CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 1813|Reply: 30

Uyaina pernah diminta berlakon ‘minum’ di kelab malam

[Copy link]
Post time 27-11-2021 10:22 PM | Show all posts |Read mode

UYAINA ARSHAD

Uyaina pernah diminta berlakon ‘minum’ di kelab malam

PETALING JAYA – Disebabkan kurang popular dan ‘suci’ daripada gosip liar, pelakon Uyaina Arshad mendedahkan pernah diminta berlakon ‘minum’ di kelab malam semata-mata untuk meraih publisiti segera.

Uyaina atau nama sebenarnya Shaidatul Naseha Uyaina Arshad, 29, berkongsi pengalaman tersebut selepas tular mengenai isu pelakon dipilih berdasarkan jumlah pengikut berjuta dan populariti.

“Saya juga pernah kena teruk sebelum ini. ‘Uyaina, awak tak popular, perlu ada gosip liar. Apa kata awak pergi ke kelab malam dan pegang saja gelas kemudian berlakon sedang ‘minum’.

“Kemudian kita rekod atau ambil gambar, pasti nama awak terkenal selepas itu,” dedah pengacara Wanita Hari Ini itu dalam satu ciapan Twitter.

Bercerita lanjut kepada pengikut Twitternya, situasi yang dianggap sangat teruk itu masih segar dalam ingatannya sehingga kini.

“Sangat teruk. Walaupun sudah empat tahun berlalu tetapi ayat tersebut masih segar dalam ingatan.

“Perkara itu juga sangat merendahkan maruah diri saya. Sebab jika saya ikut dan lakukan apa yang diminta, memang mudah untuk meraih populariti segera namun ibu saya pasti akan sangat kecewa dengan hal tersebut,” ujarnya lagi.

Dia bagaimanapun tidak mendedahkan sama ada individu yang memintanya melakukan hal tersebut daripada pihak stesen televisyen atau rumah produksi.

Semalam, kecoh dalam media sosial khususnya Twitter mengenai isu pemilihan pelakon berdasarkan jumlah pengikut media sosial selepas aktor popular, Nam Ron memuat naik tangkap layar syarat yang didakwa daripada sebuah syarikat penyiaran.

“Syarat pelakon: Fokus untuk mereka yang masih muda, popular dan mempunyai jumlah pengikut yang tinggi dalam Instagram.”

Perkara tersebut mendapat perhatian dan respons daripada ramai selebriti dan penggiat seni tanah air kerana kecewa dengan syarat pemilihan yang tidak masuk akal tersebut.- K! ONLINE

SumbeR:https://www.kosmo.com.my/2021/11 ... num-di-kelab-malam/

Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 10:58 PM | Show all posts
Ke disuruh buat cite camni sbb x popular?
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 11:00 PM From the mobile phone | Show all posts
yela tuuuuuu
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 11:03 PM From the mobile phone | Show all posts
sama lah modus operandi ba.bi shima aritu eh???
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 11:06 PM From the mobile phone | Show all posts
bab kena ada followers 1million tu iols x kisah..sbb I rasa utk drama cintan cintun je..lantak lah..yg iols heran skrg ni, kenapa i rasa rakyat malaysia mcm dipaksa utk terima kehadiran minah ni? Sana sini muka dia..I rasa dia ni plain jane je..bosan je tgk dia jadi model ariani..ke sebenarnya dia mmg kegemaran ramai tapi iols yg xtau?
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 11:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Okay uols noted ade lagi ke nk tambah ?
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 11:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Eleh mengaku je lah dikk kalau kau ambil gambar atau videooo sedang meneguk arak pun engko tetap akan sendu sesendunya macam sekarang jugak. Yihhhhh... Baik tak payah sebab rhoperrr pun biasa biasa sangat... Kau meneguk ke menonggeng pun tetap akan sendu jugak...

Kenapa la director2 dan stesyen TV ni gigih nak highlight pelakon2 kepam nan desa... Punya la ramai lagi yang lawa herlokkk macam si barakbah tu tapi habuk seko pun tak nak ambik. Yihhhh....

