CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 1104|Reply: 13

"Sebenarnya Rancang Hamil Anak Ketiga Lagi 5 Tahun" Anak Kedua Baru 6 Bulan, Fiza Frizzy Kini Hamil Lagi

[Copy link]
Post time 29-11-2021 01:28 PM | Show all posts |Read mode





Pengacara Fiza Saad atau lebih mesra disapa Fiza Frizzy, 33, yang selamat melahirkan anak keduanya enam bulan lalu mengesahkan dia kini sedang hamil anak ketiga.


Menurut pengacara rancangan Wow Shop ini, pada awalnya dia agak ragu-ragu sehinggalah dia ditegur oleh kenalannya untuk membuat ujian kehamilan.


“Saya baru sahaja melahirkan anak kedua, Mohd Fahad Syamel yang kini berusia enam bulan. Seperti wanita lain yang baru melahirkan, sudah pasti semuanya ingin kembali ke bentuk asal dan pasang badan semula.







“Apabila pergi ke gimnasium, bahagian badan lain semua menunjukkan perubahan, tetapi saya hairan kerana perut tak mengecil? Akhirnya saya ke sesi fitting baju dan dia bertanya mengenai bentuk perut saya.

“Dia meminta saya membuat ujian kehamilan. Saya buat kelmarin dan syukur Alhamdulillah, saya hamil. Saya masih belum pasti usia kehamilan, mungkin baru empat atau lima minggu. Selepas ini saya akan buat pemeriksaan lanjut apabila berjumpa doktor,” katanya.


Biarpun agak terkejut apabila mendapat tahu jarak kehamilan agak dekat, Fiza dan suami, Mohd Fazli Zulkifli tetap bersyukur dan gembira.


“Sebenarnya saya rancang untuk hamil anak ketiga lagi lima tahun, tapi rupa-rupanya rezeki Allah nak bagi lepas beberapa bulan kehadiran anak kedua. Apa pun saya mendoakan yang baik-baik sahaja, insya-Allah.


  



“Suami turut sama terkejut tapi tentunya dia gembira. Kalau nak tahu, sebelum kami dapat mengenai kehamilan ini, rezeki kami berdua mencurah-curah. Syukur Alhamdulillah, kami rasakan kami menumpang rezeki anak.

“Saya idam anak perempuan sebab sudah ada dua anak lelaki. Apa pun saya kita kisah mengenai soal jantina. Memadai anak yang bakal lahir sihat sempurna seadanya, kami sudah bersyukur,” katanya.


  



Fiza bertemu jodoh dengan jejaka pilihannya yang juga bekas pemain bola sepak Kuantan FA, Fazli Zulkifli, 39, pada 18 Februari 2018. Hasil perkongsian hidup, mereka dikurniakan dua cahaya mata iaitu Mohd Faeeq dan Mohd Syamel. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 02:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Maaf sapela ni ..tak kenal
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 03:09 PM | Show all posts
dah menutuh tak mau mau,buat buat terkejut pregnant pulak...pungkoq
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 03:19 PM | Show all posts
murah rezeki sheolls erk semalam memula host kat RTM1 pastu terus g belakang pentas GV8. pakai baju sama je
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 03:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Hahaha. Rezeki. Mase lepas beranak. Mmg hormone lain mcm lol

Ptt la dok tgok wowshop asek pregnant je.
Rupenye pregnant baru dah hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 04:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Orang lepas deliver kan lain-lain. Ada yang datang period elok normal ada yang tak. Hormone still tak balance so tak mustahil pun dia terkejut tak tau pregnant lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 04:40 PM | Show all posts
cousin aku..3ank berderet.. btl2 hbs pantang 2bln.. dia mengandung lg.. untung la subur.. aku je x dpt2 ank lg..hrp2 aku pn dpt la..
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 05:25 PM From the mobile phone | Show all posts
babelina: cousin aku..3ank berderet.. bt ...

Petua nak cepat hamil..suami rajin,isteri pemurah..
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 06:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Rajawali: dah menutuh tak mau mau,buat b ...


Tak pakai protection kot...pil condom semua tu

Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 07:43 PM | Show all posts
Rajawali: dah menutuh tak mau mau,buat buat terkejut pregnant pulak...pungkoq


Haha tu lah aku duk pikir. Terkejut camno tuh?
Kalau dah tiap masa beromen, tak anak celah mana.

Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 08:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Bodohnya.
Kalau kau terkejut sbb da merancang kehamilan barulah logic.
Tapi kalau bersetubuh mcm biasa tanpa protection or jenis rancang2 sendiri pastu ngandung nak terkejut ni mmg aku cringe dengar.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 07:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Lakinya herlok. Dan x seperti 39 thn
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 08:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah! Iols suka fiza ni.mengacara smooth jer.beranak la ramai2 time muda ni.lgpon depa mampu
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 09:06 AM | Show all posts
penah tgk dia live kat shopee..duduk bersila dgn pakai baju ala2 sejengkal je lg nk tunjuk tuttttt..bertalu2 org komen baru dia ubah posisi duduk.hahahha aku lak yg malu tgk dia buat gitu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

23-1-2022 08:55 PM GMT+8 , Processed in 0.085271 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list