CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: lurkingaround

[Tempatan] Ada risiko jangka panjang mRNA Covid-19 vaksin.?

  [Copy link]
Post time 1-12-2021 10:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 1-12-2021 08:55 AM
hang bg contoh cancer drug? amik masa lama sbb takde kombinasi. deme lawan sel, bknnya specific vi ...

Ni dia la bila pakar genome ko level2 dramalina
Tak fasih molecular

Ko ingat dia buat vaksin main computer simulation?
Nak sequencing lagi, try different combination of docking sites bagai. Nak tengok mana satu yg boleh buat ubat. Test on healthy cells

Test on human lagi

Meh amik phd bawah aku
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 10:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 1-12-2021 10:22 AM
la ni, kimk panggil la diri sendiri vodo yachh... kalau bkn pakar, jgn sembang mcm pakar yachh...

...

Ni salah satu paper terpenting dunia. Paper ni jugak student dia punya firstname tu. Tengah buat postgrad ke sabbatical kat med school tuh

Takde bercanggah pun apa aku kata.
Ko ni tau dak dia buat paper bukan buat thesis
Preliminary result yg ada tu boleh buat satu paper
Kajian dia belum habis

Sape ntah pakar genome ko ni
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 10:28 AM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 30-11-2021 06:22 PM
Ni dia la bila pakar genome ko level2 dramalina
Tak fasih molecular


Actually depa sequencing DNA..... Depa arrange cell dna dari data genome secara manual di lab  depa potong cell once done depa satukan semula (yang selalu nampak small tiny color yang seperti bar genetic code ).... And depa indel this part bahasa mudah insertion and deletion... Most far i explain secara detail untuk genetic marker encode mrna vaccine
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 10:35 AM | Show all posts
Dwdrum replied at 1-12-2021 10:21 AM
Aha Reaction seperti cucuk biasa.... Thanks rosie.... I pun nanti bila sampai ketagihan vaccine co ...

Same!  I just want to get it done and over with.  
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 10:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Dwdrum replied at 1-12-2021 10:28 AM
Actually depa sequencing DNA..... Depa arrange cell dna dari data genome secara manual di lab  dep ...

Dia rujuk NCBI genome library saintis terdahulu dah petakan dna sequence bagi covid

Pastu dia taulah mrna yg gene tu express
Deletion and insertion ni helix strand je boleh
Swab maklumat genetik untuk karakter tersebut dgn helix stand lain
E.g warna mata ke
So boleh mute expression gene tu
Rasanya gitu

Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 10:36 AM | Show all posts
KIM.K replied at 1-12-2021 10:10 AM
Tak tepat la. Pakar genome mana claim rna virus boleh pakai kat virus? Then how rna covid boleh in ...

sbb hang tak paham imunologi, bazir masa iols jahh nak terangkan. sel kat badan nih, kena ada cebisan sel yg tak dikenali utk dipaparkan kat sel darah putih supaya dpt kenal dan hasilkan antibodi. antibodi ni la yg lawan virus tuh nnt. ini yg deme nak hasilkan.
deme pakai mrna virus lerr, kalau pakai mrna selain virus yg nak dilawan, badan takkan kenal virus tuh.
iols rasa kalau iols ulang2 benda ni, sampai kiamat hang tak paham.

pi tgk ni jahh..





tak tau la kalau hang masih tak paham...
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 10:40 AM | Show all posts
mana mana vaksin hanya bertahan dalam badan manusia paling lama 6 bulan..rasanya sinovic aku dah jadi taik keluar dari badan...kesan janga panjang apa?? buasir?
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 10:41 AM | Show all posts
Edited by ketipongtipah at 1-12-2021 10:42 AM
mr_cool5885 replied at 30-11-2021 09:43 PM
Nak tanya vaksin² yg diberi sejak kecik sampai ke beso ade ke yg alteration of mRNA mcm pfizer covi ...

Sapo kata alter2 niehhh..jom membaca


Can COVID-19 vaccines alter my DNA?
No, COVID-19 vaccines do not alter your DNA. The Pfizer/BioNTech COVID-19 vaccine uses a fragment of messenger RNA (mRNA) to instruct your body to make an immune response against COVID-19.

