CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: FOTHER-MUCKER

[Tempatan] Geng Aruz buat hal, undang geram netizen

  [Copy link]
 Author| Post time 28-11-2021 02:38 PM | Show all posts
noor2 replied at 27-11-2021 09:34 PM
Hek.eleh....memotong la sangat...selama aku pandu kat highway lorong tu untuk kereta yg bawa laju2 ...

Sama sahaja luar negara dan di Malaysia tu.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 02:40 PM From the mobile phone | Show all posts
apa benefit join kelab2 keter bagai ni sume?
depa tolong tong2 duit roadtax and insurans ka, tolong sponsor byr loan keter kt bank ka ?
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 02:41 PM From the mobile phone | Show all posts
FOTHER-MUCKER replied at 28-11-2021 02:38 PM
Sama sahaja luar negara dan di Malaysia tu.

FM kat London kan...sana kan sentiasa ada polis..
Sini ada kamera tula....tetiba kita dpt surat cinta je dari balai polis...siap ada gambar kereta dlm surat tu..hehe
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-11-2021 02:42 PM | Show all posts
Patutlah lesen memandu Malaysia tak laku di negara luar untuk buat pertukaran lesen dengan tampa mengambil semula theory test dan practical test.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 02:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by MissVixen at 28-11-2021 02:44 PM
capiloton replied at 28-11-2021 01:42 PM
lane di kanan tu untuk memotong la woi.
tak kira dia bawak 100kmh ka, or 200kmh sekali pun.



Hon panjang je pemandu bodoh macam tu. Selalunya yang berakal akan ke tepi. Yang ego dan bodoh masih akan duduk lane paling kanan dan main break. Yang macam tu sepanjang beberapa km aku hon panjang sebelum potong kiri. Macam mana lulus sekolah memandu entah.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-11-2021 02:44 PM | Show all posts
noor2 replied at 27-11-2021 10:41 PM
FM kat London kan...sana kan sentiasa ada polis..
Sini ada kamera tula....tetiba kita dpt surat ci ...

Sini berkali kali kali kali banyak camera.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 09:47 PM From the mobile phone | Show all posts
betul lah lorong kanan sekali hanya utk memotong. tp kalau memotong dgn kelajuan lebih dr 110km/j dilorong kanan, ada pulak speed trap confirm kena saman. sbb aku pernah kena saman masa memotong dgn kelajuan 130km/j. ...tp kalau rasa yg kata kalau memotong boleh lebih 110km/j boleh test kat kamera AES (nama la ni) tngk kena amik gmbr ke tak.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 09:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Pakai kereta murah, ada hati nak menayang2 gitu
Patutlah tak dpt pakai kereta mahal, perangai menyusahkan org tu tebal dlm diri. Dek makan cemuhan orglain. Hah pakailah kereta tara tin melo tu. Mampos langgar pokok, terbelah dua.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 10:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Babai replied at 28-11-2021 02:58 AM
Tu ler jadinya bila geng miskin papa kedana dah mula berlonggok satu kumpulan. Baru pakai kereta o ...

Exactly. Pakai kereta murahan, bila bercampur geng2 dia, thiberrrr rasa kereta semua mahal Keji ok.
Patutlah nasib sebegitu. Makan makian org. Menyusahkan org. Selamanya lah kau miskin. Pakai kereta cap ayam tu. dasar beruk dpt bunga.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 10:40 PM From the mobile phone | Show all posts
c===8 replied at 28-11-2021 01:33 PM
Ni konvoi gang aruz mana?
Aruz malaysia
Aruz semenanjung

Ya Tuhan kosernya lahai nak berkonvoi2 ni
Siap ada geng setiap ceruk negeri dan daerah ehh
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 10:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols tak pernah kena mcm ni. Tapi pernah kena dekst satu port ni. Sampai iols nak letak kereta pun tak boleh. Lehnat
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 11:03 PM | Show all posts
aruz kereta org miskin je yg guna
wow kaya2 acik forum ni

bahaya konvoi mcm ni bila sorang laju yg lain pun ikut laju pastu mula lah kelam kabut jd
patut tak payah konvoi lah masing2 bawak ikut sendiri2 je
nnt smpi kat destinasi baru berkumpul ramai2 semula
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 11:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by c===8 at 28-11-2021 11:17 PM
naina replied at 28-11-2021 10:40 PM
Ya Tuhan kosernya lahai nak berkonvoi2 ni
Siap ada geng setiap ceruk negeri dan daerah ehh


Ye kak…kalau akak rajin perati cermin belakang sesetgh aruz,alza penuh dgn sticker kelab kereta model dorg pakai.kalau boleh semua kelab dia nak join.

