CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: YgBenar

[Tempatan] Rakyat perlu sedia hadapi kenaikan harga barang 30-200% tahun depan

  [Copy link]
Post time 28-11-2021 04:33 PM | Show all posts
Lepas nih, sambut Ramadan dan Hari Raya ala kadar aje la.. Takyah berlebih-lebihan lagi.. Sambut Hari Raya secara tertutup pun boleh..
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 04:34 PM From the mobile phone | Show all posts
naina replied at 28-11-2021 04:27 PM
Alahhh bukan susah pun.
Cucuk tanam untuk makan sendiri sekeluarga
Biar kan bertunas, lepastu jad ...

Susah senang bukan jadi soal...sedangkheun semudah mudah cuci pinggan sebijik macam spesis pemalas nak mampos  eydalidi sampai berminggu atas sink sehingga part time maidnya datang basuh...inikheun ko pulak...weekdays dah kena kerja jadi kuda suami...weekends nak bercucuk tanam lagi....laki goyang telor rebusnya?



Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 04:35 PM | Show all posts
chazey replied at 28-11-2021 03:54 PM
Rasanya, teori konspirasi bakal menjadik realiti.

Kaka...boleh tepek balik teori tu tak...TQ in advance yee
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 04:36 PM From the mobile phone | Show all posts
hayrin86 replied at 28-11-2021 04:33 PM
Lepas nih, sambut Ramadan dan Hari Raya ala kadar aje la.. Takyah berlebih-lebihan lagi.. Sambut Har ...

Raya setahun dua kali..ko giler sambut ala kadar? Dah la sejak pandemik...bermaaf maafan melalui bideo conferencing...mana nilai raya itewwq?

We live for raya you know?

Kahkahkahkahkahjahkah
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 04:37 PM From the mobile phone | Show all posts
stingerstomps replied at 28-11-2021 04:30 PM
Aikkk ...genuine question iteww aku tanya ko...awat ko sampai bergegar teks?

Sedangkheunz ko tak  ...

Yeap. Sebab porumer lain helok ja reply ikut topik, ko tetiba terlebih concern kan aku pulak, apsal? Aku ka topik thread ni? Yang kau reply lebih 50 patah perkataan ni hapa? Terasa ka? Sundri provok, sundri terasa? Kalau dah kote 1mm tak mampo membiak tu, apa taknya jadik jantan hati tisu kan.

Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 04:39 PM From the mobile phone | Show all posts
wirazam replied at 28-11-2021 04:35 PM
Kaka...boleh tepek balik teori tu tak...TQ in advance yee

Ko patut tanya ticher chzy teori camna dlm dia stres ngelak ngelak,  dari dicucuk baksin tup tup mengandung...

Kahkahkahkahkahkahkah

Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 04:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 04:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Tengok la betapa berusahanya jantan kote 1mm nak dapatkan perhatian ticher Chzy sampaikan reply porumer lain pon nak kaitkan sheol juga.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 04:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Barang naik
Gaji pon harap naik...
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 04:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Sapa2 plan bercuti plan beli kereta baru..harap tangguh dulu laaa...plan bajet makan barang basah kat rumah tu dulu haa
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 04:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Hadiah prn melaka buat rakyat msia- bn(barang naik)
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 04:51 PM From the mobile phone | Show all posts
stingerstomps replied at 28-11-2021 04:43 PM
Takda relation dgn topik pala otak ko....kheun aku tanya kalay betul teory ko iteww harga barang b ...

Takda la aku nak jadik macam mak pak kau Manak, susah sikit gugurkan kandungan. Sukor la ko hidop gak kan. Tapi malang otak rosak, kote pulak cacat takat 1mm ja. Sebab tu mengendeng kat porumer pompuan lebih 10 tahun pun tak melekat jodoh.

Nak reply helok, tanya la soklan helok2 bodoh. Suka la kau. Dapat bahan sampai tahun depan. Macam ko bahan Faraway mandul lebih 5 tahun kemudian bila dia ada anak, kau ejek anak dia pula. Aku dah kata, kat porem ni Melayu genetik tak menjadi macam kau jah buat camni. Tak pernah lagik porumer kaum lain, kapir kayu api nuraka sekalipun, jadik cam kau.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 04:55 PM From the mobile phone | Show all posts
alesandra replied at 28-11-2021 04:11 PM
US dah kena inflation. europe nanti kena. kita bakal menyusul. tapi pm.. pak mail dan menteri2  yg b ...

Kita bakal menyusul… ??
Dah disusuli dah pun cuma in denial sajooo



Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 04:55 PM From the mobile phone | Show all posts
And if apple comes out with new iphine next year, still orang malaya yg kata tak de duit beratur gak beli.  Apa item keperluan basic yg akan naik tu? Kena pandai2 la cari substitute atau guna barang yg in season so the demand for barang yg naik harga tu will fall.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 05:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by stingerstomps at 28-11-2021 05:05 PM
chazey replied at 28-11-2021 04:51 PM
Takda la aku nak jadik macam mak pak kau Manak, susah sikit gugurkan kandungan. Sukor la ko hidop  ...


