CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: YgBenar

[Tempatan] Lelaki terkilan kereta kena clamp di petak OKU.dakwa tidak perasan kerana tanda OKU terlalu kecil

  [Copy link]
Post time 28-11-2021 12:35 PM | Show all posts
kali ni dia kantoi, tu yang play victim tu. entah2 selama ni memang parking OKU sebab dekat dengan pintu masuk. cuma kali ni kena clamp pulak.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 01:31 PM | Show all posts
Samerosie replied at 28-11-2021 12:26 PM
I pulak rasa dia nampak tapi buat tak endah.  Sebab i kata macam tu, first the signage tu same sid ...

yup possible gak.

tu pasal aku tak kata dia inesen outright tapi alasan tu juga masuk akal bagi aku. 50/50.


Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 01:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Samerosie replied at 28-11-2021 12:26 PM
I pulak rasa dia nampak tapi buat tak endah.  Sebab i kata macam tu, first the signage tu same sid ...

Puak yg jenis malas berjalan kaki sket ni memang suker main Russian Roulette.
Kalau x kena clamp .. lepas ..bila dh kena play victims buek2 bodow.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 03:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah salah tu, salah lah. Ceh.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 03:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Muhong aihh..kadang2 tu bila kawasan parking tu penoh patu sesat 1-2 yg kosong lg2 depan ngn entry pakai common sense ja tu parking oku. Lagi 1, dh terang2 boh sign oku pn bantai jgk parking pn ramai aihh. Jenis xdak sivik
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 03:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Ntah2 dia pun oku penglihatan.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 04:12 PM | Show all posts
Dua2 salah. To be fair to him lah, aku salahkan management Lot10. Parking OKU sama aje dengan parking lot lain. Just letak notice kat tiang aje. Normally parking OKU kaler petak lain sikit dan ada letak signage kat petak tu.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 05:21 PM | Show all posts
Memang salah management lot 10 pun kerana tak buat betul betul.

Sepatutnya…

short term flexibility goals



Tetapi kerajaan pun banyak tempat yang tak ikut undang undang yang mereka buat.
Salah satu sebab kerana terlalu banyak kurap dalam system yang mereka Amal kan.

https://www.planmalaysia.gov.my/ ... iversal-design/file
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 08:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by delia3003 at 28-11-2021 08:15 PM

Semua benda nak upload kat socmed, diri sendiri yg tak alert. Patut rasa malu nak upload kat socmed sbb mmg dah salah sendiri. Petak utk OKU biasa besar dan dekat dgn entrance, takkan itu pun tak perasan. Sign pun ada, tak kisah ler kecik ke besar.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 08:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols ada tengok satu family ni
Dia.park.kat oku parking
Pastu.guard jerit kat satu family ni...
Dan.dan.terus.bapaknya.tempang sambil tangan terkulai.jalan.masuk.dalam mall
Iols.tak.igt kat.mana.
The curve ke atau cineleisure
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 10:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Carcosa at 28-11-2021 10:13 PM

Pikir logic la.
Mall2 yg hanjing busy manjang mcm : Pavillion, KLCC, Lot 10, BSC, MidValley, The Gardens, 1 Utama, IKEA, Sunway Pyramid, KO PIKIR KAU TERAMAT BERUNTUNG THIBERRRRR KAU DPT PARKING DEPAN PINTU????
Pikir logic lah. Org keluar masuk situ, ko ingat parking dpn pintu tu akan terbukak terkangkang luas menanti kereta murah cap ayam ngko tu?? Haaaaa? Mestilah orglain dah sebat dulu, bodohhhh!
Lainlah kau pegi Giant Ulu Tiram, Tesco Kepong, MYDIN Pontian, dan seangkatan dgn nye. Situ kau dptlah parking dpn pintu, tapi tu pun kalau kau sanggup turun B2.
COMMON SENSE lah tolollll. Kata bangsa yg bijak pandai, tapi bab2 gini, play victim and auto bodoh.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 10:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku nampak jer sign tu....apoooo....
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 10:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Haha. Lain betul komen kt sini dengan kat fb. Kat fb semua sokong owner tu
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 10:46 PM | Show all posts
benda mcm ni pun nak viral
buat je lah aduan kat management klu tak puas hati sangat
aku pun pernah tersilap masuk parking oku cepat2 aku reverse
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 10:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols bkn nk bekap dia tp kenapa lantai tu x dicat warna biru dan logo oku? Klau kes nak cepat, ingat org rajin ke nak belek2 tiang time parking?
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 11:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 28-11-2021 01:31 PM
yup possible gak.

tu pasal aku tak kata dia inesen outright tapi alasan tu juga masuk akal bagi a ...


