CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: nia_salina

bipolar mom.Im paying it forward. anyone looking for a wfh job?maybe i can help pulak this time. pls head to last page.TQ for all of your doa!-open space for mental health sharing

  [Copy link]
 Author| Post time 10-1-2022 09:42 AM From the mobile phone | Show all posts
ellejo replied at 10-1-2022 05:01 AM
tadi dia whatsapp i dia kata dia dah makin kerap terbayang dia bunuh diri, terjun bangunan, lemaskan ...

dh kena jumpa psy tu
postpartum maybe tp i tkle nak judge .
i lepas miscariage yg first pun bak kata my mil dh meroyan sbb i masa tu balik rumah i dh angkat pisau nk tikam org tau sbb i ectopic pregnancy burst..mmg doc ckp i nyaris mati n ssh nk lekat kalau pregy. kawan u tu duk mana. bawak je pg klinik mana2 dulu ckp nk rujuk psy nanti dia bg surat pg jumpa pakar
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-1-2022 11:54 AM From the mobile phone | Show all posts
melatibiru replied at 7-1-2022 02:20 PM
Wah mcm tu pulak dah. Ingat senang ke nak jual 10 produk?? Company I join ni sangat senang dan x m ...

mel...now dia dh tuka dh minimum kena ada 2 jualan dari 10 n i dh call perkeso dia kata tu bukan rules diaorg tapi dari majikan yg offer gig. i watsap dia lansung tak balas. nak tau if tk dpt 2 jualan tp still buat task sharing tu dpt elaun perkeso ke tak. kalau tak dpt i dh tanya perkeso dh dia sugest suruh cancel n try join program lain
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-1-2022 02:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by nia_salina at 10-1-2022 02:35 PM

gais mekacih ada yg folow shopee i. sampai ke harini ada org folow. i yakin u all from here n other 2bod yg folow i hehe. kt luar kita post pun even frens not interested. normal la kan.  i in the midst nak update items lg. nk turun kan balik pic yg tak santek. baju baju yg tak beriron cantik almaklong la iron pun rosak and mik pic pakai hp biasa je.
mak mak kt forum meh la cek shopee ai. search : madershaf13. i de jual juga tix lost world tambun. dekat je dgn rumah. tp dlm 40 minits away jugaklah kot nk pegi kan boleh la melawat i skali i  juga ada provide translating service.

sbb i tgh down byk applies job especialy yg forumers rekemen tp no response yet...but takpa im positive bout it..doakan i ye..
i ulang tayang manamana makmak yg tak tau mana nk campak baju anak2 tak pakai tu meh la anta kt i. i insyaallah blh byr courier for it. just courier je kt i.i is down tkde mode of income yet..but i usaha..dh la anak stat sekolah dh
boleh pm i kt shopee if anythg..
soon i buat live ye kt shopee. insyaallah. just need to update things. mekacih again. doa kn i ye

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2022 05:23 PM From the mobile phone | Show all posts
nia_salina replied at 10-1-2022 12:55 AM
hahhaahha baby je ke comel baby pandemik tu my bongsu. sekarang dia dh nak masuk 3 tahun ...

Don't worry, kite rahsia. Mak pun comel, solehah je rupanya

Hari ni kite orientation je. Dapat badge, dapat id, dapat kasut safety ( i keje dlm ofice pun dpt kasut safety ) mujur xde size. Kaki i size 2 menurut kasut safety tu. So kena order.

Pastu ada ERP ke EPP ke tah namanya. I boleh refer siapa2 yg berkelayakan unt keje kat company ni. Nt dpt duit. Boleh i refer laki i

Sis mcm mana hari ni?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-1-2022 05:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Naatasha replied at 10-1-2022 05:23 PM
Don't worry, kite rahsia. Mak pun comel, solehah je rupanya

Hari ni kite orientation ...

haha solehah sangat
good for u! atlis hilang dh first day jitters u hehe.

i tahla.. i bit down sbb tkle nk buat apa sgt.laptop lak rosak. so at the moment nk update my shopee je atlis le pakai hp. hopefuly ok soon . kalau gini lama2 i mmg lg down sbb i canot help my husband out huhu..gitew jelah hehe. same ol same ol
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2022 06:02 PM From the mobile phone | Show all posts
nia_salina replied at 10-1-2022 05:38 PM
haha solehah sangat
good for u! atlis hilang dh first day jitters u hehe.


