CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: nia_salina

bipolar mom.Im paying it forward. anyone looking for a wfh job?maybe i can help pulak this time. pls head to last page.TQ for all of your doa!-open space for mental health sharing

  [Copy link]
Post time 7-1-2022 02:20 PM From the mobile phone | Show all posts
nia_salina replied at 7-1-2022 12:56 AM
as u can see the pic above mel..i dh confirm with the incaj...its compulsary kena dpt 10 sales /mt ...

Wah mcm tu pulak dah. Ingat senang ke nak jual 10 produk?? Company I join ni sangat senang dan x menyusahkan peserta. Even ada kena buat soft marketing, walau x sales pun, bayaran perkeso tetap dapat. Comp u join tu mcm menyusahkan peserta.. I dah dapat payment ke-4. Ni tgh tunggu payment ke 5.
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2022 03:09 PM From the mobile phone | Show all posts
nia_salina replied at 6-1-2022 07:10 PM
bukan tkle tp kt tmpt i ni pekan kecik oputunity tak bsr sgt.byk ofis gomen sini. opis lain ..plus ...

sorry to interupt..kenapa u kata xberbaloi gaji 1300 tp kena hantar anak?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-1-2022 04:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by nia_salina at 7-1-2022 04:59 PM
_kelly replied at 7-1-2022 03:09 PM
sorry to interupt..kenapa u kata xberbaloi gaji 1300 tp kena hantar anak?


i ada 3 kids.2 sekolah rendah. hantar anak babysiter rm350 ..to help my hsub pay this n tat dlm rm500. kerja 6 days per week. i bukan kata tak berbaloi mcmna.. i duduk kt bandar kecik yg mostly sini goverment agency.so means kalau ada kerja lain kt sini mostly kedai kedai lah which mean requires me to work extra hours with low pay.if u read my whole context..i penah apply actualy ofis ofis kecik kt sini yg mostly working days 6 days per week masa i bit sihat tp tak dpt sbb theyall ckp coz of myresume. even i explain tu resume lama ttp la diaorg tknk.so i lower my expectation pun tk dpt. huhu.walaupun pada i tak worth it nak anta anak kecik tu,then my anak anak yg sekolah lagi for transit lagi..sbb anak anak i srg sekolah pagi srg lg sekolah ptg. tats y i prefer to wfh. i penah buat english class which i dpt less than rm500 je mthly tp i find it fullfilling sbb atlis i le monitor my kids and can manage my mental health.tp since pandemik kesihatan i tak berapa baik ni terus i stop. ada org sugest babysit tp i takut nk jaga anak org.so i aim to wfh. maaf  i bukan perkecikkan jumlah tu tp ni i refer to my situation.fyi my hsband is earning around tat amount after pandemik n he works 2 jobs now. so by all means i lansung tak perkecik kan jumlah tu. cuma tak berbaloi for my situaiton as a mak n my mental health condition.plus my bond between my pandemik baby is too strong i cm kesian kt dia.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-1-2022 10:40 PM | Show all posts
just to share here..to whoever need it

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2022 10:49 AM From the mobile phone | Show all posts
nia_salina replied at 7-1-2022 04:33 PM
i ada 3 kids.2 sekolah rendah. hantar anak babysiter rm350 ..to help my hsub pay this n tat dlm rm ...

Cuba u surf indeed. Ada banyak part time and remote job. Mana tau ada rezeki u. Gigs yg I beritahu tempoh hari, bayaran memang dapat lambat. Perkeso gigs pun ambil masa 2-3 bulan, bergantung pada pegawai pelulus. Kalau diam je, mmg la tak dapat. I buat mcm2 mikro gigs, walau tak dapat banyak, tapi boleh la nak buat belanja.
Bertuah dan beruntung kepada sesiap yg mempunyai spouse yg bertanggungjawab, tak lupa keluarga. I sebaliknya. Kisahnya panjang.
Moga u di permudahkan urusan dan rezeki.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-1-2022 01:05 PM From the mobile phone | Show all posts
melatibiru replied at 8-1-2022 10:49 AM
Cuba u surf indeed. Ada banyak part time and remote job. Mana tau ada rezeki u. Gigs yg I beritahu ...

tq mel! u always been so helpful despite ur situation.rajin jawab soalan i tq so much!! later i cek tu. ni pun i dpt 1 translating job.tgh mencarik laptop ni sbb last time dh try fix herm tkle jugak.but il manage...
i quite lucky sbb my spouse very helpful.malam pun dia pattime kerja kedai makan. dia pun tak tau i buat job apa n all tat ...dia malas nk campur....n dia tak tau i mngadu kt sini lah hes not into socmed /intenet ni sgt. but itu pun mel it takes alot of air mata juga nk bg dia paham mcm skrg. dia pun susah so ha mula la arguing n crying involve.
i doakan smoga urusan u dipermudahkn juga ye
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-1-2022 12:52 AM From the mobile phone | Show all posts
tq to everyone who read thiz bod. quit disapointing bila in real life ppl around me tk suportive As u all do. i can nver thank you all enuf
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2022 07:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Hari isnin i nak kena pegi keje, tp stress pulak pikir nanti nak makan dgn sape, nanti reti buat keje tak. Overthinking ni mmg menyusahkan la

Harap sudi doakan dipermudahkan urusan i, dapat kawan yg best, cpt pandai buat keje.
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2022 08:01 AM From the mobile phone | Show all posts
nia_salina replied at 7-1-2022 01:30 PM
i is stress out bout jobs..n finance..haih .tq yg bg info on wfh jobs. smua i dh aply dh... doakan i ...