Iteww yg aku kata tadi laki ko bijak.....dia tahu ko dah bunga bunga nak berhenti kerja...sebab ko takmo kena baksin...so apa yg dia buat? Make you pregnant ...surely ko nak tak nak terpaksa terima pengandungan tersebut..not only that, indirectly bermakna ko juga terpaksa terus jadi kuda aka barua dia...bekerja sampai ko keok....

Kheunz?

Tapi kita semua paham mustahil ko nak jatuhkheun maruah laki ko yg ko dilembukheun olehnya utk terus bekerja utk support dia ...jadi ko sebut la kerana sayang dan passionatenya ko dgn pekerjaan ko...kheunz?

Dont worry kita paham...

Cuba lepas ni laki ko mintak nak kawen lagi....baru terbalik dunia ko kheunz? Segala ayat ayat keramat ko sebelum ini akan cinta ko pada pekerjaan ko semua akan dalam sejelip mata, transform 360 degrees, ko yg dikhianati laki ko selama ini...sebaik baik laki ko selama ini terus bertukar jadi the monster he is...

Kheunz?


Kahkahkahkahkahkahkah

Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 05:03 PM From the mobile phone | Show all posts
stingerstomps replied at 28-11-2021 05:02 PM
Iteww yg aku kata tadi laki ko bijak.....dia tahu ko dah bunga bunga nak berhenti kerja...sebab ko ...

Tu dia reply 100 patah perkataan terus.

Teruskan Manak. Akak senyum sinis saja tengok kau.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 05:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Samerosie replied at 28-11-2021 04:55 PM
And if apple comes out with new iphine next year, still orang malaya yg kata tak de duit beratur gak ...


Dan.. ROI ..pelaboran korang mestilah kena atas dari inflation rates..
Kalau tak stagnant je lah duit tu.. atau tak beranak.
Kalau 5 percen dividen good luck lah…baik simpan bwh tilam
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 05:09 PM From the mobile phone | Show all posts
ketipongtipah replied at 28-11-2021 05:05 PM
Dan.. ROI ..pelaboran korang mestilah kena atas dari inflation rates..
Kalau tak stagnant je lah d ...

Mungkin nak kena simpan bawah tilam gak takut nanti bank semua kena tutup tak boleh keluar suit so kena beli emas simpan nanti boleh barter kalau ikut teori star painter.  Nengok2 emas dibeli besi bodoh jer.  Ala kassim….
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 05:11 PM From the mobile phone | Show all posts
chazey replied at 28-11-2021 05:03 PM
Tu dia reply 100 patah perkataan terus.

Teruskan Manak. Akak senyum sinis saja tengok kau.  ...

Senyum selagi boleh senyum sebelum  hati iteww koyak tanpa boleh ditampal...ingat pesan aku...dalam keadaan mengandung banyak ujian yg harus ditempuh....yg penting mulut kena banyak jaga...jgn selalu tersasar takut terkenan janin yg tak berdosa

Kahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 06:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by tripleid at 28-11-2021 06:23 PM

Rakyat selesa kata Pus..



Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic
Happy New Year 2022 Warga CARI!
XimHappy New Year 2022 Warga CARI!
Views : 863 Replies : 93
Kuin keris v60
owhgeeKuin keris v60
Views : 69192 Replies : 1922
Koleksi Foto : Bunga v2
tariKoleksi Foto : Bunga v2
Views : 48359 Replies : 1074
[ILMU MUDAH]: COFFEE (KOPI)..SELAMAT KE?
ipes2[ILMU MUDAH]: COFFEE (KOPI)..SELAMAT KE?
Views : 45138 Replies : 503
PAKAR MEMPERBAIKI MESIN BASUH, MESIN PENGERING, PETI SEJUK. PROFESSIONAL REPAIR
a开心果PAKAR MEMPERBAIKI MESIN BASUH, MESIN PEN
Views : 29736 Replies : 507
TV show dan Movie Best di Netflix
NaatashaTV show dan Movie Best di Netflix
Views : 50280 Replies : 337
Lagu cina
namemysoulLagu cina
Views : 26 Replies : 17
Brand New Massage Chair Kerusi Urut Healthcare Zero Gravity Space Capsule
冷寂雨-紫雨Brand New Massage Chair Kerusi Urut Heal
Views : 20871 Replies : 627
Wanita maut digilis tren selepas ditolak lelaki kurang siuman
ultra78Wanita maut digilis tren selepas ditolak
Views : 1285 Replies : 31
[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah aje, ilmu harian! VOL.7
ipes2[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah
Views : 9668 Replies : 562



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-1-2022 09:19 AM GMT+8 , Processed in 0.080953 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list