CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: Raline

[Tempatan] Polis cari penyebar gambar kejadian bunuh di Flat Ashby

  [Copy link]
Post time 27-11-2021 07:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Sebab tu polis wajib psg bodycam...ada sstgh anggota bomba pakai sndiri.kluar modal sndiri..senang nk replay balik..alaa..bape sen je klu beli yg oem.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 07:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by pu3_rania at 27-11-2021 07:22 AM

Polis2 tu pun patut di soal siasat juga
Kejadian ni sampai hilang satu nyawa
Apa cerita yang sebenarnya takut jadi macam kes tragedi Allahyarham Haji Zulfarhan yang di tuduh mencuri sedangkan ianya adalah di sebaliknya
Sakit hati bila tengok muka si jantan lahanat yang duduk di belakang arwah ni selain orang tua yang bergaya ala2 tengah smackdown
Ada orang awam pula jadi tolol dok merekod supaya dapat di viralkan yang sepatutnya bantu meleraikan bukannya jadi hero menviralkan video
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 08:22 AM | Show all posts
tkde nilai nyawa manusia. mcm kucing kurap je
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 08:59 AM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 27-11-2021 01:26 AM
Yg.mencekik tu lobai saiz 2B. Yg.dicekik nampak macam jenis batang besor

Uols saiz apa?
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 09:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Wrestling hadapan police rupa nya... Sepatut nya police keluar kan gun jangan bagi depa ber gaduh...pelik sungguh
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 09:46 AM | Show all posts
harap ada yang tampil dgn kisah sebenar punca pergaduhan... jgnlah skeptical sgt dek kerana beberap org polis yang tak buat kerja, polis2 yang amanah jadi mangsa kutukan kecaman...
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 10:17 AM | Show all posts
zaman aku sekolah dulu, 90an, kalau budak2 sekolah gaduh, polis terus tangkap gari, tak kira siapa ketika itu, settle balai...

yang ni, macam takut2 pulak, takut kena saman atau takut dikecam? susah jadi polis sekarang
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 10:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Sbb tu la nazir razak& geng ckp smlm mlaysia ni kena direset balik...dah teruk benau dah negaraku skrg
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 10:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Katanya polis datang ketika mangsa dah dicekik.
So terakam seolah2 polis xbuat kerja duk berdiri je
Ntahlaaaa. Ada video takk
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 10:48 AM From the mobile phone | Show all posts
tripleid replied at 27-11-2021 10:41 AM
Sbb tu la nazir razak& geng ckp smlm mlaysia ni kena direset balik...dah teruk benau dah negaraku sk ...

Undang2 kena reset.
Mana tak teruk. Rasuah kuat
Makan duit haram. Habis keturunan semua rosak
Jangan memain la.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 10:54 AM From the mobile phone | Show all posts
naina replied at 27-11-2021 10:46 AM
Katanya polis datang ketika mangsa dah dicekik.
So terakam seolah2 polis xbuat kerja duk berdiri je
...

Sbb tu lh abg @ifanonline bnci polis
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 11:23 AM From the mobile phone | Show all posts
naina replied at 27-11-2021 10:48 AM
Undang2 kena reset.
Mana tak teruk. Rasuah kuat
Makan duit haram. Habis keturunan semua rosak

Indeed..rasuah msia dah tahap kronik dah..x lama lg indon,bangla lagi maju drpd kita
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 11:32 AM | Show all posts
Gomea replied at 27-11-2021 06:44 AM
Awat yg orang awam tak leraikan dulu sebelum polis datang? Tengok kemain ramai lagi. Hampa pon 2x5 j ...

Jika adik tidak pandai berenang, akankah adik pergi terjun laut selamatkan mangsa yang sedang terkapai kapai di tengah laut?

silap silap jika adik pergi selamatkan juga sekali dengan adik pun hilang nyawa
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 12:03 PM | Show all posts
Gomea replied at 27-11-2021 06:44 AM
Awat yg orang awam tak leraikan dulu sebelum polis datang? Tengok kemain ramai lagi. Hampa pon 2x5 j ...

nurtizen & org awam kan suci murni diorg record dan viral je. ko nak mati ka nak berbunuhan ke itu hal ko, aku selaku nurtizen terpaling record dulu every details pastu viral & share byk2 sampai dpt perhatian siakap keli and then salahkan penguatkuasa tak buat kerja. haa gitu
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 12:08 PM | Show all posts
batmana replied at 27-11-2021 07:11 AM
Sebab tu polis wajib psg bodycam...ada sstgh anggota bomba pakai sndiri.kluar modal sndiri..senang n ...

yg ni betul. penguatkuasa skang mmg patut pakai bodycam sebab budaya suka2 viral & exploit everything ni timbulkan fitnah dan salah sangka. hujung2 yg tak bersalah teraniaya & kena kecam teruk
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 01:00 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 27-11-2021 02:30 AM
Rai ke lerai sisbro?

