CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: CARI-MRO

Redah Hujan, Kaki Melecet- Tunai Nazar Jalan Kaki 290KM Balik Kampung

  [Copy link]
Post time 29-11-2021 04:09 PM From the mobile phone | Show all posts
arasham replied at 29-11-2021 02:13 PM
Nazar yang tidak perlu ditunaikan
===========================


Rasanya ramai yg suka bernazar botakkn kepala kan...
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 04:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 29-11-2021 02:08 PM
masa bernazar tu dia tengah depressed so kira akal tak waras.

mufti sila bagi pendapat wajib ka tak ...

Ada cara dia kalau nk batalkan nazar yg kita tak.mampu tunaikan...chuol blh google..iol malas nk google
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 04:13 PM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 29-11-2021 04:09 PM
Rasanya ramai yg suka bernazar botakkn kepala kan...

Gang bola selalu kan. Nazar puasa je kalau ada sesuatu hajat. Insyaa Allah tak bersalahan dengan agama.
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 04:19 PM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 29-11-2021 04:13 PM
Ada cara dia kalau nk batalkan nazar yg kita tak.mampu tunaikan...chuol blh google..iol malas nk g ...

Ni kalau tak silaplah, contoh kita nazar nak sembelih kambing sbb bla bla bla.. tapi kuta tak mampu tunaikan, boleh gantikan dgn puasa adalah syarat2 lainnya.. kalau silap maafkan saya
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 06:19 PM | Show all posts
cmf_almondpecan replied at 28-11-2021 10:16 PM
Dalam artikel dia kata jarak antara tol gombak ke kampung lelaki ni kat gua musang dalam 300km. Ka ...

Heheh..maaf saya ingatkan hentian gua musang dan kampung bertam baru adalah 2 tempat yang berbeza.
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 06:37 PM | Show all posts
Mengarutnya nazar mcm ni. Baik kau bernazar naik tangga batu caves aje..
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 06:45 PM | Show all posts
nasib baik dia tak nazar melampau macam penganut Hindu kat India. mau dia nazar merangkak terbalik ke kampung nanti
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 06:45 PM | Show all posts
kenapa ye ummah kepam ucuk2 ni suke nau  buat bende tak berpakedah?

demi content? demi likes?

cer citer.. cer citer
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 07:16 PM From the mobile phone | Show all posts
kalau dia dh bernazar then dia sendiri cancel mmg dosa ke?
nape nazar nk jalan kaki..selalu org nazar sembelih lembu sekor kalau dpt sekian sekian..xfaham la nk kena susahkan kaki sendiri ..tp dia strt dr tol gombakkk...sblm ke tol gombak tu blh ke naik keta
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 07:27 PM | Show all posts
Kitty_catz replied at 29-11-2021 02:45 AM
kenapa ye ummah kepam ucuk2 ni suke nau  buat bende tak berpakedah?

demi content? demi likes?

Tak kira bangsa apa sekalipun kerana agama itu adalah sebahagian daripada budaya bangsa.
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 09:10 PM | Show all posts
krustykrab replied at 29-11-2021 04:13 PM
Ada cara dia kalau nk batalkan nazar yg kita tak.mampu tunaikan...chuol blh google..iol malas nk g ...

aku kalau bernazar aku make sure benda tu sedap jadi buat apa nak cancel

so far tak ada keperluan lagi nak bernazar bagai sebab semua macam dah dapat kecuali yang macam mustahil lah.


Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 09:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Mcm mana dia tido ek.. Kt mana.. Kaluaku takut dah tengah malam kang tetsempat hantu apo
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 10:03 PM | Show all posts
satu je nak tahu ada jumpa hantu ke jln mlm2 tu
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 10:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 29-11-2021 09:10 PM
aku kalau bernazar aku make sure benda tu sedap jadi buat apa nak cancel

so far tak ada keperluan ...

Aku prnh terbaca ada yg bernazar nk potong jari...so takkn tsk nk cancel kot
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 10:14 PM From the mobile phone | Show all posts
..... mendapat bantuan pemilik Konsortium E-Mutiara dan dermawan lain bagi menampung belanja bagi menunaikan nazar saya ini...


Yawn....
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 11:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa faedah nazar begini?
Ooo dpt derma tampung belanja...
Okok... 2 dlm 1 gitu
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 11:45 PM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 29-11-2021 04:06 PM
Mujur dia tak bernazar nak kerjakan bini dia 3 hari berturut2 tanpa henti
Akai tak dak mcm n ...

gitu le noks sskjp ni
tak abih2 tunjuk bodoh kt public termasuk la ADUN depa skali
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 11:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Kitty_catz replied at 29-11-2021 06:45 PM
kenapa ye ummah kepam ucuk2 ni suke nau  buat bende tak berpakedah?

demi content? demi likes?

sbb depa bodoh
and rasa ummah akan cakap Wooww wooww kagumssnyaa
padahal jd bahan cercaan ummah
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 12:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Yg konsortium bas ekspres mutiara tu taja apa..ticket bas utk balik KL lps ni ke

Teringat plk kesah org asli kerja apa ntah masuk hutan tiba2 hilang. Member dia buat report org hilang. Rupanya dia redah hutan tu sampai ke kmpg dia Di Kelantan or Pahang tak ingt dh. Ada poremer komen dlm thread tu "mungkin dia balik sbb nk terberak" smpi skrg ku ingt
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 07:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Bila bernazar tak pakai otak.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-1-2022 04:26 PM GMT+8 , Processed in 0.234364 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list