CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: FOTHER-MUCKER

[Tempatan] Geng Aruz buat hal, undang geram netizen

  [Copy link]
Post time 28-11-2021 11:03 AM | Show all posts
Secara kebiasaannya lorong kanan digunakan bagi kenderaan yang mahu memecut manakala lorong kiri pula dikhususkan bagi pemandu yang memandu secara santai di mana-mana lebuh raya di negara ini.
siapa yang tulis ni mak tak ajar ka? sama setan ja pemahaman ada hati nak komplen.


Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 11:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada video tak? Kot aruz tu dah bawak ikut kelajuan ditetapkan. Ntah2 orang jaki tengok konvoi ramai2 gitu. Yelah kes marshal kan tengah hangatttt. Jadi nampak mana2 konvoi je semua terpalit
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-11-2021 11:42 AM | Show all posts
Babai replied at 27-11-2021 10:58 AM
Tu ler jadinya bila geng miskin papa kedana dah mula berlonggok satu kumpulan. Baru pakai kereta o ...

mungkin tiada rasa malu dan bersalah ataupun memang tidak tau undang undang jalan raya.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 11:46 AM | Show all posts
Kat Malaysia je ramai suka buat perangai berkonvoi macam tu tah hapa manafaatnya pun tah menyusahkan pengguna jalan raya yang lain ada ler.  
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 11:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa masih ramai tak tau kegunaan lorong kanan termasuk reporter ni? Lorong kanan adalah lorong memotong BUKAN lorong memecut.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-11-2021 11:58 AM | Show all posts
Dovahkiin replied at 27-11-2021 07:51 PM
Kenapa masih ramai tak tau kegunaan lorong kanan termasuk reporter ni? Lorong kanan adalah lorong me ...

Kerana itulah masih ramai pengguna jalan raya di Malaysia memandu di lorong paling kiri pada kelajuan 110kmph.


Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 12:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Malaysia patut kenakan hukuman 1 sebatan..tuk 'kes dalam kategori bengong mu'.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 12:35 PM From the mobile phone | Show all posts
FOTHER-MUCKER replied at 28-11-2021 10:53 AM
Lorong paling kanan adalah lorong memotong kenderaan sahaja, tak kiralah pemandu tu memandu 200KPH ...

masa memotong tak perlu ikut had laju ke? sbb yg kiri tu la patut lagi selow kan dari 110? maybe yg kiri tu tak nak kalah saje je tak bagi kete cap marhaen memotong lol
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 12:36 PM | Show all posts
kanan penuh dengan kereta konvoi. padahal lorong kanan untuk memotong, bukan jalan pada halaju 110kmh saja. nak duduk satu lane camtu, amik lah lorong kiri.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 12:49 PM | Show all posts
lorong kanan untuk memotong. lepas potong masuk le balik ke kiri.

kalau nak potong lagi masuk ke kanan balik

lepas tu masuk kiri balik

ulang dan ulang sehingga sampai ke destinasi atau abg jamil mampos whichever comes first

Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 01:30 PM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 28-11-2021 09:00 AM
Mungkin depa takut kena cekik, kan minibus 7 seater ni lobai2 banyak anak yg.pakai

Hebat taraf menganjing pyro.
Pengguna lain telor takde. Berani mengadu ke medsos je.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 01:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni konvoi gang aruz mana?
Aruz malaysia
Aruz semenanjung
Aruz borneo
Arus zon utara,tengah,selatan,pantai timur
Aruz ikut negeri
Aruz ikut daerah
Aruz ikut warna
Aruz facelift
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
FOTHER-MUCKER replied at 28-11-2021 11:58 AM
Kerana itulah masih ramai pengguna jalan raya di Malaysia memandu di lorong paling kiri pada kelaj ...

Hek.eleh....memotong la sangat...selama aku pandu kat highway lorong tu untuk kereta yg bawa laju2 ko tahu...ni Malaysia bukan luar negara
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 01:36 PM From the mobile phone | Show all posts
bakingsoda replied at 28-11-2021 10:42 AM
terfikir benda sama gak, kot geng aruz tu mmg bawak ikut had laju je, yg bengang cakap orang slow  ...

Mmg pun bukan tujuan kebanyakan kereta memotong lorong kanan tu...semua bawa laju sampai destinasi....memotonglaaaa sgttt
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 01:42 PM | Show all posts
lane di kanan tu untuk memotong la woi.
tak kira dia bawak 100kmh ka, or 200kmh sekali pun.

patut la ramai driver samdol duduk tengah2 highway,
dia rasa dah betul sebab bawak tak lebih 110kmh
padahal lane belah kiri nya kosong, bawak kereta slow terkemut2,
sampai driver lain terpaksa potong guna lane belah kiri.

kelakar pulak aku baca lane belah kanan sekali tak boleh bawak lebih 110 kmh
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 01:50 PM From the mobile phone | Show all posts
bakingsoda replied at 28-11-2021 12:35 PM
masa memotong tak perlu ikut had laju ke? sbb yg kiri tu la patut lagi selow kan dari 110? maybe y ...

Walau bawak max 100km/jam .. u still kena bawak kt lorong Kiri atau tgh andai Tak memotong. Lorong kanan mmg tuk memotong je. Lantak lah kalau nk memotong tu terpaksa lbh dr had laju. Lg2 berkonvoi mcm tu. Ambik je la lorong Kiri walau ko drive at max
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 02:03 PM From the mobile phone | Show all posts
capiloton replied at 28-11-2021 01:42 PM
lane di kanan tu untuk memotong la woi.
tak kira dia bawak 100kmh ka, or 200kmh sekali pun.


Mcm mana yg kena speed trap masa memotong lebih hadlaju lorong kanan sekali tu...aku pernah kena .
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 02:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Lebuhraya KL-Seremban sepanjang Nirvana ke Petronas Solaris Serdang tu, time ada abam pulis teropong bawah jembatan, cer bawak 100kmj kat lane kanan.
Kalau nak merasa laa.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-11-2021 02:34 PM | Show all posts
Terok betulah ko orang ni ada lesen memandu tetapi undang undang jalanraya pun tak tau.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-11-2021 02:37 PM | Show all posts
Saya percaya 90% pemandu malaysis tak faham tanda apa ini.

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2022 05:40 PM GMT+8 , Processed in 0.089306 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list