CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: YgBenar

[Tempatan] Rakyat perlu sedia hadapi kenaikan harga barang 30-200% tahun depan

  [Copy link]
Post time 4-12-2021 01:13 AM | Show all posts
Farnor replied at 3-12-2021 08:33 PM
Pm cara beli juga gold and silver physical.. Ni belm lg guwe tau mcmna caranya

bagus beli la as financial assets,
dah cukup haul tapi ada cara tak perlu bayar zakat
yg penting cash you back dgn gold


Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2021 01:18 AM | Show all posts
anj2208 replied at 29-11-2021 03:57 PM
Dulu ads grp blh bincang benda ni... Skrg clueless mencari arah..

ada je group telegram utk topik2 survival
sekarang yg penting siap2 kan diri belajar
1) self sufficient
2) self healing
3) self defense



Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2021 01:32 AM | Show all posts
ninja9 replied at 29-11-2021 08:04 AM
knp sampai 200 peratus... main sebut jer ka

orang kalau nak jadi dalang dan nak sesuatu ginilah car ...

inilah akibat menetap dengan rakyat bodoh kan? aku tak salahkan barisan menteri bila negara jadi gagal. aku salahkan majoriti rakyat yang bodoh2 belaka.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2021 01:35 AM | Show all posts
Kitty_catz replied at 29-11-2021 09:19 AM
meols dah rasa bende ni awai2 pandemic dulu, kos barang smer naik sbb freight canak2 sbb lesser flig ...

tahniah.         

Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2021 03:32 AM From the mobile phone | Show all posts
isseliparjepun replied at 3-12-2021 11:45 PM
Wow thanks Kim. I ss sebab esok nak beli.

Iols selalu beli pek borong 5kg
Cuci rumah pun pakai laundry detergen
Jadi beli kampit besar
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2021 04:48 AM From the mobile phone | Show all posts
meow_tompok replied at 4-12-2021 01:13 AM
bagus beli la as financial assets,
dah cukup haul tapi ada cara tak perlu bayar zakat
yg penting ...

Yap it's better to choose smart move kan..
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2021 11:37 AM | Show all posts
pokewak
barang naik harga rakyat je kena siap sedia
menteri2 biawak siap sedia kenaikan gaji n elaun ke
barua
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2021 11:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada terbaca komen di fb.. sbb dh byk hutang beli beksin.. so kena up harga barang la.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2021 11:56 AM | Show all posts
Farnor replied at 4-12-2021 04:48 AM
Yap it's better to choose smart move kan..

antara smart move yg lain, jgn suka hentam org sesuka hati dan jadik toxic dlm forum. hidup tak lama, be better and better person
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2021 01:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebab tu jga mebi iols skrg dpt bis supply to cafe sbab better order dri buat sdri since kos makin naik.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2021 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 3-12-2021 06:37 PM
Asal terjulur lalai sikit je dia sauk
Apa kita tanam bagi baja supaya dia sekeluarga kebulur ...

Org ni memang macam2 perangai. Tapi paling salitbhati semua nak free je.

Buat masa ni mmg hilang mood terus nak bercucuk tanam. Spend modal gila2 last2 kangkung naik besar jari kelingking sbb tak cukup cahaya.

Musuh utama taman ai ni toyol hitam curi sayuran buahan org, kucing sapa tah yg uuk dlm pasu dgn kera. Mmg hazab. Dah tak nak lg dah tanam pa per
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2021 01:21 PM From the mobile phone | Show all posts
TeropongThaico replied at 4-12-2021 01:15 PM
Org ni memang macam2 perangai. Tapi paling salitbhati semua nak free je.

Buat masa ni mmg hilang  ...

Sebab kera jugak i tak menanam. Kera babi pencuri tiga tu jangan menanamlah membazir tenaga dapat sakit hati

Tapi kalau banyak modal nak buat, boleh install germination lamp yg cukup bawah awning  
Mat saleh bela marijuana indoor pakai lampu ni
Pagar letrik utk kawasan rumah pun ada
Tulah i cuma boleh bg idea. Pagar letrik i pun tak naik lg
Pening nak kandang 2 ekar dengan jalan potong tempat ni
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2021 01:35 PM From the mobile phone | Show all posts
meow_tompok replied at 4-12-2021 11:56 AM
antara smart move yg lain, jgn suka hentam org sesuka hati dan jadik toxic dlm forum. hidup tak la ...

Perhaps you've been unonsensical any point in the past yourself. Sini bukan dunia nyata sis.
Ramai org biadap dgn iols. Tak jadi kudis
Kena grow up
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2021 01:51 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 4-12-2021 01:21 PM
Sebab kera jugak i tak menanam. Kera babi pencuri tiga tu jangan menanamlah membazir tenaga dapat  ...

Luas kebun u mmg kena cari solution la. Seronok berkebun nak2 kalau macam2 boleh tanam kan..

Ai ni takat boleh tanam dlm pasu je. Few kat tanah kalau jenis pandan mangga gitu Skrg tutup buku. Nak beli je la. Malas nak layan rasa kuciwa dah
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2021 03:32 PM From the mobile phone | Show all posts
meow_tompok replied at 4-12-2021 11:56 AM
antara smart move yg lain, jgn suka hentam org sesuka hati dan jadik toxic dlm forum. hidup tak la ...

Sdangkan dunia realiti pun rmai yg toxic inikan lg dlm dunia maya.adat mnusia bgtu.helo sis pointnya d sni topic lain,diskas lain dlm thread..nak bg nsihat pun kena la ikut keadaan n situasi.x mjd pun mslh pun bg guwe.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2021 03:35 PM | Show all posts
kata tubuh jawatankuasa kaji benda ni kat FB Najib semalam , dah umum jawatankuasa terus harga naik macam ni by next year?

CRazy???
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2021 03:38 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 3-12-2021 08:42 PM
Aminn insyaAllah
Modal heol pun beribu ringgit buat stok tu

Takpe la sis..yg pnting hutang2 settel slg mampu buat la stok..
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2021 03:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Farnor replied at 4-12-2021 03:38 PM
Takpe la sis..yg pnting hutang2 settel  slg mampu buat la stok..

Kalau iols amik semua booster shots Sinovac tiap 3 bulan nanti Dajjal reset utang iols sis Syukur hidup bebas hutang

Time tuh jangan tuduh iols buat tak kenal kawan pasal dah join zombie
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2021 03:59 PM | Show all posts
syukur...kerajaan BN telah kembali....
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2021 04:10 PM From the mobile phone | Show all posts
pengecatbintang replied at 3-12-2021 06:00 PM
umngok carik duet tepi dr tokey cina

Memang Cina sumber duit UMNO pun. Takde tepi tepi lagi dah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-5-2022 03:38 PM GMT+8 , Processed in 0.084596 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list