CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: YgBenar

[Tempatan] Malaysia bakalan tempat lambakan pekerja bangla kata Menteri Sumber Manusia.Bukan Bangla Malaysia memang dah berlambak ke???

  [Copy link]
Post time 27-11-2021 08:27 PM From the mobile phone | Show all posts
abangbikerz replied at 27-11-2021 05:55 PM
itu pelik tu. retail punya cashier pakai bangla. keje tu blh je org msia keje.

Tak ada orang nak isi kot? Lepasan SPM senang dapat keje....

Lepasan uni je sukar nk cari keje.

Cashier tu tahap2 SPM credit math pun da boleh dan berintegriti tinggi.

Jadinya Malaysia terlebih hasilkan graduan, tak match dengan ekonomi semasa yg perlukan ramai separa mahir / kurang mahir.

Itu hakikat hasil dari kepincangan tadbir urus 30-40 tahun lamanya...telah terhasil generasi penduduk yg menghadapi pasaran buruh yg serba mencabar.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 08:31 PM From the mobile phone | Show all posts
kat Marrybrown Giant USJ...bangla duk/jaga 'kaunter hadapan'.....bangla,warga asing ni semua tau penguatkuasaan undang2  M'sia ni sgt teruk/lemah.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 08:36 PM From the mobile phone | Show all posts
cemburu la tu...bangla duk malaysia boleh jadi melayu bumiputra...sedangkan india duduk dari sebelum merdeka tak dapat taraf bumiputra ...najib nak bagi taraf bumiputra kat india muslim pon tak sempat sebab umno kalah
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 08:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Ha ah, pak tiri Lopak salah sorangnya. Jawa anak beranak pulak collected multi millions dedulu, ada geng citer satu kepala depa kutip usd1k
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 09:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak harapkan indon. Indon pun dah makin maju. Baik diorang balik negara diorang. Sana sini bangla. Tapi so far bangla ok je diorang kerja. Rajin. Dahtu nak harapkan org tempatan xnak gaji ciput. Bangla ok asalkan jgn ambik rohingya kaki putar pemalas
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 09:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Mesti si jawa tu tersengih2 sialan punya indon
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 10:23 PM From the mobile phone | Show all posts
honeybee1802 replied at 27-11-2021 07:49 PM
Dia buat keje mende plak kt kampung?yg sedia ada dah ramai...

Keje potong buah sawit, menoreh getah
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 10:30 PM From the mobile phone | Show all posts
mejaputih replied at 27-11-2021 03:33 PM
Kat bangi ni pagi2 byk restoren jual roti canai. Tp susahnya nak cari yg tebar melayu. Yang iols p ...

Nasib baik kampung aku tebar roti canai semua Melayu Local.

X lalu aku kalau org luar negara sebab diorg bawah wabak...sekarang ni penyakit kusta TB pun dah mula wujud balik
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 11:12 PM From the mobile phone | Show all posts
keane.somewhere replied at 27-11-2021 10:23 PM
Keje potong buah sawit, menoreh getah

Vangla kiri vangla kanan...tu le bebdk muda nak merempit perabih rete makpak je..dah vangla msk kampung..
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 02:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Puresiden UMNO  lah yg.lambakkan Bangla. Tu upaya nak bersihkan Wak Pornorogo lettewww, lepas tu tuding kat Zeti aziz
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 07:28 AM | Show all posts
Skuau replied at 27-11-2021 08:31 PM
kat Marrybrown Giant USJ...bangla duk/jaga 'kaunter hadapan'.....bangla,warga asing ni semua tau pen ...

Something wrong some where..
Maybe sbb Malaysia nih terlampau byk sgt ipta/ipts
kot..macam komen sorang professor dulu
Pastu pulak rakyat X ramai mana
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 07:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Bangladesh tu population dia 164 juta. Mmg tenggelam la Malaysia kalau bagi diaorg masuk tanpa kawalan. Majikan suka la sebab boleh bayar gaji murah. Tapi akan jahanam la negara bila semua kerja low skill beri kepada warga asing.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 08:29 AM From the mobile phone | Show all posts
bangla dan nepal tu serumpun jer kan..euww bencikk la guard kt opis..kalau local ok jer tlg bkk palang..ada foreigner sekoq tu duk bebel suruh guna kad blabla..kdg2 tgn xsampai..dh ko keja guard kn..pastu nk ejek2 org pulak ..i tgk dorg dh semakin berani..pastu ada yg tkg anto dokumen sorg tu suka nau berdiri dlm opis kitorg lps anta dokumen or bwk air utk kitorg..smlm kena sound ngn kolig ..heols suka lepak kt area tmpt kitorg..
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 08:36 AM From the mobile phone | Show all posts
keane.somewhere replied at 27-11-2021 10:30 PM
Nasib baik kampung aku tebar roti canai semua Melayu Local.

X lalu aku kalau org luar negara seba ...

Betul sgt..risau apa nak jadi ngan malaysia pada masa akan dtg. Dulu lambakan org2 indon tp dorg dah berasimilasi dah jd mcm local. Damage done. Yg kali ni bangla pula.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 08:38 AM From the mobile phone | Show all posts
honeybee1802 replied at 27-11-2021 07:49 PM
Dia buat keje mende plak kt kampung?yg sedia ada dah ramai...

Dalak satu thread tu dorg start usahakan perladangan spt sawah. Kat besut pun dah ada
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 08:42 AM From the mobile phone | Show all posts
ultra78 replied at 28-11-2021 07:39 AM
Bangladesh tu population dia 164 juta. Mmg tenggelam la Malaysia kalau bagi diaorg masuk tanpa kawal ...

Lama2 malaysia jadi banglasia
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 08:56 AM From the mobile phone | Show all posts
mejaputih replied at 28-11-2021 08:38 AM
Dalak satu thread tu dorg start usahakan perladangan spt sawah. Kat besut pun dah ada

Yang kat Sabak Bernam tu..sawah Sekinchan uols...sawah Cina.

Anak muda Cina la tu yg sewa sawah pada Bangla Dan Rohingya.

Cina Sekinchan tu uols.

Kalau Melayu diorg sewa pada Melayu je.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 09:15 AM From the mobile phone | Show all posts
keane.somewhere replied at 27-11-2021 10:30 PM
Nasib baik kampung aku tebar roti canai semua Melayu Local.

X lalu aku kalau org luar negara seba ...

Tb mmg dh naik uolsss..sblum cobid scary i tgk list tiby tuh...
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 09:17 AM From the mobile phone | Show all posts
ultra78 replied at 28-11-2021 07:39 AM
Bangladesh tu population dia 164 juta. Mmg tenggelam la Malaysia kalau bagi diaorg masuk tanpa kawal ...

Majikan yg duk pk nk untung mmg gituhlah...ko rass ada dia pk masa depan org lain? Yg pasti dia kumpul duit nnyk2...ank dia dia hntr blajr jauh2...korang apa ada?
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 10:49 AM | Show all posts
keane.somewhere replied at 27-11-2021 03:19 PM
Yang bodoh Melayu makan satey kat situ la

Tak berani nak kompang lebih takut kata tutup periuk nasi orang pulak sendiri ler cari kedai mana tu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-1-2022 04:02 PM GMT+8 , Processed in 0.098315 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list