CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: R2D2

[Tempatan] Lepas ikan siakap, sotong. Kali ni menu Kailan ikan masin RM18. UPDATE #45 Peniaga diberi notis

  [Copy link]
Post time 28-11-2021 06:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 28-11-2021 04:07 PM
Iols pun taktau napa kedai makan tom yam suka buh bawang besar holland tu dlm semua masakan depa.
...

Aku kalau tomyum penuh bwg kau panggil tomyum sampah
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 06:57 PM From the mobile phone | Show all posts
teringat zmn ak blaja dulu, order kailan ikan masin, telur dadar , sup kosong, nasi putih (nasi bujang +kailan) - pergh nikmat, sekali sekala rs duit ada lebih sikit. mak ada hulur sikit ke. ibarat skg, hari gaji ko g beli starbuck.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 07:03 PM From the mobile phone | Show all posts
elnor_81 replied at 28-11-2021 06:35 PM
Dh lama dh cmni mahalnya sayur. Aku pernah mkn kt kedai seafood..amik sayur kailan ikan masin. Amik  ...

Jatuh 7.20 sorang...
Tmpt aku kailan rm5/6 ngam tuk makan sorang
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 08:44 PM | Show all posts
Timortimur replied at 28-11-2021 04:08 PM
Apalah nak jadi
Jgn smpai satu hari nnti kena angkut duit dlm guni nak pergi beli brg2

apabila pemikiran dn kerja menteri tak menjadi maka kemarahan rakyat akan menjadi2.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 08:46 PM | Show all posts
Esok2 kangkung goreng belacan pun akan naik harga.  Cayalah
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 09:30 PM From the mobile phone | Show all posts
nolya replied at 28-11-2021 08:44 PM
apabila pemikiran dn kerja menteri tak menjadi maka kemarahan rakyat akan menjadi2.

Menteri sibuk pakai vellfire baru + perabis duit rakyat utk bagi najibun tanah 100 juta...wpun duit jibun sediada tu xkan habis 7 keturunan...bertabah je la jd marhaen nih
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 09:32 PM | Show all posts
Ok lah tu takan kedai orang lain jew nak di viral kan dan terkenal.
Kedai dia pun nak juga!
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 09:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 28-11-2021 09:37 PM

Ya Allah.. menu cincai goreng sambil pejam mata hiris bawang holland, ketuk cilipadi, ketuk bawang putih camni pun kena charge cenggitu. amende yang kayangan sangat kailan dan ikan masin ittewwww
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 09:35 PM | Show all posts
Ini error dari penjual ni... terlalu ghairah nak charge sehingga hilang pertimbangan sayur kailan dgn kuantiti dan kualiti mcm itu dah boleh sampai rm18..itu kerana dia  berpendapat orang ni boleh jer bayar kerana pembeli boleh belanja rm90 untuk makanan lain, jdi apa sangatlah kailan harga rm18 tu. .. tp aku rasa kalu berbaloi kailan tu banyak makan 5 orang ker dan kuaiiti bagus pembeli ni pun tak kisah sgt... ini siapa2 pun tengok akan rasa kena scam
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 09:36 PM From the mobile phone | Show all posts
sambaldurian replied at 28-11-2021 06:57 PM
teringat zmn ak blaja dulu, order kailan ikan masin, telur dadar , sup kosong, nasi putih (nasi buja ...

Zaman student, hari masuk duit scholar, mmg gi kedai, samada order char kue teow atau nasi putih,  kailan ikan masin & telur bungkus...

Kalo outing siang hari, makan kenny rogers itu lah makananku yang paling mahal masa tu... duit poket scholar masuk every 3 months..
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 09:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Baru balik dinner
Sup gear box 2ketul
Sup daging tk dekut
Nasik goreng ayam
Sik goreng ikan masin(terliur pasl kailan)
Sik goreng cili padi
Telur dadar
Ketiyau
Rm45 sahaja...morahkan
@Acikgomen musti eproh i pnya harga malam nk khenssss ...nk feat acik penuh2kan tabungan asb
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 10:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Penat kpdnhep buat kerja kejar kedai yg tular kt media sosial....

Meanwhile isu utama harga sayur, ayam, telur, alat ganti kenderaan, simen naik takde spe kt sana ambil peduli nk selesai cepat
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-11-2021 12:19 AM | Show all posts

msn.com
Kailan ikan masin RM18, pelanggan diminta buat aduan rasmi
2 minutes

PETALING JAYA: Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP) Pulau Pinang meminta pelanggan tampil membuat aduan rasmi susulan catatan tular di media sosial berhubung hidangan kailan ikan masin berharga RM18 di sebuah restoran di Kepala Batas.

