CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: FOTHER-MUCKER

[Tempatan] Geng Aruz buat hal, undang geram netizen

  [Copy link]
Post time 29-11-2021 10:47 PM From the mobile phone | Show all posts
tapi atas hiway tu memang keter gitu2 je berkonvoi ber club pon..ada nampak keter conti berkonvoi ramai2 gitu ke

sport car lain la
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 04:56 AM From the mobile phone | Show all posts
ninja boy replied at 28-11-2021 10:25 AM
Tipikal melayu makan saing2, pi mall saing2, travel saing2, drive pun saing2.

Tapi dlm.business molayoo takmo plak saing saing
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 09:18 AM | Show all posts
MeghanK replied at 29-11-2021 10:47 PM
tapi atas hiway tu memang keter gitu2 je berkonvoi ber club pon..ada nampak keter conti berkonvoi ra ...

aku anjat masih ada lagi ye club2 yg rope ini di zaman milenia ini

keta conti tak koje deme nak konvoi begini



Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 09:38 AM | Show all posts
pehal la mangkuk2 kat malaysia ni suka sgt berkonvoi..
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 09:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku mmg tak la nak konvoi2 ni walaupun blk kg dgn family sendiri 2-3 kete lain2.. just set time je nak jumpa r&r mana, pukul bapa.. otherwise terus jumpa destinasi.. masing2 ada timing and cara pemanduan so gerak lu, papehal roger
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 09:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Punat_button replied at 28-11-2021 12:49 PM
lorong kanan untuk memotong. lepas potong masuk le balik ke kiri.

kalau nak potong lagi masuk ke ka ...

Aku suka guna lane paling kiri sebab ramai sibuk nak hog lane tgh dgn kanan kan.. duk kiri tu lg sedap speeding sbb selalu clear, kalau nak potong pun masuk tgh pastu kiri balik.. kt kanan semua nak laju amik la kau punya laju.. tapi tulah, bapak aku marah kalau suka bwk laju kt lane kiri in case ada kecemasan anytime kenderaan yg dr tgh atau kanan leh pancung terus ke tepi kang kita terlanggar pulak
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 10:32 AM | Show all posts
Babai replied at 28-11-2021 10:37 AM
Yang suka berkonvoi pakai aruz tu biasanya jenis miskin tapi rajin buat anak.

hahah..agreed sebab Axia tak muat letak anak ramai2..paling miskin Aruz je choice depa
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 11:24 AM | Show all posts
bakingsoda replied at 28-11-2021 10:42 AM
terfikir benda sama gak, kot geng aruz tu mmg bawak ikut had laju je, yg bengang cakap orang slow  ...

110km mmg had laju. tapi lorong kanan tu lorong untuk memotong. lantak dia la nak laju 280km/j sekalipun atas highway..yg kena saman dia. kalau slow2 duduk kiri.

bmw 110km/j tu rasa macam bawak 80 je..
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 12:00 PM From the mobile phone | Show all posts
bottombikini replied at 30-11-2021 09:18 AM
aku anjat masih ada lagi ye club2 yg rope ini di zaman milenia ini

keta conti tak koje deme nak ...

sejenis kebanggaan kot pakai sticker club tepek habis penuh cermin..keter mahal pon kelihatan murah kalau gitu..kalau dapat sticker MARSHALL tu lagi bangga
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 12:03 PM From the mobile phone | Show all posts
fefeeling replied at 30-11-2021 09:52 AM
Aku suka guna lane paling kiri sebab ramai sibuk nak hog lane tgh dgn kanan kan.. duk kiri tu lg s ...

kalau jalan ada 4 lane, lane 2 dan 3 paling lembab kura2 taktau dorang makan angin atas jalan ke apa..tetambah kat area bukit lanjan sebelum tol duta tu..lane 4 tu kosong hokeh semua berebut nak duk fast lane tapi lembab
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 12:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Dwdrum replied at 28-11-2021 10:39 AM
Banyak yang jenis convoys cuma yang laju or slow sperti turtle... Gang Bmw dan modified honda tapi h ...

Konvoi geng2 keta moto brand mahal ke murah ke sama je otak kat lutut
Bodo tak pikir nyawa
Elok je sesekali treler memana pi hantam ja kat ekor konvoi nih biar deyols semua belanggar sesama sendiri
Semua ni tunggu ada tragedi mayat gelimpangan atas jalan sesama deyols je baru sel otak nak berhubung
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 12:17 PM | Show all posts
tak faham juga konsep convoy yg menyusahkan pengguna jalanraya lain..

mcm kan dorang ni exclusively deserved to be on the road compared to other road users, gituh..

byk plak duit memasing nak convoy..

cer check kot geng yg sama menadah bantuan govt
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 12:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Sangkak semua konvoi dari kereta Harga Laknatullah sehingga brand Ikan bilis.
Baik semua beli ticket penuh²kan kapalterbanb
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 12:18 PM From the mobile phone | Show all posts
fefeeling replied at 30-11-2021 09:48 AM
Aku mmg tak la nak konvoi2 ni walaupun blk kg dgn family sendiri 2-3 kete lain2.. just set time je n ...

Betul sama la dgn acik
Weols kalo gi holiday road trip, koman2 6bijik keta
Koserrrrr nak konvoi2. Setakat betolak time sama and janji nak benti memana makan solat tunggu anak melompat kejap. Tu jek. Lelain sukati kau la nak bawak cemana
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 12:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Flex di airport. Bini²  ketet membukit boleh libas² siapa Kau.
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 12:20 PM From the mobile phone | Show all posts
MeghanK replied at 29-11-2021 10:47 PM
tapi atas hiway tu memang keter gitu2 je berkonvoi ber club pon..ada nampak keter conti berkonvoi ra ...

Sama je sports car pun
Konvoi2 kejadahhhhh
Lepas tu benti kat rnr siap halau2 tak bagi parking sebelah deyols puiiiii ko bayar parking rnr tu ke
Geram pulak acik
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 12:22 PM | Show all posts
MeghanK replied at 30-11-2021 12:03 PM
kalau jalan ada 4 lane, lane 2 dan 3 paling lembab kura2 taktau dorang makan angin atas jalan ke a ...

semua nak duduk kat lane paling kanan sebab masing2 rasa diaorang tengah laju dan rushing. walhal sekor2 kena overtake dari kiri.
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 12:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Sticker tempek² mcm zial.
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 12:46 PM | Show all posts
MeghanK replied at 30-11-2021 12:00 PM
sejenis kebanggaan kot pakai sticker club tepek habis penuh cermin..keter mahal pon kelihatan mura ...

betul lah nok...kelihatan begitu rempit sekali
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 12:56 PM | Show all posts
Ni belum lagi bila geng-geng konvoi ni sampai dekat satu destinasi diorang nak tuju tu. Mulalah cari parking dekat-dekat untuk semua kereta/motor, senang nak bergambar. Lepas tu punya lah kecoh bila masuk kedai mana-mana. Lagi bising lagi bagus, baru ramai orang pandang-pandang. Habis megah lah tu kononnya. Perangai macam taik semua.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-5-2022 08:36 AM GMT+8 , Processed in 1.217353 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list