CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
123Next
Return to list New
View: 1163|Reply: 50

[Tempatan] Malaysia bakalan tempat lambakan pekerja bangla kata Menteri Sumber Manusia.Bukan Bangla Malaysia memang dah berlambak ke???

  [Copy link]
Post time 27-11-2021 11:26 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
KUALA LUMPUR: Human resources minister M Saravanan has expressed concern that Malaysia will become a “dumping ground” if 2,000 agencies in Bangladesh are allowed to send workers here.

The Bangladeshi government has asked that the number of permitted agencies be increased from the 10 now to 2,000.

Both governments have been in discussion for almost a year on their proposed labour recruitment memorandum of understanding (MoU), he said.

If so many agencies (from there) want to send their foreign workers here, Malaysia could become a dumping ground.

“Before this, 10 companies could bring in foreign labour from Bangladesh. (While) I do believe it has to be expanded to more than 10, the situation has to be controlled,” he told reporters after the launch of the National Action Plan on Forced Labour at a hotel here.

“I have received a final draft of the MoU and will bring it up to the Cabinet,” he said, adding that a final decision will be made in two weeks.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 12:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Malaysia truly Bangla ni dah berdekad-dekad.
Ada yg mkn komisyen kenyang la..
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 12:13 PM From the mobile phone | Show all posts
xfaham aku knp retail sector pakai bangla jd cashier. camne gomen boleh bagi?
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 12:38 PM From the mobile phone | Show all posts
abangbikerz replied at 27-11-2021 12:13 PM
xfaham aku knp retail sector pakai bangla jd cashier. camne gomen boleh bagi?

Mana2 skrg ni ada bangla.tukang tebar roti canai pun bangla. Dari pekerja bawahan sampai la ke tokey..bandar kl hujung minggu sblm pandemic dah mcm pekan dhaka. Iols nk tukar duit matawang asing terpaksa hadap ke sana.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 12:45 PM | Show all posts
Sekarang pun dah makin melambak2 abangla sana sini gi mana pun boleh nampak muka mereka tu.  Dulu mat indon bakar satay sekarang abangla yang bakar satay sebab mat indon berbondong2 balik kampung tak boleh cari makan kat sini lagi katanya abangla je yang masih bertahan.  Abangla yang mula datang jadi kuli kemudian jadi mandor sekarang ramai yang dah jadi tokey.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 12:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Wak jahit punya keje la kan..
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 01:03 PM | Show all posts
Human resources minister M Saravanan has expressed concern that Malaysia will become a “dumping ground” if 2,000 agencies in Bangladesh are allowed to send workers here.

masalahnya bukan berapa banyak agencies tok menteri. lebih banyak agen ni actually menghindar monopoli dan abuse.

yang ko kena control number of permits issued biaq pi lah sejuta agencies pun.



Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 02:00 PM | Show all posts
ketipongtipah replied at 27-11-2021 04:09 AM
Malaysia truly Bangla ni dah berdekad-dekad.
Ada yg mkn komisyen kenyang la..

apak tiri lopa salah sorang nya?
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 02:55 PM | Show all posts
pinksarah replied at 27-11-2021 02:00 PM
apak tiri lopa salah sorang nya?

amboi sempat lagi yer ko masuk jarom
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 03:17 PM From the mobile phone | Show all posts
ketipongtipah replied at 27-11-2021 12:09 PM
Malaysia truly Bangla ni dah berdekad-dekad.
Ada yg mkn komisyen kenyang la..

Sebab Jepun, Korea tak nak diorg...so ke Malaysia Dan Siangpore je lah Government diorg nak hantar limpahan manusia kat sana.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 03:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Artemesiaa replied at 27-11-2021 12:45 PM
Sekarang pun dah makin melambak2 abangla sana sini gi mana pun boleh nampak muka mereka tu.  Dulu ma ...

Kat Kampung sini pun dah banyak...dulu x banyak...lepas Covid 19 ni diorg lari gi kawasan kampung kot.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 03:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Artemesiaa replied at 27-11-2021 12:45 PM
Sekarang pun dah makin melambak2 abangla sana sini gi mana pun boleh nampak muka mereka tu.  Dulu ma ...

