CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 4658|Reply: 89

[Dunia] New York isytihar darurat semula

  [Copy link]
Post time 27-11-2021 11:42 PM | Show all posts |Read mode
Gabenor New York isytihar darurat semula
| | 27 November 2021


NEW YORK - Gabenor New York, Kathy Hochul pada Jumaat mengisytiharkan semula perintah darurat di kota metropolitan Amerika Syarikat (AS) itu selepas penularan Covid-19 berada pada tahap tertinggi sejak April 2020.

"Langkah ini perlu kerana kita terus melihat tanda amaran lonjakan kes jangkitan pada musim sejuk sementara varian Omicron belum menular di New York.

"Bencana sedang berlaku di New York kerana pemerintah tempatan tidak dapat bertindak balas secukupnya menangani ancaman tersebut," ujarnya menerusi Twitter.

Beliau juga menyarankan supaya semua prosedur perubatan tidak mendesak ditangguhkan bermula Jumaat ini jika penggunaan katil hospital mencapai had maksimum.

Menurut beliau, kadar kemasukan pesakit Covid-19 ke hospital juga telah meningkat sejak beberapa bulan lalu lebih 300 orang sehari.

Sebelum ini, pendahulunya, Andrew Cuomo pernah mengisytiharkan perintah sama pada 7 Mac 2020 sebelum ditamatkan pada 24 Jun lalu selepas menilai kemajuan yang dicapai dalam usaha memerangi pandemik tersebut. - Agensi

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 01:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Org msia g shopping BFriday kt USA masakla xdpt blk klu dok lama shopping kt sana.kohkoh
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 01:21 AM From the mobile phone | Show all posts
lamanya NY lockdown..setahun lebih. Baru bukak dah lockdown balik..nasibla
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 01:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Selamatkan acik Lana Nordin... Beliau kat amarika skrg
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 02:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Hadoiii tahun depan gak la baru boleh pegi. Rindu buffalo chick wings, rindu philly steak, rindu pretzel o
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 02:24 AM | Show all posts
Normabaru replied at 28-11-2021 01:16 AM
Org msia g shopping BFriday kt USA masakla xdpt blk klu dok lama shopping kt sana.kohkoh

yg shopping kat lazada shoppee jugak yg selamattt. Mana ratu shopping online lama tak nampak lol kohkohkohh
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 02:36 AM | Show all posts
becir replied at 28-11-2021 01:21 AM
lamanya NY lockdown..setahun lebih. Baru bukak dah lockdown balik..nasibla

Sini pun bebarapa bulan lepasss dah raya hindu bagaiiii semua corona restrictions dah lifted, tiba2 khamiss lps dah announced kena tunjuk corona passport balik nak masuk restaurant itu ini, isnin ni dah start kena pakaii mask balik g tmpt public n supermarket resto bagaiiiiii. Act td aku g mkn kat resto pun kena tunjuk corona pass. Hari tu masa announced kembali hidup mcm era sebelum pandemikkk aku dah g majlis dlm 60 org n g cinema tgk james bond no time to die bagaiiii walaupun bukan dgn kerelaan aku 100% lol. Tgk skrg ni kejap jahhh dah kembali ke zmn corona balikkkk, mau hidopp kita kena ulang2 mcm ni je lahh


Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 06:51 AM | Show all posts
Orenn1 replied at 28-11-2021 02:36 AM
Sini pun bebarapa bulan lepasss dah raya hindu bagaiiii semua corona restrictions dah lifted, tiba ...

ulang2 sampai abang jailani mampos

Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 07:06 AM From the mobile phone | Show all posts
acik lana dk mana eh? bkn ny kan
malaysia kalau bakal kena kurung balik bg la hint sikit..nk balik kg sat...bila tgh ingt nk balik kg..ckp kt adik..sheols ckp nnti dulu..muka sheols tgh ada jerawat.dh kena tunggu jrwt takde dulu pulakk...
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 07:16 AM | Show all posts
edayildiz replied at 27-11-2021 06:06 PM
acik lana dk mana eh? bkn ny kan
malaysia kalau bakal kena kurung balik bg la hint sikit..nk ba ...

Florida. Acik lana, Florida dari dulu melambak ke tidak, sama aje.... Very mild undang undang pandemic..
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 07:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Nak kurung pn tggu projek laki aku siaplah
Jileker betul la gov MY Ni beli fucksin terlebey lebey suh rakayt cocok alih2 kena jd mcm ayam duk lam reban makan tidur saja
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 07:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Woodsbury jam 6 pagi dah beratur panjang during this Black Friday week

Kahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 07:20 AM From the mobile phone | Show all posts
faraway1 replied at 28-11-2021 07:16 AM
Florida. Acik lana, Florida dari dulu melambak ke tidak, sama aje.... Very mild undang undang pand ...

sheols kt florida ke..patut la
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 08:32 AM | Show all posts
again? stresslah warga ny nk gi christmas shopping ... back onlinelah kot ...
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 09:05 AM | Show all posts
Orenn1 replied at 28-11-2021 04:24 AM
yg shopping kat lazada shoppee jugak yg selamattt. Mana ratu shopping online lama tak nampak lol k ...

amboiiii orennyeennn mak ngahh
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 09:29 AM | Show all posts
Normabaru replied at 28-11-2021 09:05 AM
amboiiii orennyeennn mak ngahh

Biar dr kejauhann musuh dah joleh nampakk
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 09:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 10:08 AM From the mobile phone | Show all posts
stingerstomps replied at 28-11-2021 09:53 AM
dunia ini wajib  revolves around laki ko ..

once a peabrain always a peabrain...

Off course all about my laki
Jd jgn jely nampak tak betapa pentingnya laki aku dlm kehdpn ...
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 10:21 AM From the mobile phone | Show all posts
faraway1 replied at 27-11-2021 03:16 PM
Florida. Acik lana, Florida dari dulu melambak ke tidak, sama aje.... Very mild undang undang pand ...

Rasa nya lana senyum sinis ramai name calling heshe di forum.... Di boleh saja balik malaysia anytime selagi ada flight.... US tidak akan hold heshe... Malaysia tidak akan tolak sebab warga...
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 10:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-5-2022 07:14 PM GMT+8 , Processed in 0.085954 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list