPregulated @ overexpressed
Protein yg boleh bind dgn docking site cytokines e.g IL-16 hasilkan enzim yg buat macam2 pathway cancer. Sebabtu orang blok pathway yg terjejas macam IL-16
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-12-2021 05:07 PM | Show all posts
.
https://dailycroc.com/america/le ... e-in-heart-attacks/ - Leading Cardiologist Says Researchers Are Refusing to Publish Supporting Study Results That Show Covid Vaccine’s Link To Massive Increase In Heart Attacks - 1 Dis 2021 / Ahli kardiologi terkemuka berkata penyelidik enggan menerbitkan hasil kajian sokongan yang menunjukkan pautan vaksin Covid kepada peningkatan serangan jantung yang besar - Berita UK.

Ini kerja BIG Pharma untuk melaris jualan mRNA vaksin Covid, spt Pfizer.? Theori Konspirasi.?
.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-12-2021 05:25 PM | Show all posts
.
https://kingscollegehospitalduba ... /puls-cardiac-test/
WHAT ARE THE 9 PROTEINS USED TO DETECT ENDOTHELIAL INJURY LEADING TO UNSTABLE LESION RUPTURE?

Since multiple pathways are involved in formation of unstable cardiac lesions, no single biomarker can adequately characterize the lesions. Multiple biomarkers are needed to achieve the necessary sensitivity and specificity. The PULS™ Cardiac Test uses 9 of the most clinically-significant protein biomarkers to measure the body’s immune response to coronary artery endothelial damage that leads to unstable lesion formation and rupture:

1.MEASURES FORMATION & FREE RADICAL DAMAGE
a. IL-16 – “Signaling Molecule” triggers repair process. Immune response begins.

2.MEASURES IMMUNE RESPONSE
a. MCP-3 – Macrophage attracts monocytes and converts to foam cells. Gives immune cells direction and activity.
b. Eotaxin – Eosinophil consumes fibrin and prevents blood clot.
c. Activates immune cells at areas of damage.
d. CTACK – Helps regulate local inflammatory response and cleans up damaged tissue.

    MEASURES PROGRESSION
    a. sFas – Cell repair “prevents cell death”
    b. Fas Ligand – Initiates cell death and recycling
    c. HGF – Forms collagen. Stimulates tissue and repair.
    MEASURES CLINICAL RISK FACTORS
    a. HDL – Helps remove bad cholesterol and neutralizes free radicals
    b. HbA1c – Diabetes Marker

HOW WERE PULS™ BIOMARKERS SELECTED AND VALIDATED?

The original studies for the PULS™ Cardiac Test were initiated at Stanford University and Kaiser Permanente. ...

.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23092312/ - Coronary risk assessment among intermediate risk patients using a clinical and biomarker based algorithm developed and validated in two population cohorts / Penilaian risiko koronari di kalangan pesakit risiko perantaraan yang menggunakan algoritma berasaskan klinikal dan biomarker yang dibangunkan dan disahkan dalam dua kohort penduduk
D S Cross  1 , C A McCarty, E Hytopoulos, M Beggs, N Nolan, D S Harrington, T Hastie, R Tibshirani, R P Tracy, B M Psaty, R McClelland, P S Tsao, T Quertermous - Nov 2012

...  A clinically useful method for accurately predicting 5-year CHD risk among intermediate risk patients remains an unmet medical need.

Objective: This study sought to develop a CHD Risk Assessment (CHDRA) model that improves 5-year risk stratification among intermediate risk individuals. ...

Results: A CHDRA algorithm of age, sex, diabetes, and family history of MI, combined with serum levels of seven biomarkers (CTACK, Eotaxin, Fas Ligand, HGF, IL-16, MCP-3, and sFas)  ....


.
PULS Cardiac Test untuk mengesan risiko jangka panjang 5-tahun untuk "Acute Coronary Syndrome"/Sindrom Penyakit Jantung di antara penerima2 mRNA vaksin Covid yang tiada simptom penyakit jantung, macam adalah berasas.
.
.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 05:37 PM From the mobile phone | Show all posts
lurkingaround replied at 1-12-2021 05:25 PM
.
https://kingscollegehospitaldubai.com/service/cardiology/puls-cardiac-test/
WHAT ARE THE 9 PROTEIN ...

Bukan diabetes or cancer markers je
Neurotic behaviour, depression pun ada gene expression
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 05:39 PM From the mobile phone | Show all posts
lurkingaround replied at 1-12-2021 05:07 PM
.
https://dailycroc.com/america/leading-cardiologist-says-researchers-are-refusing-to-publish-suppor ...

Better ko toksah share benda2 bijak camni
Forumer bukan boleh org lain pandai
Nak puak dia ja
Aku terlebih bijak pulak kang
Depressed sensori sekor2
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-12-2021 05:59 PM | Show all posts
Edited by lurkingaround at 1-12-2021 06:08 PM
KIM.K replied at 1-12-2021 05:37 PM
Bukan diabetes or cancer markers je
Neurotic behaviour, depression pun ada gene expression

.
Kasi test/ujian biomarkers semua orang. Sesiapa orang tua yang dikesan ada atau berisiko tinggi penyakit2 berkaitan/"comorbid", spt kencing manis/diabetes, darah tinggi, dll, harus kasi lockdown  dalam Pusat2 Kuarantin Anti-Covid selama mungkin, untuk melindungi mereka dari mati Covid atau cedera Long Covid. Patutkah macm ini.?  Atau sebaliknya patutkah lockdown/MCO semua orang.?