Semoga ada job unt u tak lama lagi jerr. Aminnnn
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-1-2022 09:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Naatasha replied at 9-1-2022 07:59 AM
Hari isnin i nak kena pegi keje, tp stress pulak pikir nanti nak makan dgn sape, nanti reti buat kej ...

aminnnn naat.. dont worry tu first day butterflies tu hehe. goodluck to u!
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-1-2022 11:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by nia_salina at 9-1-2022 11:03 AM

just want to share this today

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2022 12:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Naatasha replied at 9-1-2022 07:59 AM
Hari isnin i nak kena pegi keje, tp stress pulak pikir nanti nak makan dgn sape, nanti reti buat kej ...

Good luck, all the best! 1st day mmg camtu. InsyaAllah u boleh.
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2022 12:50 PM From the mobile phone | Show all posts
nia_salina replied at 8-1-2022 01:05 PM
tq mel! u always been so helpful despite ur situation.rajin jawab soalan i  tq so much!! l ...

Bukan senang nak positif bila dikelilingi spouse/family yg gaslighting, pushing, tak memahami.. I rasa nak terjun gaung.. Better I mati dari hidup mcm ni.. I dah penat berdoa.. Apa nak jadi, jadi la.. I nak cepat mati sebab banyak susah kan family, I tak nampak bahagia di penghujung.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-1-2022 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
melatibiru replied at 9-1-2022 12:50 PM
Bukan senang nak positif bila dikelilingi spouse/family yg gaslighting, pushing, tak memahami.. I  ...

i understand how u feel nat. u jangan sorang sorang ye. i pun ada rasa cmni skrg. u can pm me nytime ye. i leave my hp num kat pm sana. tgh2 malam ke serabut watsap me ye
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2022 02:36 PM | Show all posts
i tak tau kt mana nk meluah. im a mom.  i ada mental health problem. bukan self diagnose ye. i need help.. pls read on..i ada depresion,Anxiety n adhd. Last time i pegi jumpa psy i was diagnose with BPD pulak


apa yg membuatkan u kena sakit di atas?
kena torture kat tempat keje ke..kena abuse ke?

Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2022 03:49 PM From the mobile phone | Show all posts
nia_salina replied at 9-1-2022 09:05 AM
aminnnn naat.. dont worry tu first day butterflies tu hehe. goodluck to u!

Thank you. Tp today feel a bit sad.

Dah setahun kat rumah. Nt i g keje siang. Husb keje permanently malam, skrg dia masih WFH. Tp still sad sbb i pukul 630pg nk kuar rumah dah. Balik 530pm dia sleep lgi sbb dia start keje jam 11pm.
Rasa nk suruh dia cari keje siang, tp bukan sng zaman skrg.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-1-2022 03:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Meiizu replied at 9-1-2022 02:36 PM
apa yg membuatkan u kena sakit di atas?
kena torture kat tempat keje ke..kena abuse ke?

byk actualy. all mix up..i think sbb masa kecik i ni mmg loner. sbb adik bradik smua dh tua2. even my brother atas i pun jarak beza. 10yrs + cmtu. then my father's death..i think ada byk penyesalan kt sini sbb i sll takde dgn dia(ni antara sbb i pindah kg to be close to my mak) yg plg triggers i think my ectopic pregnancy sbb i almost died n doc ckp i tkle preggy lagi. time ni i rasa start dh merudum.thiz was 2017.toxic workplace...i miscariage 2x siap my bos le gelak ketawa lg depan i.financial..and problems with my spouse..yg ni more too mystical thing tp i tak pecaya sbrnya. tu i yg last nya pg jumpa psy.but now alhamdulilah ok tp sbb ptsd and financial and pandemik ni probly why my health ditoriate balik.
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2022 03:54 PM From the mobile phone | Show all posts
melatibiru replied at 9-1-2022 12:45 PM
Good luck, all the best! 1st day mmg camtu. InsyaAllah u boleh.

Aminnn tq. Harap sume ok. Sblom ni i resign sbb husb kje mlm, i kurg masa dgn dia sbb i keje siang, dia keje malam. Plus tempat keje tu pun membuatkan i stress.

Dah resign sume ok je. Smpai dah masuk bulan ke9 kd ats cmtu i rasa bosan kat rumah. Terlalu byk masa kat rumah juga membuatkan kepala i pikir mcm2. Overthinking benda yg xperlu. I jd x happy. So i decide nk cr kje smula. At least i sibukkan diri, xde pikir bukan2.

Now nk g keje teringat smula masa kurang dgn husband. Down sikit. Tpi hrp semua ok. Smoga tempat keje best n dpt bgi i kegembiraan.

Sorry i luah kat sini
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-1-2022 03:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Naatasha replied at 9-1-2022 03:49 PM
Thank you. Tp today feel a bit sad.

Dah setahun kat rumah. Nt i g keje siang. Husb keje permanent ...

my husb dulu masa kita duk kt bandar selangor sana pun kejeshift malam ..ada certain part mmg menggangu relationship. tp tula like u said nk buat cmna. nk carik keje pun bukan senang skrg. nak tak nak mmg harung jela
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-1-2022 03:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Naatasha replied at 9-1-2022 03:54 PM
Aminnn tq. Harap sume ok. Sblom ni i resign sbb husb kje mlm, i kurg masa dgn dia sbb i keje siang ...

ni mmg tmpt meluah pun. no problem same here...i think sbb lama tk kerja...pandemik lg...masalah kewangan lg...mmg buat i overthink and trigger anxiety..tats y i pun choose utk cari kerja balik. gd luck for ur 1st day naat!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

16-5-2022 01:04 PM GMT+8 , Processed in 3.856124 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list