CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
123
Return to list New
Author: R2D2

[Tempatan] 81 peratus pekerja lebih suka bekerja di pejabat berbanding WFH (byk ambik kesempatan)

  [Copy link]
Post time 29-11-2021 10:26 AM | Show all posts
WFH lagi banyak workload + tak kira masa lagi stress dari keja kat office. so i prefer work at office.. dah sah-sah tau 9-5 waktu keja.
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 10:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Ambik kesempatan ni subjective. Dah siap kerja sebelum habis ofis hour pastu hadap netflix adakah itu dianggap curi tulang or ambik kesempatan? Aku consider tu sebagai work smart. Cuma boss2 kat malaysia ni (especially kalau kerja dalam company yg "traditional") jenis yg anggap pekerja kena hadap laptop dari jam 8.30 ke 5.30 tanpa buat benda lain in between. Aku personally rasa wfh kerja lagi cepat siap. Kat office macam2 distraction ada.
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 10:36 AM From the mobile phone | Show all posts
tupai replied at 28-11-2021 12:43 PM
I x perlu masuk office even our co dh start wfo tp by group....i wfh tp i just masuk once a week c ...

i agree...

wfh lebih flexible & multitask...

iols tak prefer pi opis sbb  masa pergi-balik + tolls ... letih mental dok hadap jammed... seminggu sekali masuk ok la... lg pun office iols dok kempen paperless la... zoom la... so what's the point msk opis hari2?
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 10:43 AM | Show all posts
Lelaputra replied at 29-11-2021 10:26 AM
WFH lagi banyak workload + tak kira masa lagi stress dari keja kat office. so i prefer work at offic ...

i pun setuju...tp i prefer juga kalau 3 hari bekerja dan 2 hari WFH dalam seminggu. at least ada masa bersemuka dgn team utk discuss, ada masa boleh buat keje sendiri kat rumah.
apa pun keje kat rumah mmg teruk (full time WFH), bosses expect kita kerja around the clock kecuali time tidur. meeting bertubi2 kita tak dibenarkan decline meeting walaupun kita dah ada meeting lain, ok. kena on dua2 meeting..pening jadinya takleh fokus...pastu bila waktu siang penuh dgn meeting (average 5 meetings daily) time bila kita nak siapkan documentation and kerja sendiri?
at the same time iols pelik camne staff gomen yang WFH boleh masak2 heavy2 (pastu tunjuk kat wasap group hasil masakan daily)..kalau masak simple kita faham la sbb tgh keje. siap boleh baking tu tak tahan utk minum petang pula.

Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 11:00 AM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 28-11-2021 04:25 PM
kang kalo ckp sume pekerja suke WFH kang, sabil ni nak jual apa
hakikatnya ramai suka WFH sbb malas  ...

Kata axiata pun style gitu..take turn je dtg opis and work station open..duduk je mana2 takde lagi fixed
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 11:21 AM From the mobile phone | Show all posts
TT buat lah vote jugak untuk melihat apakah kemahuan porumers WFO or WFH
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 11:26 AM | Show all posts
sebagai org yg terpaksa tunggu komuter yg selalu delay ..pastu dalam komuter lak sejam sebelum sampai opis...

so mmg setuju WFH....
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 11:35 AM | Show all posts
Edited by merrissa at 29-11-2021 11:36 AM
Acikgomen replied at 28-11-2021 12:47 PM
Laki acik kalo wfh melampau2 miting sampai tgh malam
Baik la dia pi ofis, koman2 bila sampai  ...

kannn...ambil kesempatan betol...

agak2 la meeting smpai malam...tp if company hubby u international..kene meeting dgn org us, uk...logik la nk meeting mlm
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 11:37 AM | Show all posts
kerusi kat ofis x best....sakit pinggang tulang belakang aku yg tua ni
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 11:42 AM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 28-11-2021 04:15 PM
savills ka yg buat kajian ni..depa kan property consultant
mesti la nk jual office lot bagai kene la ...

Aku rs kalo survey kt opis aku mau 81% nak wfh....wfh lebih fokus utk anak2 yg dah besar sekolah...kalo dol opis kena layan bos je...keje tak siap...
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 11:44 AM | Show all posts
wfh best x yah susah2 nk pikir baju apa gi keje sok. yg x best anak kau x bg kerjasama
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 12:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Huhu, rasanya sis adlh dlm golongan 19% yg lebih gemar wfh. Sis suka sbb tak perlu hadap jem, and tak selesa nak bersosial bagai di pantri. Dahla dulu kena paksa rela join office gathering sbb takleh nak lari habis office hour, bila wfh ni bebass.....moga2 sis boleh maintain wfh....
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 12:50 PM | Show all posts
ofis aku dah buka tapi staff2 ni ramai yg konon prefer wfh
aku dah pesan bbrp bulan lalu kat depa2 ni rajin2 le tunjuk muka sikit kat boss2
datang kejap pun takpe la kokye pun print2 benda ke
pagi td bos aku spill tea yg rating appraisal taun ni ada possibility affected kalau kau nak wfh sangat

ate?
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 01:11 PM | Show all posts
co meols tabuleyyy buat wfh...
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 02:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Wfh la paling best. Kena amanah jgn ingat boss tak nampak, Allah tu ada je dok perati. Tergamak ke makan gaji buta mcm tu.
Yg tak bestnya wfh ni selalu kerja terlebih masa.
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 03:40 PM | Show all posts
chinta89 replied at 28-11-2021 01:03 PM
yg jenis mengular sibuk nk blk kg suka la wfh. dan jabatan plk jenis x pedulik mana staff pegi.

Itulah akal sebenarnya, walau tak dinafikan ada segelintir yang benar bekerja sibuk macam di pejabat walau dari rumah
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 03:44 PM | Show all posts
sebab time wfh ni aku rasa waktu keje aku makin panjang plak. after office hours pun bos still whatsapp gak.
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 03:54 PM From the mobile phone | Show all posts
ninjago replied at 29-11-2021 09:43 AM
kann..wfh boleh manage masa sendiri..
kwn2 meols pun ada yg office blues bila balik ofis. rasa pen ...

Agree!!! Wfh jimat masa driving (hadap jemm pergi balik, tambah plak ofis dekat center of segitiga emas)...  season parking kat situ mmg beratus2 sebulan, toll lagi, minyak lagi, maintenance keta lg..

Masuk wfh perpetually ni, dapat additional allowance masa 2020 haritu dpt lumpsum duit utk setup home office, beli perabot, extended monitor... then dpt lagi allowance connectivity every month...
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 03:57 PM | Show all posts
Dua-dua best.
WFH best sbb tak payah rushing pagi-pagi nak bersiap.
WFO best sbb bole jumpa kawan-kawan.
Frankly iols lagi efficient bila WFH, tapi rasa mcm kerja kat opis lagi relax.
Bila WFH iols selalu kena entertain tak kira masa, kadang-kadang dah Maghrib pun still kerja.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

19-1-2022 02:54 PM GMT+8 , Processed in 0.108457 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list