Yang bodoh Melayu makan satey kat situ la
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 03:21 PM From the mobile phone | Show all posts
mejaputih replied at 27-11-2021 12:38 PM
Mana2 skrg ni ada bangla.tukang tebar roti canai pun bangla. Dari pekerja bawahan sampai la ke tok ...

KL memang banyak pekerja rebar roti canai bangla...kawasan kampung masih local yg tebar

Kalau ikut imegresen diorg ni boleh kerja untuk pertanian Dan perladangan je
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 03:24 PM From the mobile phone | Show all posts
abangbikerz replied at 27-11-2021 12:13 PM
xfaham aku knp retail sector pakai bangla jd cashier. camne gomen boleh bagi?

Stesen minyak pun ada Bangla.

Bukan ke sektor dibenarkan untuk lelaki Bangla hanya perladangan ke?

Macam mana ada kawasan bandar.

Setahu aku construction hanya untuk lelaki Indonesia, perkilangan untuk wanita Indonesia.

Myanmar Dan Vietnam semua sektor.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 03:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Kat bangi gateway ni bangla jual pakaian bundle. Iols rasa dia la tokey..
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 03:33 PM From the mobile phone | Show all posts
keane.somewhere replied at 27-11-2021 03:24 PM
Stesen minyak pun ada Bangla.

Bukan ke sektor dibenarkan untuk lelaki Bangla hanya perladangan ke ...

Kat bangi ni pagi2 byk restoren jual roti canai. Tp susahnya nak cari yg tebar melayu. Yang iols penah jumpa ada kat shoplot pasar bangi. Itu dulu la. Harap skrg masih maintain kot tokey dah hire bangla.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 03:33 PM | Show all posts
Artemesiaa replied at 27-11-2021 12:45 PM
Sekarang pun dah makin melambak2 abangla sana sini gi mana pun boleh nampak muka mereka tu.  Dulu ma ...

Sate abang La besar dan sedap. Tunggu lemang abang La plak.





Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 05:55 PM From the mobile phone | Show all posts
keane.somewhere replied at 27-11-2021 03:24 PM
Stesen minyak pun ada Bangla.

Bukan ke sektor dibenarkan untuk lelaki Bangla hanya perladangan ke ...

itu pelik tu. retail punya cashier pakai bangla. keje tu blh je org msia keje.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 07:22 PM From the mobile phone | Show all posts
bangla kt tmpt kerja kitorg  yg tkg anto dokumen pepagi ke semua department dh kena balik..sedih pulak
tp ramai la dorg ni
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 07:49 PM From the mobile phone | Show all posts
keane.somewhere replied at 27-11-2021 03:18 PM
Kat Kampung sini pun dah banyak...dulu x banyak...lepas Covid 19 ni diorg lari gi kawasan kampung  ...

Dia buat keje mende plak kt kampung?yg sedia ada dah ramai...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic
Happy New Year 2022 Warga CARI!
XimHappy New Year 2022 Warga CARI!
Views : 863 Replies : 93
Kuin keris v60
owhgeeKuin keris v60
Views : 69192 Replies : 1922
Koleksi Foto : Bunga v2
tariKoleksi Foto : Bunga v2
Views : 48359 Replies : 1074
[ILMU MUDAH]: COFFEE (KOPI)..SELAMAT KE?
ipes2[ILMU MUDAH]: COFFEE (KOPI)..SELAMAT KE?
Views : 45138 Replies : 503
PAKAR MEMPERBAIKI MESIN BASUH, MESIN PENGERING, PETI SEJUK. PROFESSIONAL REPAIR
a开心果PAKAR MEMPERBAIKI MESIN BASUH, MESIN PEN
Views : 29736 Replies : 507
TV show dan Movie Best di Netflix
NaatashaTV show dan Movie Best di Netflix
Views : 50280 Replies : 337
Lagu cina
namemysoulLagu cina
Views : 26 Replies : 17
Brand New Massage Chair Kerusi Urut Healthcare Zero Gravity Space Capsule
冷寂雨-紫雨Brand New Massage Chair Kerusi Urut Heal
Views : 20871 Replies : 627
Wanita maut digilis tren selepas ditolak lelaki kurang siuman
ultra78Wanita maut digilis tren selepas ditolak
Views : 1285 Replies : 31
[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah aje, ilmu harian! VOL.7
ipes2[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah
Views : 9668 Replies : 562



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-1-2022 09:23 AM GMT+8 , Processed in 0.100626 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list