CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
1234Next
Return to list New
View: 1813|Reply: 71

[Coupang Play/viu] One Ordinary Day - Kim Soo Hyun, Cha Seung Won

[Copy link]
Post time 26-11-2021 11:30 PM | Show all posts |Read mode
Edited by xyla73 at 5-12-2021 09:26 PM


Profile
Drama: One Ordinary Day
Native Title: 어느 날
Also Known As: One Day , That Night , Eoneu Nal , Geunal Bam , Keunal Bam , 그날 밤
Director: Lee Myung Woo
Screenwriter: Kwon Soon Gyu
Genres: Mystery, Law, Crime, Drama
Country: South Korea
Episodes: 8
Aired: Nov 27, 2021 - Dec 19, 2021
Aired On: Saturday, Sunday
Original Network: ViuTV
Duration: 60 min.
Content Rating: 18+ Restricted (violence & profanity)


Synopsis
A drama that explores the criminal justice system from an extremely popular perspective through the fierce story of two men surrounding the murder of a woman. Hyun Soo, an ordinary college student, suddenly becomes the primary suspect in a murder case. Shin Joong Han is the only lawyer willing to help Kim Hyun Soo. Having just barely passed law school, Shin Joong Han's involvement in Kim Hyun Woo's case eventually takes his unremarkable life to new heights.


(Sources: Naver, MyDramaList)


~~ A remake of the BBC One television series "Criminal Justice"

Cast
Kim Soo-Hyun - Kim Hyun-Soo
Cha Seung-Won - Shin Joong-Han
Kim Sung-Kyu - Do Ji-Tae
Lee Seol - Seo Soo-Jin
Yang Kyung-Won - Park Du-Sik
Kim Shin-Rok - Ahn Tae-Hee
Kim Hong-Fa - Park Sang-Beom
Kim Young-Ah - Hong Jung-A
Moon Ye-Won - Kang Da-Kyung


trailer

relationship chart - credit to @Kdrama__Commenter twitter user




Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-11-2021 11:31 PM | Show all posts
i bukak thread baru...thread lama tak boleh edit sebab kena banned...
epi 1 dah ada kat viu...siapa dah tgk boleh komen...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-11-2021 01:20 AM | Show all posts
Edited by xyla73 at 27-11-2021 01:33 AM

adoi nervous tul tgk citer ni...
tahan nafas je tgk...
perasaan dia mcm kita berada kat tempat Hyun Soo..wow what a performance...
Kim Soo Hyun menjadi betul jadi budak naif yg tak pasal2 jadi suspect murder case...
kesian pulak tgk dia nangis2 tu...dahlah ada asthma...
patutnya tajuk One Unlucky Day instead of One Ordinary Day...
tapi ada scene daring sikitlah ala2 scene dlm My Name tu...



Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-11-2021 12:13 PM | Show all posts
citer ni pun seminggu sekali je ke? adoi awal sgtlah pulak tgk...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-11-2021 11:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Eh adalah epi 2 kat viu…so seminggu 2x lah…ok nak tgk jap…
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-11-2021 10:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Iols x tgk the original series Criminal Justice tu…tapi iols rasa ni jenayah terancang…the whole situation apa yg jadi mlm tu is so weird…drpd a random bitchy girl masuk dlm teksi yg Hyun Soo bwk tu, then they met some weird guys, sorang kat stesen minyak & sorang lagi kat area apartment that girl…the girl tu sendiri tu pun weird, a drug addict & like to play dangerous games e.g. main pisau…even poster/gambar kat apartment tu pun weird…lagi satu pasal family that girl…practically dia dah xde sapa2…yg dia ada cuma stepfather yg memang dah x kisah apa jadi kat dia sbb mak dia pun dah passed away…
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 04:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by shoyuna at 28-11-2021 04:07 PM

Ai dah tengok both ep. Lakonan Kim Hyun Soo memang best. Sesuai lah dengan highest paid actor macam ni. Sesuai je bawak watak budak kolej.

Ai baru tau drama ni based on Criminal Justice. Since tak tengok drama tu, ai tak sure klu Hyun Soo betul2 pembunuh.

Teringat movie The Client. Ha Jung Woo as lawyer tu berjaya buktikan Janghyuk tak salah. Walaupun Janghyuk the real killer. So ai ingatkan drama ni pun macam tu jugak. Banyak bukti, tapi lawyer tu nanti dapat buktikan Hyun Soo tak salah walaupun actually dia pembunuh sebenar. Sebab dadah, arak tu semua.. maybe dia tak ingat apa dia dah buat

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-11-2021 04:10 PM | Show all posts
shoyuna replied at 28-11-2021 04:04 PM
Ai dah tengok both ep. Lakonan Kim Hyun Soo memang best. Sesuai lah dengan highest paid actor macam  ...

kan? tak sesialah highest paid actor...
berbaloilah dgn performance yg dia tunjuk...

tapi Cha Seung Won pun bagus jugak...
jadi lawyer cabuk tak berduit...
dahlah berpenyakit pulak tu...
dia ambik kes Hyun Soo sebab takde client lain ke?
tapi mcm dia kerja sorang2 kat law firm tu...
atas kertas memang nampak mcm susah nak menang kes ni...
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 04:20 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 28-11-2021 04:10 PM
kan? tak sesialah highest paid actor...
berbaloilah dgn performance yg dia tunjuk...


Haah cha seung won jadi lawyer best jugak. Bila tengok dua ep semalam, ai rasa dia ni sebab nak duit je.. cari client la kan. Nak tolong Hyunsoo tu macam tak kot. Tapi bila dah masuk news, maybe dia terpaksa nak all out macam tu..