Ada tu nak jadi plg awal buat kelab aruz sampai secara gelupor guna nama kelab lain,AROC - aruz owners club
Sekali kena sindir secara sopan dgn alfisti trus tukau nama kelab.AROC tu alfa romeo owners club,dah registered 1993 lagi
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 11:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Yahampunnn… apa guna nak buat kelab aruz siap nak konvoi, dah mcm geng motorbike roda tiga tu.. memalukan yahamat. Kalo kete suv bmw boleh lg nak bangga berkelab
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 11:30 PM From the mobile phone | Show all posts
ini bingai nama nya.pernah gak bbrapa kali terserempak konvoi kat hiway.bukan aruz je ada je motor konvoi..mcm hanat..melambatkan org lain... rasa nk high beam je..????
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 09:43 AM | Show all posts
KLu aku tu dah kene segala isyarat tangan silap2 pakej kaki sekali.. sengal... yang paling mendapat konon2 marshal group tu...
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 05:41 PM | Show all posts


i pernah kena dengan club VCOM ke VOCM ke apo ntahhh..

location rahsia..

bukan nak tumpang glamor (roll eyes) club ponnnn.. just nak celah masuk in between nak potong kereta duduk lane tengah drive slow tapi kena honk tak bagi mencelah..

nak tak nak kena lah potong ikut lane kiri tu haa..

tapi ada masa pulak geng hi-end car ni ber-club ehh..
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 05:54 PM | Show all posts
cmf_premierleag replied at 28-11-2021 02:40 PM
apa benefit join kelab2 keter bagai ni sume?
depa tolong tong2 duit roadtax and insurans ka, tolong  ...

i ada jgk join group kereta..
tapi tujuan untuk tanya pasal kereta if ada problem ke apa..
but satu gathering or sticker pun i tak tampal..
tak koser haku..
buat hodoh kereta je nak tampal-tampal sticker entah apa-apa ni..
i assume orang yang rajin nak join gathering konvoi ni jenis takde life or takde kawan dunia nyata kot
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 07:42 PM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 29-11-2021 05:54 PM
i ada jgk join group kereta..
tapi tujuan untuk tanya pasal kereta if ada problem ke apa..
but sat ...


psl stiker keter tu kan, kwn aku penah la kapel dgn satu mamat kelab maibi ni
mcm2 stiker racing bagai la kt keter boyfren dia tu.mmg sejenis join kelab maibi konvoi gi PD genting bagai la
sudahnya weols rs mcm dia ni kapel dgn mat rempit jah
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 10:02 PM From the mobile phone | Show all posts
FOTHER-MUCKER replied at 28-11-2021 10:53 AM
Lorong paling kanan adalah lorong memotong kenderaan sahaja, tak kiralah pemandu tu memandu 200KPH ...

Tepat sekali

Tapi biasalah Malaysian drivers.

Using their puny brain when not needed.

Interpret sendiri memandu ikut speed limit = boleh je mengangkang kat lane Kanan.



Sama mcm oh it's ok to redah lampu merah jam 3 pagi kalau takde kereta - penceramah motivasi terkenal berkata Di siaran radio.
Dasar bangang pekat bukan beshe2.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic
Happy New Year 2022 Warga CARI!
XimHappy New Year 2022 Warga CARI!
Views : 863 Replies : 93
Kuin Kepam Giat Mengepam Di LA V61
PulutSambalKuin Kepam Giat Mengepam Di LA V61
Views : 59779 Replies : 1957
Safe OLM to PST Exporter for Mac
saino7Safe OLM to PST Exporter for Mac
Views : 43 Replies : 1
Microsoft OST to PST Converter
saino7Microsoft OST to PST Converter
Views : 46 Replies : 1
Bank Sotong alami masalah teknikal.duit pelanggan tiba tiba berganda dan dibekukan.Netizen berang
YgBenarBank Sotong alami masalah teknikal.duit
Views : 2509 Replies : 50
TV show dan Movie Best di Netflix
NaatashaTV show dan Movie Best di Netflix
Views : 52662 Replies : 368
Koleksi Foto : Bunga v2
tariKoleksi Foto : Bunga v2
Views : 50182 Replies : 1159
Bapa Danush cakap berpisah sementara bukan cerai : Selepas 18 tahun hidup bersama, akhirnya berpisah sementara? Ex menantu Rajinikanth
ZaienBapa Danush cakap berpisah sementara buk
Views : 2032 Replies : 49
Pian Cecupak meninggal dunia
annadonnaPian Cecupak meninggal dunia
Views : 5417 Replies : 87
rak telur ayam kosong,pengguna resah,peniaga penin kepala
YgBenarrak telur ayam kosong,pengguna resah,pen
Views : 2677 Replies : 92



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-1-2022 01:57 PM GMT+8 , Processed in 0.083416 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list