Laptop langsung xleh repair ke? Pakai hp pun takpe la sis. Slow2 buat dgn hati yg tenang. InsyaAllah Allah akan murahkan rezeki u.

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-1-2022 06:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Naatasha replied at 10-1-2022 06:02 PM
Laptop langsung xleh repair ke? Pakai hp pun takpe la sis. Slow2 buat dgn hati yg tenang. InsyaAll ...

haah. dh anta dh repair tp dia kata ni tahun bila punya laptop dh siap bayar mahal pun rosak gak. tkpe nanti adalah rezki tu. tu la ni slow slow nk update balik shopee hehe.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-1-2022 12:29 AM From the mobile phone | Show all posts
sometime dont we all wish we have someone u know.. in real life tat u can talk to at any time...i mean u all forumers have been so suportive tp kadang tepikir best kan kalau ada someone yg bila kita tgh down..they will be there for u anytime..selain spouse... like adik bradik ke...tat one bff ke...mcm sitcom omputih hehe..one call away je. i dulu sll wish ada adik bradik rapat yg i can talk to bout anythg..or tat 1 bff yg i can call n just said..i cant sleep..can we talk..ah gittew..i use to have tat...i miss it. bila dh kawin branak pinak ni smua dgn life masing2... n ofcoz the world does not revolves around u je..
i felt so empty sometime...but probably sbb i tgh down tats why i membebel kt sini huhu. bila malam cmni i selalu overthink....wat shld i do wat shld i doooo. haih. ok gdnite everyone.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-1-2022 01:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-1-2022 02:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by nia_salina at 11-1-2022 02:19 AM

haih i a bit down sungguh for no reason malam ni i ovethink pikir pasal wat am i gona do to help my husb my kids out..atlis how to help him with groceries ke...i serabut bila i have to catu evrythg..tiba rasa down, anxiety memikirkan akan datang. i mcm tkde mood nk do anythg.
so im gona be s.r for a while. if anybody nak share  with me anythg contact me kat shopee ye. i always willing to listen ok no problem..no matter i ada masalah ke tak..im there..

shopee : madershaf13
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 07:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Naatasha at 11-1-2022 07:26 AM
nia_salina replied at 11-1-2022 12:29 AM
sometime dont we all wish we have someone u know.. in real life tat u can talk to at any time...i me ...


Its ok sis. I also ada kawan rapat, cina. Dia tua dari i. Dia cerai, and sgt2 sedih. So i ada je dgn dia sepanjang masa tu. Dia selalu ckp, sbb i dia tak jadi nk terjun jambatan

Tapi masa i depress baru ni, dia cakp kat i dia takde pengalaman tentang tu, so x boleh komen. eh kita ada dgn dia dulu tiap kali dia perlukan walau kita takde pengalaman dgn masalaah dia tu. Kdg2 kita cuma perlu moral support je, tu pun x boleh bg.

Ada kakak tapi tak rapat sbb i dari kecik tinggal ngn nenek.

Nasib ada kwn malay suruh i solat hajat. I pun buat la lebih dari 3x. Sblom ni dah lama x tunaikan solat sunat. I nangis sungguh2 n minta sungguh2.

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 12:45 PM | Show all posts
hi tt....ok ke tu? been busy today i booster so i lemah and stay home je la..eceh...

anyway, im sure bukan u sorang je lalui fasa ni. Im sure selalunya bila situasi mcm ni ladies lebih strong dan sabar dan x give up.

sabar dan sabar dan buat satu persatu, fokus apa yang u rasa u boleh go with. Control ur mind. Jangan depress..anggap tough time ni is a challenge sebabkan lagi Allah duga lagi Allah sayang..so jgn give up. Ramai je yg lalui kedaan yg similar but u still lucky sbb u boleh share dgn kami kat sini..so jgn give up. Never ever.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 12:46 PM | Show all posts
Zaien replied at 6-1-2022 10:24 AM
bila makan ubat so u akan okay ye?
sbb my mom pun jam 2pagi akn trbangun n murung.. susah hati the ...