Tapi takde duitpun dia masih kekalkan integrity dia kan. Masa jumpa reporter kang ke apa ntah namanya. Tak sesenang tu dia nak share kan.

Sebab dah bercerai kot, hidup dia messy macam tu. Still, dia menang kes jugak. Dapat tolong penipu tu. Pegi court, biasanya banyak doc lawyer bawak. Dia keluarkan beberapa helai kertas je. Itupun, tak ingat no kes

Benda macam ni pun dia boleh menang… tak mustahil dia boleh buat semua 100+ bukti yang ada jadi invalid.

Tak sesia masuk watchlist ai

Storyline cinematography drama ni memang best.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 04:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Ai kecewa sebab kena tunggu every week drama ni. Ai ingatkan sekali release sebab 8 ep je
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-11-2021 04:25 PM | Show all posts
shoyuna replied at 28-11-2021 04:20 PM
Haah cha seung won jadi lawyer best jugak. Bila tengok dua ep semalam, ai rasa dia ni sebab nak du ...

iols takut next episode Hyun Soo dah kena transfer ke penjara...
entah apalah banduan2 tu buat kat dia nanti...

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-11-2021 05:00 PM | Show all posts
put aside R rated scenes, the first 2 episodes are impressive...
kalau kekal momentum gini, drama ni akan jadi antara drama terbaik tahun ni...
walaupun remake tapi execution tu memang daebak...
tak tau nak explain camna tapi scene Hyun Soo first kena bawak ke balai polis tu boleh feel dia punya raw emotion...
even dengar perbualan polis & banduan kat situ pun dah rasa nervous walaupun takde kena-mengena dgn dia...
sampai rasa nak gi tempat lain tapi terpaksa patah balik bila dia nampak org2 penting dlm kes tu muncul...
as if he's being cornered sampai tak tau nak pegi mana...
and then bila dia kena search & off course polis jumpa the evidence...
selain drpd lakonan Kim Soo Hyun, direction pun mainkan peranan on how to execute the scene in realistic manner...

lagi satu scene kat court room...it's just normal scene tanpa unsur2 overdramatic mcm kat drama2 lain...
menurut org yg biasa kerja kat court memang camtu pun sepatutnya e.g. interaksi antara judge & lawyer, lawyer & prosecutor etc...
takdelah tegang ke apa sebab to them it's just the daily job yg memang diorg hadap hari2...
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 07:58 PM | Show all posts
Not bad. Bc komen kt FB ada yang ckp mcm Fabricated City.

Tp takleh betul ke tak.

Cite ni rated sbb time rated scene tu nmpk nipple si mati tu.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-11-2021 09:28 PM | Show all posts
solarlunar replied at 28-11-2021 07:58 PM
Not bad. Bc komen kt FB ada yang ckp mcm Fabricated City.

Tp takleh betul ke tak.

citer ni utk tayangan online streaming platform bukan utk tayangan TV so memang xde tapis2...
kena tapis sendiri2 je...so sendiri mau ingat...
epi 1 lagi dahsyat...
siapa yg tgk citer dari public channel je yg ingat diorg ni suci murni...
benda2 camni memang dah biasa to them sebab bagi diorg itu semua art...

Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 08:29 AM | Show all posts
dah tengok first 2 ep..
aku selalu juga tgk crime drama uk/ bbc kat netflix tu... cth mcm 'in the line of duty'
criminal justice aku belum tgk..
trend crime drama UK ni.. dari simple murder.. lepas tu further investigate akan sampai melibatkan menteri la.. ketua polis la... crime selalu melibatkan gang,  rasuah gov official etc..
adakah cerita ni pon begini.. kira high level conspirasi.. dan hyun soo mangsa keadaan?
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2021 12:03 PM From the mobile phone | Show all posts
baru nak tengok
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-12-2021 01:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Episod 3 sgt tak sanggup utk ditengok…sapa hati tisu memang confirm tak sanggup nak teruskan…dah agak dah bila transfer ke penjara life will even be harder…jahat betul Pyo Chi Soo dlm ni (iols xtau nama watak dia apa dlm citer ni, ingat watak dia dlm cloy je)…sampai mati sorang inmate xtahan kena torture mental & fizikal…Hyun Soo pun boleh mati kena gantung dgn geng2 dia kalau xde sapa interrupt…

Kesian lawyer Shin client dia kena curi…masa Hyun Soo bgtau dia tu kesian betul tgk dia…tapi lawyer Park tu mesti ada udang di sebalik mee ambik kes Hyun Soo tanpa apa2 bayaran…
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-12-2021 07:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Hiii geramnya aku…Hyun Soo ambik balik lawyer Shin lah…pihak polis, prosecutor & defend semua fishy, mcm nak tutup kes cepat2…

Criminal Justice ada kat BBC channel unifitv rupanya…perlukah ku tengok?
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2021 12:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Ep 3 ai betul2 tak faham pasal gambar Hyun Soo dengan patung tu. Apa maksud gambar tu eh? Lawyer Shin pun masa tu dah start meragui Hyun Soo
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-12-2021 01:07 PM | Show all posts
shoyuna replied at 5-12-2021 12:58 PM
Ep 3 ai betul2 tak faham pasal gambar Hyun Soo dengan patung tu. Apa maksud gambar tu eh? Lawyer Shi ...

gambar ni?

iols pun tak faham...tunggu jelah kot2 ada explanation kat episod seterusnya...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-1-2022 03:55 PM GMT+8 , Processed in 0.119979 second(s), 24 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list