Alamak,sepatutnya meleraikan
Tq sis
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 02:10 PM From the mobile phone | Show all posts
tripleid replied at 27-11-2021 11:23 AM
Indeed..rasuah msia dah tahap kronik dah..x lama lg indon,bangla lagi maju drpd kita

Orang yang buta mata hati memang rasa remeh hal2 rasuah ni. Padahal sezarah kita ambik bukan hak kita tu akan juga akan dihisab. Macam makan harta anak yatim la..
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 02:13 PM | Show all posts
shamsadis replied at 27-11-2021 10:17 AM
zaman aku sekolah dulu, 90an, kalau budak2 sekolah gaduh, polis terus tangkap gari, tak kira siapa k ...

orang awam kan paling takut kalau "jadi kes polis". entah2 polis yang datang tu pun masih jugak berpikiran camtu, dengan harapan boleh settle kat situ jugak. kurang sikit paperwork bila balik balai nanti
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 02:32 PM From the mobile phone | Show all posts
white_musk replied at 27-11-2021 11:32 AM
Jika adik tidak pandai berenang, akankah adik pergi terjun laut selamatkan mangsa yang sedang terk ...

Dalam laut tu lain citer lah. Ni atas darat. Bukannya depa gaduh pakai senjata pon.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 02:40 PM From the mobile phone | Show all posts
shamsadis replied at 27-11-2021 10:17 AM
zaman aku sekolah dulu, 90an, kalau budak2 sekolah gaduh, polis terus tangkap gari, tak kira siapa k ...

Hahaha
Betul tu
Masa zaman aku sekolah menengah tahun 90an dulu , bila ada kes gaduh yang dah tak boleh di bendung lagi so penyelesaian terakhir pihak sekolah ambil ialah panggil polis dan di bawa ke balai
Mak pak akan di panggil ke balai
Ada mak pak yang geram dan marah sangat dengan anak so depan polis di tonyoh kepala anak dan ada yang siap bagi pelempang berdas-das
Ini yang cikgu disiplin aku cerita semasa di perhimpunan untuk bagi pengajaran dan peringatan kepada pelajar yang lain
Tapi zaman  sekarang dah jauh sangat berbeza iaitu pelajari tak boleh di marahi, di denda apatah lagi di jentik
Silap haribulan ada mak pak siap pasang loyer buruk nak saman pihak sekolah
Akibatnya muncul lah dan membiaknya klon2 'Anakku Sazali'

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic
Happy New Year 2022 Warga CARI!
XimHappy New Year 2022 Warga CARI!
Views : 863 Replies : 93
Volume 2 - Jangan Berborak}Apa Korang Rasa Hari Ni ..Sedang fikir apa? Sedih? H
rospinkiVolume 2 - Jangan Berborak}Apa Korang Ra
Views : 23216 Replies : 442
Koleksi Foto : Bunga v2
tariKoleksi Foto : Bunga v2
Views : 50452 Replies : 1174
The "Elephant Rock" - ICELAND
dexaThe "Elephant Rock" - ICELAND
Views : 176 Replies : 1
Have you cross the Rawang bypass?
adila39Have you cross the Rawang bypass?
Views : 2711 Replies : 24
GLASIER THWAITES - CLIMATE CHANGES 2050?
adila39GLASIER THWAITES - CLIMATE CHANGES 2050?
Views : 439 Replies : 8
Social Chit Chat 6
sarah82Social Chit Chat 6
Views : 35605 Replies : 607
TV show dan Movie Best di Netflix
NaatashaTV show dan Movie Best di Netflix
Views : 53111 Replies : 374
[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah aje, ilmu harian! VOL.7
ipes2[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah
Views : 10825 Replies : 625
FM Whatsapp 9.10 Download latest version
almagarrettFM Whatsapp 9.10 Download latest version
Views : 212 Replies : 4



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2022 10:14 PM GMT+8 , Processed in 0.081774 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list