CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 484|Reply: 8

Penternak Berang, 63 Ekor Ayam Mati Terkejut Dengar Muzik Kuat Kenduri Jiran

[Copy link]
Post time 29-11-2021 08:43 AM | Show all posts |Read mode
Sebagaimana yang ramai sedia maklum, majlis perkahwinan di India tidak lengkap tanpa muzik dan tarian.


Walaupun muzik yang rancak dan kuat membuatkan para tetamu terhibur, namun ia dalam masa yang sama menjadi gangguan kepada pihak lain.


Dalam satu insiden yang jarang-jarang berlaku, seorang penternak mendakwa 63 daripada ayamnya mati akibat muzik yang kuat dimainkan semasa majlis perkahwinan jirannya.


Insiden itu dilaporkan di daerah Balasore Odisha, di mana pemilik ladang ayam, Ranjit Parida mendakwa lebih 60 ekor ayam di ladangnya mati akibat serangan jantung, berpunca daripada muzik kuat yang dipasang sewaktu majlis perkahwinan berlangsung di kampungnya.




Gambar Hiasan




Malah majlis tersebut juga 'diserikan' dengan letupan kuat mercun.


Parida malah mendapatkan pandangan doktor haiwan tempatan, dan dia berkata bunyi yang kuat itu telah menyebabkan ayam-ayam berkenaan terkejut.


Penternak tersebut kemudian meminta pampasan daripada jirannya.


Bagaimanapun, jirannya enggan berbuat demikian dan menyifatkan dakwaannya tidak berasas.


Parida kini telah membuat laporan di balai polis dan perkara itu sedang disiasat. -CARI


Sumber: mStar/ India.com
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 08:57 AM | Show all posts
hahaha...lawak hari Isnin pagi
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 09:09 AM | Show all posts
Parida, 22, an engineering graduate who in 2019 borrowed ₹200,000 from a local cooperative to start his farm said he tried to revive the chickens after they collapsed. (
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 09:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Tp ayam mmg boleh mati terkejut pun kan
Kalau terkejut bunyi guruh pun boleh kiok
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 09:14 AM From the mobile phone | Show all posts
lawak nya


Even bunyi guruh yang sampai kadang gegar sikit rumah pun tak mati ayam2. Mengarut betul ha ha ha
Dia kot yang bagi accidentally contaminated foodstock tu yang mati
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 09:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Air embolism.... Aku dahulu memang pakai earplug/noise cancelling main orchestra... Mild effect hearing akan decline secara perlahan....
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 09:31 AM | Show all posts
btl ke ayam terkejut mengejut sgt2 ni blh mati?
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 10:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Lepas ni kalo ada angan angan nak buat chicken farming, reban ayam haruslah sound proof.
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 10:49 AM From the mobile phone | Show all posts
macam2..tapi mmg btl pun,aku penah bela ayam,malam sebelum tu guruh kilat xberhenti,esok tu byk ayam yg mati.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-1-2022 04:06 AM GMT+8 , Processed in 0.073211 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list