Jurucakap KPDNHEP negeri itu berkata, pihaknya memerlukan kerjasama pelanggan terbabit untuk mengambil tindakan lanjut.

“Kita sudah ambil maklum dengan hantaran tular ini dan kita sedang menjalankan siasatan untuk mendapatkan nama premis itu,” katanya menurut laporan Harian Metro.

Dalam hantaran Facebook itu, satu resit menunjukkan keseluruhan makanan yang dibeli di sebuah restoran tidak dinamakan berjumlah RM122, termasuk lauk jenahak RM90, kailan ikan masin (RM18), sayur campur (RM9), ulam dan sambal (RM5).

Individu yang memuat naik resit itu menyuarakan rasa terkejut terhadap sebungkus kailan ikan masin berharga RM18, walaupun sedia maklum dengan kenaikan harga bahan mentah dan reda dengan harga ikan jenahak, sayur campur, ulam dan sambal dibelinya.

Tetapi, pelanggan terbabit sukar menerima hakikat hidangan kailan ikan masin untuk dimakan seorang berharga RM18 yang dianggapnya terlalu mahal.
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 12:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Ok je tu. Kailan kot.
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 12:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Doc jgn mrh rkyt marhain lagi sb xamalkan pemakanan seimbang sb poket pun xbraper nk seimbang nih .....
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 12:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ina_na at 29-11-2021 12:38 AM

Bermula dr pkp aku yg x pandai msk ni try jugak belajo memasak..skrg ni alhamdulillah dah berjaya msk kailan ikan masin..mslhnye sini kailan 2,3tangkai rm6..nak2 lps ni harga naik..ade srh suami semai sayur kailan..mslhnye semut bawak lari pulak.. park choi nampak dah mula nk hidup..
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 01:48 AM From the mobile phone | Show all posts
nolya replied at 28-11-2021 08:44 PM
apabila pemikiran dn kerja menteri tak menjadi maka kemarahan rakyat akan menjadi2.

Menteri peduli apa?
Janji dapat kwin artist or instafamous pahtu menyengih dpt duit juta2 mcm zizie dgn vie shanti
Rakyat susah peduli apa janji tembolok mereka penuh
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 02:55 AM From the mobile phone | Show all posts
makadek replied at 28-11-2021 09:43 PM
Baru balik dinner
Sup gear box 2ketul
Sup daging tk dekut

Ptg tadi kat penang, acik makan Alaskan crab tah bape gram cukup la utk 4 adults melantak dua ratuih lebih
Baru sampai rumah esok kejaaaaaaaa zzzzzzzz
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 06:05 AM | Show all posts
chazey replied at 28-11-2021 03:26 PM
Baik makan kailan ikan masin di restoren Cina jika beginilah kuantiti dan kualiti kailan ikan masin  ...

Ummah Melayu melesis..
Harini niaga..
Besok nak ke Saudi ..reset Dosa..

Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 06:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 29-11-2021 02:55 AM
Ptg tadi kat penang, acik makan Alaskan crab tah bape gram cukup la utk 4 adults melantak dua ratu ...

Murah cik ...  
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic
Happy New Year 2022 Warga CARI!
XimHappy New Year 2022 Warga CARI!
Views : 863 Replies : 93
Kuin keris v60
owhgeeKuin keris v60
Views : 69521 Replies : 1933
Lagu cina
namemysoulLagu cina
Views : 59 Replies : 19
[SBS/Netflix 2021] OUR BELOVED SUMMER - Choi Woo Sik, Kim Da Mi
Rahah[SBS/Netflix 2021] OUR BELOVED SUMMER -
Views : 3550 Replies : 107
Koleksi Foto : Bunga v2
tariKoleksi Foto : Bunga v2
Views : 48359 Replies : 1074
[ILMU MUDAH]: COFFEE (KOPI)..SELAMAT KE?
ipes2[ILMU MUDAH]: COFFEE (KOPI)..SELAMAT KE?
Views : 45138 Replies : 503
PAKAR MEMPERBAIKI MESIN BASUH, MESIN PENGERING, PETI SEJUK. PROFESSIONAL REPAIR
a开心果PAKAR MEMPERBAIKI MESIN BASUH, MESIN PEN
Views : 29736 Replies : 507
TV show dan Movie Best di Netflix
NaatashaTV show dan Movie Best di Netflix
Views : 50280 Replies : 337
Brand New Massage Chair Kerusi Urut Healthcare Zero Gravity Space Capsule
冷寂雨-紫雨Brand New Massage Chair Kerusi Urut Heal
Views : 20871 Replies : 627
Wanita maut digilis tren selepas ditolak lelaki kurang siuman
ultra78Wanita maut digilis tren selepas ditolak
Views : 1285 Replies : 31



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-1-2022 10:04 AM GMT+8 , Processed in 0.134392 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list