Untuk uyaini ni nasihat ikhlas dari akak, kumpul lah duit berkepuk2 lepastu pergi buat plastic surgery dekat hatyai atau pattaya... Lebih helokkk dikk
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 11:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Intan najwa dan nabila razali antara heroin yg aku x setuju. Tapi yelah politik industri seni. Kekadang fedap p tgk chanel kerajaan. Best jugak.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 11:48 PM From the mobile phone | Show all posts
So marketing dengan cerita gini tanpa draggg nama ke lumpur adalah selamat?

Weols baca dan noted jah tapi tak masuk mana2 bahagian otak untuk penumpahan teh atau pengungkitan gosip dari kubur dikemudian hari
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 12:46 AM | Show all posts
baru tau ka...adesssss.....yang dungus2 pun laju2 pollow retis2 nie..hahahahahahahahaha.....
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 06:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Masalahnya kau mmg tak best pun. Mengacara pun ckp laju-laju potong ckp orang. Berlakon pun very the biasa-biasa. Toksah poyo
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 06:44 AM | Show all posts
Oh... Ya ka,??? Next......
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 07:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Muka tua ni tak pernah relevan dalam industry seni hiburan. Tapi sebab sejenis sampah, jadi sesuaila sampah dimasukkan dalam drama sampah.
Yang menonton pun dari kalangan bbnu muka berminyak makeup berkati sampai nampak tua pompuan ni. Tu pun rasa terpaling cantik dalam dunia hakikat yg minat dorang pun dari kalangan jantan yg suka tegur pompuan tak bertudung hakikatnya layan porn & suka tengok ketek pompuan.
Takde gred tapi berangan macam diri tu primadona terpenting dalam industry, padahal muka tu lagi sesuai jadi promoter / pembancuh tealive yg langsung tak sedap.
Tak berbakat langsung kau ni. Kayu! Keras! Kejung! Berlakon pun asyik watak sama je. Pengarah bodoh tu tau kau tak berbakat, tu yg ambik kau berlakon sebah 1 followers kau 1m dari kalangan hijabista yg rajin menilik perut artis sampah lain ada baby bump ke tak sambil minum starbuck padahal gaji cukup2 tu je.
Berlakon pun nak cover konon kau terpaling ayu sama macam basic. Luah dialog sampai tak dengar sgt kau cakap apa punyalah nak tunjuk dekat khalayak betapa ayunya kau ni. Hipokrit!

Layak diludah je kau ni. Puihhhh puihhh puihh puihhhhhhh puihhhhh puihhhh puihhh puihh puihhhhhhh puihhhhh puihhhh puihhh puihh puihhhhhhh puihhhhh puihhhh puihhh puihh puihhhhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 09:32 AM From the mobile phone | Show all posts
exclusive_vvip replied at 27-11-2021 11:06 PM
bab kena ada followers 1million tu iols x kisah..sbb I rasa utk drama cintan cintun je..lantak lah.. ...

kan..macam kena paksa terima dia padahal dia dia takda wow faktor pun..muka biasa, bakat biasa aura pun takde tapi muka menempel kat mana-mana event..heran aku..
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 09:37 AM From the mobile phone | Show all posts
kenapa produser sekarang suka ambil heroin yang muka desa n tak ada faktor wow macam uyaina, intan najwa, sweet qismina, nabila razali, syatilla n adiknya, mira basic dan seangkatan denganya, bukan ada bakat pun, aura pun tak ada..janji hype..macam kena paksa tengok pula..
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 09:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Muka basic takde aura
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 09:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Busuk juger dunia retis yer
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 10:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 28-11-2021 07:04 AM
Muka tua ni tak pernah relevan dalam industry seni hiburan. Tapi sebab sejenis sampah, jadi sesuaila ...

Marah btl tu
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 10:33 AM From the mobile phone | Show all posts
muka kedut tak floles nampak tua..
cakap acah2 laju padahal tak berbutir n notasi kelaut bingit plus mulut tak lawa..
lakonan sendu bingit suara buruk tapi muka konfiden acah2 pro yih..
wajah basic setara acik bawal desa balairaya yang berangan hidup.. kesimpulannya ko hauk basic dan sendu dek..
sekian..
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 01:17 PM | Show all posts
nak jugak cerita ok lahhhh uyaina... so?
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-1-2022 04:56 PM GMT+8 , Processed in 0.109188 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list