CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: R2D2

[Tempatan] 81 peratus pekerja lebih suka bekerja di pejabat berbanding WFH (byk ambik kesempatan)

  [Copy link]
Post time 28-11-2021 04:25 PM From the mobile phone | Show all posts
kang kalo ckp sume pekerja suke WFH kang, sabil ni nak jual apa
hakikatnya ramai suka WFH sbb malas nk commute ngan bersesak2 dlm lrt bagai
plus, nowadays dh byk foreign firms prefer WFH method sbb bleh save cost on utilitities etc.
recently UOB bank pun dh start buat 3x seminggu kt opis
MNCs lain toksah ckp la..dr sblm kobid lg dh ada WFH sbb deyols ada infrastructure system yg bleh support wfh method bagai.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 04:31 PM From the mobile phone | Show all posts
edayildiz replied at 28-11-2021 12:54 PM
bethol ke mitim
acik smlm kpd smlm i p dating mkn sekerim kt mcd rimbayuu..ramai bethol org..mlm ...

Amboi macd rimbayu baru buka tu
Dekat jelah uols duduk dekat sini
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 05:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 28-11-2021 04:00 PM
Nak balik le ni
Gigih tak

gigih bethol
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 05:38 PM From the mobile phone | Show all posts
naina replied at 28-11-2021 04:31 PM
Amboi macd rimbayu baru buka tu
Dekat jelah uols duduk dekat sini

ye baru bkk..uols dk rimbayu gak ke
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 06:43 PM From the mobile phone | Show all posts
edayildiz replied at 28-11-2021 05:38 PM
ye baru bkk..uols dk rimbayu gak ke

Boleh la gedik sesama @naina
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 06:48 PM | Show all posts
wfh ni bagai dah tiada office hour
tapi aku suka
sbb badan dan mental x penat sbb menghadap jam
ni dah mula masuk opis
balik umah dah flat
nk menghadap kerja pn dah malas
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 06:48 PM From the mobile phone | Show all posts
I lg suka wfh of cos.. i kje shift.. mkn sume lg senang kat rumah la..
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 07:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku suka whf
Td p kenduri time org tkde ngam aku habis makan .
Segerombolan kaum mak2 sampey
Laju2 aku balik
Rimas ramey2
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 08:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 28-11-2021 09:06 PM

Masehhhh wfh perpetually... alhamdulillah.... bulan 12 cuti skolah, boleh work from hometown....  sambil tengok2 resort, jenguk2 ladang2 nan menghijauu.. kebetulan husband outstation overseas sebulan straight... next year iols follow husband so work from anywhere je la asalkan buleh online

Suka zaman skang semua boleh meeting online, kalo iols kena outstation jumpa client pun takde hal, boleh ejas ikut availability and heret whole family sambil bawak bercuti
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 08:20 PM | Show all posts
lattehazelnut replied at 28-11-2021 06:48 PM
I lg suka wfh of cos.. i kje shift.. mkn sume lg senang kat rumah la..

kerja shift apa yang boleh wfh ni? kerja it ke?
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 08:24 PM From the mobile phone | Show all posts
masih wfh tapi bos ada suruh masuk opis haritu..iols masuk sehari je..serius letih k, pukul 8 dah start pening kepala..kalau kat rumah pukul 10 pon duk nganga depan pc relax2 je so iols vote wfh forever
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 09:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Ai dulu wfh dan pergi kerja ofis gilir2 selang seli.  Jimat minyak x payah mandi pagi wfh, tengahari boleh tidur
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 11:14 PM From the mobile phone | Show all posts
seriously wfh bagi org2 single macam aii adlah pilihan yg terbaik productivity 200% bole achieve,no distraction,kerja laju,no delay,makan minum senang kat umah je,tayah pikir duit parking kete/moto,jammed atas jalan
so wfh is the best for me
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 11:16 PM | Show all posts
tak suka wfh. banyak kerja tak jalan.
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 09:34 AM | Show all posts
kerja di office boleh buat overtime bah....WFH mana ada masyok..
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 09:38 AM | Show all posts
tupai replied at 28-11-2021 11:43 AM
I x perlu masuk office even our co dh start wfo tp by group....i wfh tp i just masuk once a week c ...

same..prefer lagi WFH sbb lagi efficient and takde distraction. masa lagi terguna dgn baik..even now pun still wfh. pkp last year dah invest sikit tuk buat proper home office, kebetulan ada 1 bilik spare. so mmg i appreciate masa wfh skrg.
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 09:40 AM | Show all posts
green~tea replied at 28-11-2021 07:16 PM
Masehhhh wfh perpetually... alhamdulillah.... bulan 12 cuti skolah, boleh work from hometown....  sa ...

alhamdulillah. sama la kita. still wfh, tak perlu ke office lagi. bln 12 nie pun akan outstation, sambil family time sambil bekerja, senang rasa dapat kerja remotely. emosi & mental lagi stabil rasanya. hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 09:43 AM | Show all posts
gekkou replied at 28-11-2021 05:48 PM
wfh ni bagai dah tiada office hour
tapi aku suka
sbb badan dan mental x penat sbb menghadap jam

kann..wfh boleh manage masa sendiri..
kwn2 meols pun ada yg office blues bila balik ofis. rasa penat & tak happy dah. ada jugak yg lagi suka masuk office.
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 09:46 AM From the mobile phone | Show all posts
ninjago replied at 29-11-2021 09:38 AM
same..prefer lagi WFH sbb lagi efficient and takde distraction. masa lagi terguna dgn baik..even n ...


Kitrg mmg ada entitlement utk set up proper home off incl printer ink semua co cover so actually we hv no reason nk wfo...just masuk off sbb nk physical interaction dgn colleague je. So once a week dh cukup. I mmg prefer wfh forever la...kitrg not like wfh tp more like work from anywhere
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 09:53 AM From the mobile phone | Show all posts
wfh la.. tak bazir masa jem bagai, byk bende boleh siap cepat.. aku tak kisah drag keje smpi kol 7-8 ke asalkan wfh.. sempat masak simple2 lunch time, sempat jogging.. gi office pun byk distraction nk beli kopi la, kluar lunch la, belum lg masa terbuang utk small talk.. yih

solat pun lebih teratur klu wfh, on time.. kt office nk jln gi surau pun dh 10 minit dgn tunggu lif bagai..

aku vote wfh
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

23-1-2022 05:25 PM GMT+8 , Processed in 0.099739 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list