be strong for yr kids ok. That is your best reason.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-1-2022 04:17 PM | Show all posts
Edited by nia_salina at 11-1-2022 10:05 PM
adila39 replied at 11-1-2022 12:45 PM
hi tt....ok ke tu? been busy today i booster so i lemah and stay home je la..eceh...

anyway, im sur ...


hi mod! i okay. just biasala. as bipolar my mood will go exremely low sometime for no reason. ni duk chanel ke shopee. nk sort evrythg.one by one. i think tula ...too much thinking ...tkle nk pkir one by one cmni la jadinya byk pkir pasal kewangan actualy..so just nk tenanng kn otak jap ...but anyone nak talk ke nything i ok je dun wori bout me. reach me kt chat shopee ye .

anyway sama mcm myhusb lps booster baru ni dia demam terus huhu. get well soon ye
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-1-2022 11:09 AM From the mobile phone | Show all posts
hows evryonne doing? ai ok cuma migrain. goin to focus on nk sort things for shopee today. i hope u all are okay. nk talk pape privately PM me sini or shopee ye

anyone yg ada kids clothes yg tak pakai nk anta kt i pun still onz. i can pay courier caj for it. pm ye.
love u guys
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 04:30 PM | Show all posts
nia_salina replied at 11-1-2022 12:29 AM
sometime dont we all wish we have someone u know.. in real life tat u can talk to at any time...i me ...

bila dh berumah tangga mesti dh kurang kawan..
mcm iols sunyi sbb anak tunggal kan.. so nk harap siapa utk mengadu2 sedih.. mak iols plak anxiety..
mmg tak mau la cerita kt dia nanti lagi trigged panic attack dia..
yes iols paham ape maksud uols tu.. ade rakan berbual bila kita kesunyian slain spouse kan..
bila bekerja jumpa kawan2.. bila balik rumah rs alone sumtimes..

tadi ayah iols inform mak iols tgh mengamok hentak kepala n pecahkan pinggan kat dapur..
mmg mampu bersabar dan cuba tenangkan dia dari jauh thru fon je.. nak lari pergi tgk mak tgh keje plak..
as long x mudarat keadaan shud be ok kot?
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 04:31 PM | Show all posts
nia_salina replied at 12-1-2022 11:09 AM
hows evryonne doing? ai ok cuma migrain. goin to focus on nk sort things for shopee today. i hope u  ...

yg kids cloth ni x kesah brand or kena ade brand?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-1-2022 06:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Zaien replied at 12-1-2022 04:31 PM
yg kids cloth ni x kesah brand or kena ade brand?

eh tak kisah u pape pun ok hehe. sini ramai je yg beli cuma i blm sort smua lagi.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-1-2022 06:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Zaien replied at 12-1-2022 04:30 PM
bila dh berumah tangga mesti dh kurang kawan..
mcm iols sunyi sbb anak tunggal kan.. so nk harap s ...

dia ok tak tu ???? pada i kalau dia harm kn diri dia mcm kena jumpa doc psy lain je u. risau lak.
dulu masa kerja ada kawan2 yg prihatin..bila dh brenti dh buat hal masing2. n since i cmni i pun tk nk nyusahkn diaorg dgn masalah2 i nanti i takut kena kecam balik huhu
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2022 09:20 AM | Show all posts
nia_salina replied at 12-1-2022 06:06 PM
dia ok tak tu ???? pada i kalau dia harm kn diri dia mcm kena jumpa doc psy lain je u. risau lak.
...

susah.. mak iols sejenis liat nak bawa g mne2 cek doktor..dengar jumpa doktor je mula la dia gelisah..
kesian la tgk dia.. bila kita cuba nk figure out problem dia ( mcm sebelum ni pgawai psy ada ajar)
nanti jawapan mcm2 la.. huhuhu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-6-2022 12:47 PM GMT+8 , Processed in 0.097395 second(s), 24 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list