There is a crucial difference between mRNA and DNA.
DNA, which makes up our genetic code, is larger, double stranded and very long. The mRNA is a single stranded copy of a small part of the DNA, which is often released to send instructions to other parts of the cell. DNA is stored in the protected centre of our cells – the nucleus. The mRNA is broken down quickly by the body. It never enters the nucleus, and cannot affect or combine with our DNA in any way to change our genetic code. Instead, COVID-19 mRNA vaccines teach the cell how to make a protein that triggers an immune response specific to COVID-19. The vaccines work with the body’s natural defences to develop immunity to disease.

With new COVID-19 vaccine developments every day, it’s normal to have questions or concerns, and possibly feel hesitant about getting a vaccine. That's why we're providing accurate, evidence-based answers to questions about COVID-19 vaccines.



Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 10:50 AM | Show all posts
KIM.K replied at 1-12-2021 10:28 AM
Ni salah satu paper terpenting dunia. Paper ni jugak student dia punya firstname tu. Tengah buat p ...

paper mana ni? hat yg iols bubuh tuh ka? first author tu lecturer.

nih, IL-6 mmg inducer utk acute phase protein.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1133681/pdf/biochemj00190-0011.pdf

jgn pulak hang kata bebudak buat citer dongeng.. iols nak kata, stakat nak kata IL-6 naik tak menandakan apa2. kena baca whole paper dan tgk sumer data baru voley komen. IL-6 mmg raised dlm kobid.. sbb tuh hang tak voley kata, IL-6 hanya naik dlm beksin.
ada byk paper kat luar nun psl IL-6 dan kobid.. pi ler cari.. iols tak koser sbb iols tau hang mmg tak tau apa2 psl imunologi atopon genom. sembang kencang jahh.. pastu bawak ajaran sesat.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 10:53 AM | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 10:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 1-12-2021 10:53 AM
mahap la.. hang nih bknnya layak amik org nak menuntut phd.. takat hang prasaan hasad dengki voley ...


Acik kena lukis guna marker pen atas ketas A4 baru bebudak dan mak pak, tok penghulu, apek kedai, rohingya mesin rumput, jiran2 depa paham..
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 10:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by KIM.K at 1-12-2021 11:04 AM
Tinot7 replied at 1-12-2021 10:36 AM
sbb hang tak paham imunologi, bazir masa iols jahh nak terangkan. sel kat badan nih, kena ada cebi ...


Cara buat mrna vaksin ni berbeza2
Tadi aku cakap general mrna vaksin malaria, zika
Ko memandai generalized komen aku semua rna virus lawan virus only

T-cell ni sel darah putih deknon study ni tak kaji pun pasal T-cell migration berpotensi munuh covidnya. Tak cari ubat pun.
Theyol suggest sajork sel darah putihnya migrate
Hang memandai2 bagi idea boleh kaji antibodi apa gam kat docking site T-cell tuh
Yg diorg study ni kesan cobid kat pembuluh darah. Mana tulis deme nak hasilkan antibodi

Tak pakai mrna pun boleh pakai teknik lain untuk sitesis protein antigen dan antibodi
Kalau transkrip dna coronavirus kpd mrna dapat shape antigen paham. Yang docking ke antibodi
Langsung diorg tak tap into the subject
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 11:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 1-12-2021 10:53 AM
mahap la.. hang nih bknnya layak amik org nak menuntut phd.. takat hang prasaan hasad dengki voley ...

Ni memang bidang aku
Circulatory semua ni kerja aku tinot
Kenapa hang tak berilmu nak bincang pasal molecular
Make some genuine effort

Kalau aku dengki hang, aku buatlah nick banyak2 just nak disowned hang
Kalau tak pandai, jangan marah yg mengerti
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 11:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Dwdrum at 30-11-2021 07:10 PM
KIM.K replied at 30-11-2021 06:35 PM
Dia rujuk NCBI genome library saintis terdahulu dah petakan dna sequence bagi covid

Pastu dia tau ...