The other explanation i can think of kenapa dia tak nampak signage kat tiang tu sebab dia went against traffic ie opposite way than one should, gambar last dia tu mcm ada kereta putih tengah lalu tapi menghala ke depan, opposite way dia park kat petak oku tu.  Well, whatever it is lessons learned la for him 50 ringgit poorer and lot 10 management tuk improve.
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 10:25 AM | Show all posts
honestly kalau i, i pun takkan perasan itu oku parking..
orang nak cepat mana la nak telek satu-satu tiang kat situ..
melainkan kau terhegeh-hegeh buka pintu pandang keliling pusing kereta tengok depan kereta belakang kereta tayar kereta tiang tepi kereta baru kau akan perasan sign kat tiang tu..
saiz kotak parking tu pun bukan size kotak oku..
kotak oku patutnya besar yang kau buka pintu luas-luas, pintu tu takkan keluar dari line kotak..
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 10:42 AM From the mobile phone | Show all posts
iols perati jer... mana2 parking lot kt mall termasuk tesco pun mmg ada yg amik kesempatan park keta kat parking khas OKU or Lady Driver (yg ni few jer) ...

by the way pe nak heran takat parking kt tmpt OKU ... drive kt laluan bertentangan atas higway pun dah normal...


Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 10:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 28-11-2021 11:52 AM
memang aku anti orang yang park kat lot OKU eg. macam kat depan tandas R&R

tapi in this case aku bo ...

I imagine dia kalut2 nak carik parking nak g meeting gitu so nampak spot kosong terus parking and blah. Can happen to any of us.
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 10:52 AM From the mobile phone | Show all posts
SecretLuv replied at 28-11-2021 10:33 PM
Haha. Lain betul komen kt sini dengan kat fb. Kat fb semua sokong owner tu

Sokong ler kot kalau dah guna real identity siap dgn gambar terpampang. Ntah2 yg menyokong tu pun ada yg spesis sket2 nak viral, seangkatan

Management sana ada jugak yg salah tapi ramai yg fokus kat pengadu je maybe sbb menyampah dgn trend skrg, sket2 nak viral, patut petak OKU  tu pun cat ler color lain.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic
Happy New Year 2022 Warga CARI!
XimHappy New Year 2022 Warga CARI!
Views : 863 Replies : 93
Kuin keris v60
owhgeeKuin keris v60
Views : 69192 Replies : 1922
Koleksi Foto : Bunga v2
tariKoleksi Foto : Bunga v2
Views : 48359 Replies : 1074
[ILMU MUDAH]: COFFEE (KOPI)..SELAMAT KE?
ipes2[ILMU MUDAH]: COFFEE (KOPI)..SELAMAT KE?
Views : 45138 Replies : 503
PAKAR MEMPERBAIKI MESIN BASUH, MESIN PENGERING, PETI SEJUK. PROFESSIONAL REPAIR
a开心果PAKAR MEMPERBAIKI MESIN BASUH, MESIN PEN
Views : 29736 Replies : 507
TV show dan Movie Best di Netflix
NaatashaTV show dan Movie Best di Netflix
Views : 50280 Replies : 337
Lagu cina
namemysoulLagu cina
Views : 26 Replies : 17
Brand New Massage Chair Kerusi Urut Healthcare Zero Gravity Space Capsule
冷寂雨-紫雨Brand New Massage Chair Kerusi Urut Heal
Views : 20871 Replies : 627
Wanita maut digilis tren selepas ditolak lelaki kurang siuman
ultra78Wanita maut digilis tren selepas ditolak
Views : 1285 Replies : 31
[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah aje, ilmu harian! VOL.7
ipes2[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah
Views : 9668 Replies : 562



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-1-2022 09:33 AM GMT+8 , Processed in 0.093462 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list