....... Perlu ingat, yang mati Covid, hampir semua orang2 tua yang "comorbid"/berpenyakit = 30,000+ = jumlah yang tak banyak berbanding populasi Malaysia seramai 32 juta atau 32,000,000 orang. .......




= ada 3 orang tua "comorbid"/berpenyakit yang dah menerima dos (ke3) penggalak Pfizer, pun mati Covid.
.


Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 06:15 PM From the mobile phone | Show all posts
lurkingaround replied at 1-12-2021 05:59 PM
.
Kasi test/ujian biomarkers semua orang. Sesiapa orang tua yang dikesan ada atau berisiko tinggi p ...

Obesiti ni ada dalam genetik pewarisan. Sama ada morbid ke tidak masa covid menjengah dah kira terlambat
Sepatutnya ada gene morbidity pun, dengan diet dan lifestyle yg baik..tak kena kegemukan

Tapi kalau dah gemuk masa hidup bersama kovid, once kena blood clot habislah
Sebabtu pentingnya parents ada higher edu boleh gali menatang info gini. Elak overexpression gene pewarisan negatif

Salah satu cara rapid lifestyle change, jadi vegan. Serum darah vegan clear, serum darah non vegan cloudy
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-12-2021 11:08 PM | Show all posts
Edited by lurkingaround at 2-12-2021 12:17 AM
KIM.K replied at 1-12-2021 06:15 PM
Obesiti ni ada dalam genetik pewarisan. Sama ada morbid ke tidak masa covid menjengah dah kira ter ...

.
Olehitu, penjagaan kesihatan badan dan minda perlu diutamakan dari umur kecil/muda, daripada mengutamakan pengambilan vaksin Covid atau ubat, iaitu "Prevention is better than cure"/'Pencegahan lebih baik dari penyembuhan' kalau mengenai penyakit2.  Ramai orang2 tua berpenyakit/"comorbid" (= tak menjaga kesihatan)  yang sudah lengkap vaksin, mati Covid juga = seramai 30k+ sudah mati Covid berbanding 32 juta penduduk2 di Malaysia. Salah siapa bila golongan tak sihat ini mati akibat dijangkiti Covid oleh orang lain(.?), spt oleh orang2 muda dan/atau sihat yang mempunyai sistem imun/ketahanan yang kuat = yang Cat 1 atau 2  = yang "asymptomatic"/tiada simptom atau "mild symptomatic"/simptom ringan bila Covid positif.

Perlu ingat, "Economic Lockdown"/MCO seluruh Malaysia telah mengakibatkan ramai orang2 muda dan/atau sihat kehilangan kerja, bisnes, kedai, dll - ada sebilangan kecil telah putus asa dan bunuh-diri; ... dan Economic Lockdown/MCO dan kempen vaksinasi ramai2 macam tidak berkesan untuk mencegah kematian Covid, terutama di kalangan orang2 tua berpenyakit/"comorbid".

.


Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 11:44 PM From the mobile phone | Show all posts
alah. takpayah pikir.  mati tanam.
simple.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 11:54 PM From the mobile phone | Show all posts
korang bertekak bagai nak rak i am smarter than you tetap juga dah vaksin boleh mati kene covid. dah tu tambah pulak risiko berdepan penyakit.
apa kisah.
mati tanam.
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2021 07:49 AM From the mobile phone | Show all posts
ellejo replied at 1-12-2021 11:54 PM
korang bertekak bagai nak rak i am smarter than you tetap juga dah vaksin boleh mati kene covid. dah ...

Then kalau kau mampus kami tanam paham
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2021 08:05 AM From the mobile phone | Show all posts
lurkingaround replied at 1-12-2021 05:59 PM
.
Kasi test/ujian biomarkers semua orang. Sesiapa orang tua yang dikesan ada atau berisiko tinggi p ...

So ko suggesting safe heaven for comorbid citizens
They are dull enough to sit at the same place conserving remaining energy. Apa guna detain kat camp. Kena bagi makan dan ubat lagi

Berapa lama nak detain, apa tujuan, kalau mati dlm jagaan boleh saman tak. Makanan diorg berbeza2 dan ubat kerap. Kalau dah terminally ill, kos tinggi
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2021 08:14 AM From the mobile phone | Show all posts
lurkingaround replied at 1-12-2021 11:08 PM
.
Olehitu, penjagaan kesihatan badan dan minda perlu diutamakan dari umur kecil/muda, daripada meng ...

If anyone really love and care for comorbid parents, prepare vegan meals. Buat la vaadai ke vegan meat yg sedap yg mana diet boleh menurunkan kolestrol LDL rendah peluang kena blood clot
Support dia berkebun, bersukan, ternak kambing ke yg boleh bergerak

Saintis kata penyakit ni duk dalam gene. Kalau tak jaga, senang kena.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-5-2022 03:55 PM GMT+8 , Processed in 0.354872 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list