I rasa in this issue biar dia explain the way dia faham....
Data genome memang sudah lama but covid19 data genome baru dapat di wuhan.. Tiada data sebelum wuhan outbreak and scientist tidak sequencing  untuk buat vaccine... Depa tidak tahu mahu alter dari mana... U... Everything dalam dunia ada dna nya... Bukan certain things saja... Sebab itu mangsa /yang bakal mangsa di ganggu akan lead to di rogol i galakkan scratch skin perogol... His dna already under her nail....
Rna itu fragile cant alter dna... Rna strain kurang strain.. enzyme tidak mampu alter dna as u said double strain helix dna... Rna just slide masuk cells sebab lipid oil base...
Siapa kata kata tidak boleh?... This method bukan baru genetic engineere guna dna alter dari blood sample dari pesakit untuk rawat disease...
Currently since vaccine pesakit yang buat genetic modification theraphy depa vaccinated scientist found out vaccine tidak se kuat living drugs dalam badan depa...
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 11:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Dwdrum replied at 1-12-2021 11:05 AM
I rasa in this issue biar dia explain the way dia faham....
Data genome memang sudah lama but covi ...

I keje bertahun bidang cell signalling ni drum
Medical doctor memang tak pandai molecular
Sebabtu biochemist explain bab signaling ni pada doctor

Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 11:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 1-12-2021 10:50 AM
paper mana ni? hat yg iols bubuh tuh ka? first author tu lecturer.

nih, IL-6 mmg inducer utk acut ...

Lecturer pun buat postgrad. Ko ingat dia buat research saja2 takda student or supervisor
Ko tak amik postgrad ke tinot
Nak belagak pandai sangat bab cytokines ko hafal ke berapa jenis dan fungsi cytokines?
Terlebih belagak tak boleh dinasihati
Macam pandai sangat buat eksperimen

Preliminary study dia kata IL-6 naik
Telly la kalau hang kata c19 buat IL-6 naik, good exposure
Nak konfiden lagi test lebih banyak IL/biomarker pasni
Banyak kajian dia belum buat tu
Paper pertama bukan settle kajian
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 11:21 AM | Show all posts
KIM.K replied at 1-12-2021 10:59 AM
Cara buat mrna vaksin ni berbeza2
Tadi aku cakap general mrna vaksin malaria, zika
Ko memandai gen ...
Theyol suggest sajork sel darah putihnya migrate
Hang memandai2 bagi idea boleh kaji antibodi apa gam kat docking site T-cell tuh
amender hagn merepek nih?
isunya psl beksin kobid. hang merepek sampai ke beksin lain sbb nak kata deme pakai mrna hewan utk beksin lain, tak giteww? iols habaq yg depa tak pakai mrna hewan, kena pakai virus yg nak dilawan. iols bg contoh kobid sbb nih psl beksin kobid.

lagi satu, deme dah ada kajian antibodi terhadap kobid lerr.. sbb tuh deme voley kaji baper lama, voley lawan strain2 mutan lain ke, etc.. bknnya antibodi tuh dock kat T sel. pengetahuan imunologi hang ... iols rasa baik hang jgn ckp psl imunologi lerr.. ckp psl beksin pun tak payah lerr..
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 11:24 AM | Show all posts
KIM.K replied at 1-12-2021 11:20 AM
Lecturer pun buat postgrad. Ko ingat dia buat research saja2 takda student or supervisor
Ko tak am ...

hang nak berdasarkan IL-6 semata utk menentukan itu bukti keradangan disebabkan beksin. iols kata, bkn. tuh jahh..

takat nak kata lecturer buat postgrad ke apa.. kalau camni, hang tak payah baca apa2 paper lerr.. pi dgr kat utube nun jahh.. dgr pakar2 konspirasi jahh.. deme kan takat jual air liur jahh..
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 11:26 AM | Show all posts
KIM.K replied at 1-12-2021 11:03 AM
Ni memang bidang aku
Circulatory semua ni kerja aku tinot
Kenapa hang tak berilmu nak bincang pas ...

pemahaman hang mmg ada problem. dolu2 masa hang nak ajar psl PPE kat porem pun ada ajaran sesat.
sbb tuh iols kena habaq awal2. kang ada yg baca tuh pikiaq bkn2.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 11:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 1-12-2021 11:21 AM
amender hagn merepek nih?
isunya psl beksin kobid. hang merepek sampai ke beksin lain sbb nak kata ...

Spin spin spin..
Bagi nampak bijak tapi merapu jahh
Spin lagi tinot docking site tu kat mana
Tunjuk kat family kau kaki mengetum paper pasal lain sembang lain
So stupid this bitch

Tadi forumer tanya vaksin2 lain yg pakai mrna
Pandai spin eh
Gitu ler caranya social climber
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

23-5-2022 04:36 PM GMT+8 , Processed in 0.082898 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list